Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Според новата ранг листа имаме паднато 5-6 позиции и изгубено 17 поени поради победите од 1:0 над Романија и 3:1 над Азербејџан (двата натпревари одиграни на неутрален терен). Искрено мене ова ми е чиста глупост... Па што требаше да постигнеме за да добиеме позитивни поени, а не негативни? Да ги тепаме и двата по 10:0???? Глупости... Коа изигравме 3:2 со Шпанија, тогаш изгбувме 3 пати повеќе поени (значи тогаш целокупниот резултат и квалитетот на противникот не беа важни, па загуба 3:2 против Шпанија ни ја вреднуваа исто ко да сме изгубиле од Сан Марино или незнам кој) а сега кога ги победивме Романија и Азербејџан со „скромни“ 1:0 и 3:1, тогаш не е доволно што сме победиле бидејќи минимални биле победите и не биле некои врвни противници па пак ништо не вредат и пак ни носат негативни поени... Стварно не глеам никаква логика у калкулацииве и листава... Истото беше и против Црна Гора кога победивме, ни падна ранкингот и поените и сега исто...

Од една страна знам дека не е многу битен ранкингов ама од друга страна додека вака се вреднуваат резултатите ондак ние колку и да напреднуваме никад нема да имаме шанси за некои добар пласман на квалификации пошто на ждрепките секогаш ќе не ставаат у последните два шешира и со тоа автоматски сме елиминирани уште у старт :/ Да успееме да влеземе во третиот шешир (наместо 4тиот или 5тиот каде што сме секогаш) ондак драстично ќе ни се зголемат шансите, ама поради фифа ранг листата даааалеку сме од третиот шешир, едвај во четвртиот не ставаат...

Нема врска она што го кажуваш, ранкингот се врши на тој начин што се бришат некои резултати од пред пет години (не сум сигурен за периодот) и се додаваат нови резултати. Така пред пет години можеби сме имале некои добри резултати кои сега се избришани и затоа е ова назадување.

Не би рекол баш, еве колку точно поени имаме добиено за двата натпревата:
http://www.fifa.com/associations/association=mkd/ranking/gender=m/index.html
Против Романија: 516
Против Азербејџан: 273

Пред натпревариве, скорот ни беше 521... За новата табела, со множат тие бодови со бројот на натпревари што ги имавме одиграно ов последните 5 години (без овие двата што сега се додаваат), се собираат тие поени со овие од последните два меча, и се дели со бројот на вкупни натпревари што сме ги одиграве во последните 5 години (овој пат вклучувајќи ги и овие 2 бидејќи сега се додадени). Така да, како што гледаш му доаѓа дека од мечот со Романија горе доле ништо не сме ни добиле ни изгубиле пошто за него сме добиле 516 поени (а просекот претходно ни беше 521 што значи тоа не мења ништо), ама тој со Азербејџан многу не уназадил...

Барем јас така мислам дека е направена калкулацијата...

И така фудбалската федерација ни стана поле на криминал според мене целата и треба да се поништи...

Момци Оливер Пеев под хитно да се земе за репрезентација. Звер е дечкото, баш таков плејмејкер ни треба што игра доста офанзивен фудбал.:)

koj e taj oliver peev ja iskreno prv pat slusam za nego /daj nesto poveke informacii

Го гуглав да видам кој е тој, некој од играчите на Тетекс е...

Според новата ранг листа имаме паднато 5-6 позиции и изгубено 17 поени поради победите од 1:0 над Романија и 3:1 над Азербејџан (двата натпревари одиграни на неутрален терен). Искрено мене ова ми е чиста глупост....

Не е само до нас. Треба да ги земеш во предвид успесите на репрезентации послаби од нас. Ако ние сме ја тепале Романија, некој може ја тепал една Италија. :wink:
И не е само тоа. Се земаат резултатите во временска рамка од 5 години. Значи нема живот на стара слава. И се што сме тепале од пред пет години не ни се важи веќе.

Играше за Вардар... не е тој тип за репрезентација :)

Ма нема врска дали играл за Вардар или пак за друг клуб, денес баш го пратев, скоро сите сите акции на Тетекс почињаа од него, така да треба да му се даде шанса:toe:

Не е само до нас. Треба да ги земеш во предвид успесите на репрезентации послаби од нас. Ако ние сме ја тепале Романија, некој може ја тепал една Италија. :wink:

Да ама тоа не објаснува зошто би ни опаднал скорот, изгубивме 17 поени од овие два меча а тоа не зависи од останатите репрезентации и дали тие повеќе поени собрале па не претркале или не...

Тоа дека се земаат резултатите од последните 5 години само има логика, ама па не памтам да сме направиле некој неверојатен резултат во мај/јуни 2005 па сега да ни опадне ранкингот пограј две победи...

--- надополнето ---

Баш сеа проверив на фифа страната кои меча сме ги одиграле во јуни 2005 што сега отпаднале и не ни се рачунаа во нашиот скор:
Ерменија : Македонија = 1:2
Чешка : Македонија = 6:1

Така да пак нема логика сега да ни опадне скорот (на две победи постигнати) само бидејќи не ни се рачунаат поените од горенаведените резултати. Баш напротив, ако ништо друго одземањето на овие два натпревари во калкулациите за нашиот скор ако ништо друго би требало да ни донесе поени (6:1 сме изгубиле), а не да ни одземат бодови во услови кога тие два не се рачунаат веќе а наместо нив имаме две нови победи на неутрален терен против Романија и Азербејџан...

Момци Оливер Пеев под хитно да се земе за репрезентација. Звер е дечкото, баш таков плејмејкер ни треба што игра доста офанзивен фудбал.:)
Пеев за у репрезентација ?
Незнам што толку изиграл денеска и што се сменило толку од ланската сезона,али дечкото не е нешто посебно.
Глеам клип имаш оставено не можам да го глеам спор ми е нетот,лани скоро цела сезона го пратев,и можам слободно да кажам дека е просечен играч за Мак. првенство,можда и под просечен :toe:

Ма нема врска дали играл за Вардар или пак за друг клуб, денес баш го пратев, скоро сите сите акции на Тетекс почињаа од него, така да треба да му се даде шанса:toe:
Пеев мислам дека летово беше на проба во странство и беше одбиен поради недоволна физичка подготвеност. Можеби добро изиграл, но не знам колку е во ред играч кој бил на проба во некој просечен словачки/чешки/грчки клуб и бил одбиен поради неподготвеност да игра за репрезентација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom