Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Хах...Радомир Антич,играше и во Македонската лига,па во Партизан па во Англија,доста успешен како фудбалер,уште повеќе како тренер,на Атлетико Мадрид,Селта,Сарагоса,Реал Мадрид,Барселона,сега со Србија играше на светското.:smir:
многу успешен. :pos:

Боби[Мкд];3823413 напиша:
многу успешен. :pos:
Па што, малце ли е тоа дека ги пласирал на светско? За нас успех ќе биде трети у група да завршиме а не па да се квалификуваме за светско...

Јас да искоментирам за вчерашниот натпревар. Прво катастрофална игра единствено се заканувавме преку корнери со што ги постигнавме и двата голови. Вториот гол незнам дали сум само јас тој што забележа но одлично изиграа Шиков мислам дека беше Ристиќ другиот кој ги завлече на Андорците понапред а топката му се залепи на главата на Шиков. Се виде каде сме без Пандев. Па сам човекот ништо неможе да стори но ако ништо друго барем тој е единствениот кој може да ја задржи топката. Како што видов вчера игравме буквално игра со нафрлени топки. Двајцата шпицови високи кој заедно ама никако неможат да се снајдат. Средниот ред освен Марио Ѓуровски НУЛА. Да неможеш против Андора да врзиш три прецизни паса резил. Одбраната нека размисли малку Јонус дали ке игра со три класични стопери за наредниот натпревар. Мое мислење дека Грнчаров би изиграл три пати подобро од Игор Митрески кој беше загубен, а за Шиков не е потребно да се трошат зборови чиста нула во одбрана, многу грешки направи. Незнам зошто не се проба со Неџипи во средниот ред заедно со Ѓуровски би делувале трипати подобро одколку овие што му играа синоќа. Со Русија доколку играме со оваа формација која ја игравме вчера со Андора се осудуваме на пропаст. Мое мислење дека во такви услови без Пандев и со овој фонт на играчи најдобра формација би била

Нурединовски
Тодоровски---Грнчаров---Новески---Лазевски
Деспотовски---Шумуликовски(поради немање на поасален играч)
Ѓуровски
Тричковски---Ристиќ---Ибраими(поради брзината и тоа што Наумовски и Ристиќ заедно капитулација)

МОЕ МИСЛЕЊЕ Е ТОА

Јас да искоментирам за вчерашниот натпревар. Прво катастрофална игра единствено се заканувавме преку корнери со што ги постигнавме и двата голови. Вториот гол незнам дали сум само јас тој што забележа но одлично изиграа Шиков мислам дека беше Ристиќ другиот кој ги завлече на Андорците понапред а топката му се залепи на главата на Шиков. Се виде каде сме без Пандев. Па сам човекот ништо неможе да стори но ако ништо друго барем тој е единствениот кој може да ја задржи топката. Како што видов вчера игравме буквално игра со нафрлени топки. Двајцата шпицови високи кој заедно ама никако неможат да се снајдат. Средниот ред освен Марио Ѓуровски НУЛА. Да неможеш против Андора да врзиш три прецизни паса резил. Одбраната нека размисли малку Јонус дали ке игра со три класични стопери за наредниот натпревар. Мое мислење дека Грнчаров би изиграл три пати подобро од Игор Митрески кој беше загубен, а за Шиков не е потребно да се трошат зборови чиста нула во одбрана, многу грешки направи. Незнам зошто не се проба со Неџипи во средниот ред заедно со Ѓуровски би делувале трипати подобро одколку овие што му играа синоќа. Со Русија доколку играме со оваа формација која ја игравме вчера со Андора се осудуваме на пропаст. Мое мислење дека во такви услови без Пандев и со овој фонт на играчи најдобра формација би била

Нурединовски
Тодоровски---Грнчаров---Новески---Лазевски
Деспотовски---Шумуликовски(поради немање на поасален играч)
Ѓуровски
Тричковски---Ристиќ---Ибраими(поради брзината и тоа што Наумовски и Ристиќ заедно капитулација)

МОЕ МИСЛЕЊЕ Е ТОА

100% се согласуем со тебе за тимот.

Абе врти сучи тоа ни се играчите.Потребна е само тактика и борбеност на терен кој се надевам нема да изистане овој натпревар.Да сум на местото на Јонуз.Би играл дури со 5 во одбрана плус Шумуликоски како помош.Во средината Ѓуровски,Деспотовски(би пробал и со Неџипи) и напред Илчо и Ристиќ и би преферирал центаршутеви.Вак поставено,да се остави срце на терен и со малку спортска среќа сигурен сум дека ќе извлечеме позитивен резултат.
Но со овој тренер и без најдобрите 2 не знам колку е изводливо.
BTW - шо е со Тасевски,ќе игра или не?

Абе Тасевски се повреди не е ни во тимот...читате малце спортски портали, весници....?

И мене тоа цело време ме интересира, ако игра може да биде плус и подобрување на средниот ред...
Тасевски мислам дека одкажа се работело за наводна повреда која ја добил на последниот натпревар за Левски каде ги изиграл сите 90 минути. Но без разлика го оправдувам неговиот потег кога му зоври на Јонуз под нозете тогаш го вика да сум на негово место не би играл додека е Јонуз селектор

Абе Тасевски се повреди не е ни во тимот...читате малце спортски портали, весници....?
А ти ги читаш целите статии или само насловите? Се повреди он ама не знаеа да кажат колку дена ќе мора да паузира и дали ќе може да игра против Русија или ќе мора и тој натпревар да го пропушти, се знаеше само за Андора дека со сигурност нема да игра а за Русија рекоа уште не е сигурно во каква состојба ќе биде...
http://www.ffm.com.mk/~ffmmkd/index...6&catid=37:a-national-team&Itemid=247&lang=mk
И од тогаш ништо не спомнаа... Али најверојатно нема да игра, иначе ќе најавеа...

А ти ги читаш целите статии или само насловите? Се повреди он ама не знаеа да кажат колку дена ќе мора да паузира и дали ќе може да игра против Русија или ќе мора и тој натпревар да го пропушти, се знаеше само за Андора дека со сигурност нема да игра а за Русија рекоа уште не е сигурно во каква состојба ќе биде... И од тогаш ништо не спомнаа... Али најверојатно нема да игра, иначе ќе најавеа...

Па то мислев де....штом не бил фит ќе игра со Русија тикви. Како што најавуваат сигурен дожд за вторник, Русите навикнати, силни на такво време, тренирани во Сибир :) мамицат ќе ни ја е*****т, освен ако не се случи да дајме некој смешен гол по калта и како со Хрватска да тепаме... То ќе бидат смешки големи :)

Па то мислев де....штом не бил фит ќе игра со Русија тикви. Како што најавуваат сигурен дожд за вторник, Русите навикнати, силни на такво време, тренирани во Сибир :) мамицат ќе ни ја е*****т, освен ако не се случи да дајме некој смешен гол по калта и како со Хрватска да тепаме... То ќе бидат смешки големи :)

Кој бе, море само нека заврне. Има да ги напуниме со голови, ко Градски шо ќе биде пун со вода :icon_lol:

Освен со некоја посериозна елементарна непогода, не гледам како... :)
Ако се сеќавате на последниот меч во Скопје, Жирков тренираше слалом. Да си го изораме сами теренот покрај аут линија да не се мачи човекот...
Сериозно, не гледам како ќе ги запреме Русите. Јонуз ќе стави 5 дефанзивци во линија и ќе се надева дека тоа нешто ќе помогне...

Иначе колку да се знае (ако никој предходно не пишал)Нашиве млади надежи до 19 години освоија 2ро место во групата и тоа пред чешка и босна и херцеговина,а со тоа мислам дека се пласираа на ЕП(или во најлош случај ќе играат квалификации).Сме дале се на се 2 гола од кој едниот бил победничкиот против чешка а другиот автогол за израмнување против Босна.Со нас понатаму поминала и белорусија која беше прва

Иначе колку да се знае (ако никој предходно не пишал)Нашиве млади надежи до 19 години освоија 2ро место во групата и тоа пред чешка и босна и херцеговина,а со тоа мислам дека се пласираа на ЕП(или во најлош случај ќе играат квалификации).Сме дале се на се 2 гола од кој едниот бил победничкиот против чешка а другиот автогол за израмнување против Босна.Со нас понатаму поминала и белорусија која беше прва

Прочитај наназад имаше дискусии и за тоа.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom