500 денари беше карта со Англија и со Холандија пред едно 20 години.abe liga nacii e aj da e kvalifikacii nesto da dojde portugal england belgija aj ali ova znaeme sho ke bidne so parite ajt
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
500 денари беше карта со Англија и со Холандија пред едно 20 години.abe liga nacii e aj da e kvalifikacii nesto da dojde portugal england belgija aj ali ova znaeme sho ke bidne so parite ajt
so niv sekad treba da e tolku sea zborime za liga nacii500 денари беше карта со Англија и со Холандија пред едно 20 години.
Лелеле па кога ги пуштија кучињата хахаха времиња...Во 2005 или 2006 имам платено 500 денари за со Русија кога игравме...
Едит: Било во 2006 година.
Шут кон гол немавме, очобол тежок. Најинтересна беше тепачката со русите на трибина![]()
[117] Македонија - Русија 0:2 (15.11.2006)
15.11.2006, Градски стадион СкопјеНатпревар во рамките на група Е квалификации за пласман на европско првенство во Австрија и Швајцарија 2008.Македонија: Ник...youtu.be
![]()
Немаше да се мрчи да играа како што треба. Горе убаво пишаа на стадион на фудбал претежно идат луѓе надвор од Скопје. Грото е со луѓе од други градови. Да дојде некој од Кавадарци, Струмица, Прилеп, Охрид па не дај Боже со патот каков е слободен ден ќе треба да бараат од работа. Татко да сака децата да си ги донесе ќе треба 50 евра денес да шибне да се гледа фудбал. И нема да е проблем тоа, кога не би играле како баби.Абе ако некој сака да иде, ако му е скапа јужна, ќе оди на запад. Само да се мррчело, јас секогаш одам на запад.
Абе за од другите градови океј, ама тоа е секаде така. Некој за да ја гледа Германија во Минхен, тој од Хамбург мислиш ќе оди? А тие повеќе се жалат што е картата 50 евра, на плата од 2000 евра, отколку македонецот што плаќа 7 евра на плата од 300 евра, за да гледа Македонија - Ерменија.Немаше да се мрчи да играа како што треба. Горе убаво пишаа на стадион на фудбал претежно идат луѓе надвор од Скопје. Грото е со луѓе од други градови. Да дојде некој од Кавадарци, Струмица, Прилеп, Охрид па не дај Боже со патот каков е слободен ден ќе треба да бараат од работа. Татко да сака децата да си ги донесе ќе треба 50 евра денес да шибне да се гледа фудбал. И нема да е проблем тоа, кога не би играле како баби.
Никој не се бунеше кога бевме у фул форма и играа супер даваа срце на терен. Алиоски леташе по лева страна 90 минути, Елмас правеше будали од дефанзивците. Николов позади држеше среден ред Барди стандард алка, Пандев проигрувања. Едноставно кеф беше да се гледа. Сега водиме на полувреме губиме на крај. После идеме против Англија не пунат како пиперки таму. Не очекуваме да победиме, ама не е ни да изгубиш 6:0 и после ставаш 400 ден карта за ЕРМЕНИЈА
Не е работата во парите толку дали се 200 или 400. Имаат децата да платат толку, ја долови поентата ете.Абе каква форма, Д лига нации... Без врска ви е муабетов. Се согласувам дека цената од 400 мкд е многу, но ете има и карти за 200. Во 99-та со татко ми се затеравме од Дебар, да гледаме Македонија-Југославија, карта 400 мкд, денешни би му дошло 4.000 мкд. Не наполнија како брод 4-0 губевме на полувреме, и уште ми е еден од најубавите спомени од детството. Сега секако и 100 денари да беа немаше да идат луѓето, само изговори, а сите ќе бидат на продолжен викенд во Грчка, лежалка 20 еур. Еве, најди 10 деца што не може да си дозволат карта за исток/запад, јас ќе им ја платам.
Па не баш. Ако татко со две деца за 3 карти плати 1200, наместо 600, нема да оди. Па и некој средношколец, студент, од принцип нема да оди. Ем ќе даде 400, ем ќе гледа како се влечат по терен.Да не се лажеме, и да е картата 300 или 400, публиката ќе биде иста, не верувам дека некој ќе се реши да оди на утакмица, пошто ете ќе заштедел 100 денари, тоа е сепак традиција која се одржува, тешко е да привлечеш нови гледачи, доколку не понудиш пред се добра игра и некоја еуфорија.
Ај вака. Не можеш да кажеш дека не бевме у форма затоа што со многу репрезентации кога отидовме ранг погоре игравме егал утакмици, со таа форма отидовме на Европско, преку најслаба лига да ама им се држевме на Австрија и Украина. Скоро па истата Австрија ја растрти Холандија на Европското годинава. Тука ке ја затвориме таа тема.Абе каква форма, Д лига нации... Без врска ви е муабетов. Се согласувам дека цената од 400 мкд е многу, но ете има и карти за 200. Во 99-та со татко ми се затеравме од Дебар, да гледаме Македонија-Југославија, карта 400 мкд, денешни би му дошло 4.000 мкд. Не наполнија како брод 4-0 губевме на полувреме, и уште ми е еден од најубавите спомени од детството. Сега секако и 100 денари да беа немаше да идат луѓето, само изговори, а сите ќе бидат на продолжен викенд во Грчка, лежалка 20 еур. Еве, најди 10 деца што не може да си дозволат карта за исток/запад, јас ќе им ја платам.