- Член од
- 8 април 2007
- Мислења
- 16.034
- Поени од реакции
- 9.126
Сеа хари во петок ќе биде гостин во емисијата во центар мислим дека знаете кај кого,па може тогаш многу ќе се разоткрие хари познавајќи го водителот![]()
Од колку саат е емисијава?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сеа хари во петок ќе биде гостин во емисијата во центар мислим дека знаете кај кого,па може тогаш многу ќе се разоткрие хари познавајќи го водителот![]()
Од колку саат е емисијава?
Se soglasuvam... Ovoj leta u oblaci demek se na nas ke prepustat da si resime koga, kaj i so kogo sakame da igrame, pa drugite posle po nas ke go pravat planot i rasporedot lolКој го прашува Јонуз... само си прави филмови... ќе наведне глава таму...
Македонија е единствена земја од поранешната СФРЈ која не се потпира на своите „прекуокеански фактори“
Хрватска и Србија на големо работат на тој проблем, знаејќи дека имаат огромен број таленти кои се со хрватско или српско потекло. Откако го видоа рецептот и Босанците се приклучија на тој тренд, па веднаш создадоа селекција за почит. Кај селекторот Јонуз, засега нема голем интерес да „прочачка“ кај фудбалерите со македонско потекло кои се надвор од Европа, иако има десетина имиња кои веројатно би можеле да конкурираат за место во А-тимот.![]()
- Бркав врски за Спасе Дилевски додека беше во Романија, не знам кому сé не му се јавив, но излезе дека човекот не сака. Истото важи и за Бен Кантаровски, кој сега има повик од Австралија. Јас не можам веднаш да им ветам место во А-тимот, мора да ги видам на дело - вели Јонуз, кој потоа додаде дека не би се нафатил на пат во Австралија за да пронаоѓа наши таленти, како што прават сите селектори кои знаат дека имаат фудбалски талентирани иселеници.
Денеска Понеделник 15-март состанокот во Москва почнува во 13 часот и во случај да не дојде до согласнот околу распоредот на натпреварите, преговорите ќе продолжат и утре претпладне. Ако и тогаш не се постигне договор, распоредот ќе ни го направи УЕФА.Кога ќе се знае официјално на кои термини би играле за квалификацииве за ЕП 2012?
Во Москва четиричлената македонска експедиција од ФФМ во овие моменти ги почнува преговорите со претставниците на Русија, Република Ирска, Словачка, Ерменија и Андора за распоредот на натпреварите од „Б“ квалификациската група за идниот европски шампионат 2012-та.
Ова е воведот на дводневниот договорен состанок на кој нашиот селектор Мирсад Јонуз, ќе се обиде за старт, да обезбеди меч со една од послаборангираните селекции во овој квалификациски циклус.
Значи според посакуваната шема, аутсајдерите би требало да дојдат на почетокот на септември оваа година, а потоа да се проверат можностите и силите против фаворитите.
Имаме и треба да го искористиме дополнителниот аргумент, изградбата на арената „Филип Втори“, но се ќе зависи од желбата и вољата на другите преговарачи.
Ако не се постигне договор, УЕФА со ждрепка ќе го реши изгледот на календарот.
Наводно Бугарите сакале поатрактивни противници...Nisto od terminite, UEFA so zdrepka ke gi resi idnata nedela. Nasiot plan bil prifaten, isto i tie na Rusija i Andora, ama zatoa Slovacka, Ermenija i Irska ne uspeale da se usoglasat i sea na zdrepka ke se resava... Tapa...
Nego neso me zbuni... U onoj postot gore (na goran16taa, ne e navedeno od kade e kopiran tekstot) pisuva deka vo maj ke sme igrale prijatelska so Bugarija... a na fifa stranata pisuva deka vo maj imame dogovoreno sredba so Azerbejdzan, i sto e najcudno, vo Vienna (od kaj pa sea Makedonija - Azerbejdzan u Viena da igraat???). Ja iskreno po nasive internet strani neam cueno koga bilo dogovreno sredba so niv (i ako e taka ondak u pm, aman vise samo so ovakvi protivnici sto praime prijatelski) ama od druga strana pa fifa stranata bi trebala da bide siguren izvorZnae nekoj kako stojat rabotite i so kogo stvarno ke igrame? Bugarija ili Azerbejdzan? Ja se nadevam da e grska toa na fifa informacijata i deka protiv Bugarija ke igrame posto toa bi bil daleku poatraktiven natprevar, a i podobar trening ke bide da znaeme kako stoime. Ako nisto drugo Bugarite (isto ko i Crnogorcite) bea vo grupa so Irska, pa barem vo sporedba so nasite rezultati so niv, i rezultatite Irska so gi napraila protiv Crna Gora i Bugarija ke imame kolku tolku pretstava so moze da ocekuvame protiv Ircite... A vaka so Azerbejdzan samo kolku da se izraduvame na eventualna pobeda i tolku...
Со Бугарија треба да играме на 20ти Мај,али се уште не е официјално потврдено,а со Азербејџан на 29ти Мај ке играмеNisto od terminite, UEFA so zdrepka ke gi resi idnata nedela. Nasiot plan bil prifaten, isto i tie na Rusija i Andora, ama zatoa Slovacka, Ermenija i Irska ne uspeale da se usoglasat i sea na zdrepka ke se resava... Tapa...
Nego neso me zbuni... U onoj postot gore (na goran16taa, ne e navedeno od kade e kopiran tekstot) pisuva deka vo maj ke sme igrale prijatelska so Bugarija... a na fifa stranata pisuva deka vo maj imame dogovoreno sredba so Azerbejdzan, i sto e najcudno, vo Vienna (od kaj pa sea Makedonija - Azerbejdzan u Viena da igraat???). Ja iskreno po nasive internet strani neam cueno koga bilo dogovreno sredba so niv (i ako e taka ondak u pm, aman vise samo so ovakvi protivnici sto praime prijatelski) ama od druga strana pa fifa stranata bi trebala da bide siguren izvorZnae nekoj kako stojat rabotite i so kogo stvarno ke igrame? Bugarija ili Azerbejdzan? Ja se nadevam da e grska toa na fifa informacijata i deka protiv Bugarija ke igrame posto toa bi bil daleku poatraktiven natprevar, a i podobar trening ke bide da znaeme kako stoime. Ako nisto drugo Bugarite (isto ko i Crnogorcite) bea vo grupa so Irska, pa barem vo sporedba so nasite rezultati so niv, i rezultatite Irska so gi napraila protiv Crna Gora i Bugarija ke imame kolku tolku pretstava so moze da ocekuvame protiv Ircite... A vaka so Azerbejdzan samo kolku da se izraduvame na eventualna pobeda i tolku...