Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Ja licno mislam deka Todorovski si e dobar igrac, ne e nekoj broj 1 ama zasluzuva da igra na taa pozicija, so ogled na toa sto nemame podobri opcii.

Бенеамата,

да не е Владимир Димитровски?
Мада мислам дека со Грција играше Урдинов?
Тој е, јас кажав за Георгиевски дека бил капитен па изгледа затоа измешал beneamata... А и Димитровски заслужува повик за сениорите, има надеж за ова дете :)

Димитровски ќе биде иднината на нашата одбрана. Тој беше капитен на малдите еден период мислам.. иначе дечкото моментално игра во Чешка не е веќе во Металург

Русија без Пављученко во Скопје

Повредата на зглобот на Роман Пављученко го спречи да се отповика на повикот на селекторот Дик Адвокат за квалификациските натпревари за репрезентацијата на Русија за Евро 2012. против Ирска и Македонија.
Веста ја потврди селекторот на рускиот национален тим Дик Адвокат.
„Синоќа решивме дека Пављученко нема да патува со репрезентацијата во Даблин и Скопје. Тој има повреда и мора да остане надвор од тимот. Не сакаме да ризикуваме со здравјето на напаѓачот“, изјави Адвокат.
Според руските медиуми на местото на Пављученко ќе биде повикан напаѓачот на Зенит, Александар Бухаров. Адвокат ќе се обиде да се оправда за неуспехот со Словачка во вториот меч од квалификациите, па најави атак на бодовите и во Даблин и во Скопје.

Тој е, јас кажав за Георгиевски дека бил капитен па изгледа затоа измешал beneamata... А и Димитровски заслужува повик за сениорите, има надеж за ова дете :)
Сум се помешал, дека го спомна капитенот, одма се поврзав на него :)

Треба да биде повикан, барем со Андора да изигра некоја минута, а не Шиков и компанија кои имаат 0 потенцијал за напредок во кариерите.

Пављученко/Букхаров?

Нам тоа не ни прави разлика, и Букхаров е извонреден играч. Какви партии имаше лани за Рубин во ЛШ...

Димитровски е во Млада Болеслав моментално и секако е за пофалба дека во последно време им е стандарден во тимот.

ај една радосна вест :)
http://en.wikipedia.org/wiki/2011_UEFA_European_Under-19_Football_Championship_qualification
репрезентацијата под 19 години се пласира на европско :)
Грешка си.

Ги поминавме првите квалификации, значи има уште натпревари за да се квалификуваме и вкупно 7 држави се квалификуваат на ЕП.

Грешка си.

Ги поминавме првите квалификации, значи има уште натпревари за да се квалификуваме и вкупно 7 држави се квалификуваат на ЕП.

ох јас се израдував:) .. не дочитав :( така ќе да е ..

Браќава што играат у Рода се близнаци нели, колку години имаат ? :)
Имаат по 19 години, ако веќе имаат бела коса :)
По она што го читам и не се којзнае колку добри играчи.

Имаат по 19 години, ако веќе имаат бела коса :)
По она што го читам и не се којзнае колку добри играчи.

Првпат слушам за нив, а ме зачуди тоа што се во прв тим заедно со Урдинов. :)

Него, ова бе... лол... :icon_lol:

КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕП 2012 - СЕЛЕКТОРОТ АЛВАРЕС ГО СООПШТИ СПИСОКОТ ЗА МАКЕДОНИЈА
Клучното дуо на Андора повредено

Сеа ќе имаат како да се правдаат ако не не тепаат... играле без најдобрите :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom