Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам зошто мислите дека можеме на СП. Тимов нема лидер на терен со заминувањето на Пандев и тоа е тоа. Освен тоа немаме ни голгетер.

Одбраната ни е киксерска, со се голманот. Имаме талент во средниот ред, но немаме искуство. Алиоски знае со топка, ама нема никаква дисциплина. Дури не ни зреат најдобрите играчи и дур не се најде некој што знае да шибне гол од било која ситуација не ја гледаме репрезентацијата пак на некое големо натпреварување.

Види го Муслиу глупиот за вториот гол, земал го гледа и прати Гудјонсен наместо да го тепа, мава, гребе, штипе, удира, замара, ебем ти глупиот ти ебам, дебил. Ау како ме изнервираа, чисти 3 бода имавме и види што направивме, МРШ!

Заслуживме победа, многу недисциплинирано во второ полувреме и затоа се посравме. Стариот добар Столе, реагира како падавичар на слободен удар од 50 метри.
Катастрофална завршнива на контрите, неозбилни шутеви во ситуација кога сме повеќе, недоволен квалитет кај некои играчи, немање среќа и тоа е...

Тие што ги правите споредбите за Мрме и Боби, како прво играме без Пандев, Адеми, Тричко, па и Несторовски. Со нив во состав, немаше Елмас и Барди да глумат фраери, да шутираат и дриблаат цело време. Замените немаат доволен квалитет и играва што ја имаме е задоволувачка. Нема среќа Боб денес, ништо не беше негова вина.

Друже, Македонија е ова, не Бразил.
Сосема ок изиграа ова полувреме.
Не знам што толку сте ги дигнале очекувањата ама претпоставувам е заради победата против Германија.
ок Мурињо , у реду е . У секој случај со овакви шабански играчи и грејачи на клупа треба да бидеме среќни што извадивме реми

Заслуживме ваков резултат.

Барем едно 7-8 пати у второ полувреме на 30 метри пред гол им ја дадовме топката, се изнагреши цел среден ред ко аматери.

И Боби ја изгуби утакмицата со ужасната измена. При водство од 2-0 го ослабнуваш средниот ред на сметка на напаѓач??? Ват д фак, ниту у една ситуација тоа не е логична замена.

Требаше шест бода од овие два меча со утепани противници, излеговме со два.

Се вратило фиромското у репрезентацијава на голема врата.

ок Мурињо , у реду е . У секој случај со овакви шабански играчи и грејачи на клупа треба да бидеме среќни што извадивме реми

Колку си ти мрднат.
Првин пишуваш каков очобол од игра, за сега да ми кажуваш дека со вакви играчи и грејачи на клупа сме требале да бидеме среќни што сме извадиле реми.
Баш тоа ти го потенцирав јас, Македонија е ова, не Бразил.

Ги изгазивме 75 мин. Очекуваме уште некој гол и ваков пад против вака слаб противник не може никој да очекува. Па и среќа да се немало на крајов...

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk
Непишано правило, после онакви глупости и лесно испуштање 2 гола предност, и среќата ти го врти грбот.

Каков глупав потег на Стефан Ристовски. Па поморонски потег не можеше да направи, господе боже... Ќе го исполни правилото за жолти картони, ќе треба целосно да менуваме формација.
Еден од виновниците за киксов. Заедно со Елмас и Барди. Ѕвездиве како да не им се игра некако. На 0-2 место искусно да ја водат екипата до крај и до победа тие си пимплаат бескорисно, Ристовски ми изиграва Роналдо, демек види ме мене сега капитен на Македонија после Пандев. Па дрво едно дрвосано, за капитен треба пример да бидеш за другите а не да да паѓаш така на провокации, т.е. не беше ни некоја провокација, мислам исланѓанецот само му ја подаде високо топката и му падна на глава, не беше намерно, овај сељаков, научил нешто од Несторо изгледа, е сега ќе видиш јас ко ќе те мавнам со топка :facepalm: :tapp:.Типично македонско просеравање и трошење на кредит за рекордно кратко време. Кикс рамен на пораз. Сега со Романија ќе губат 100% и отиде циклусот во вода, ништо од фаќањето континуитет. Ако вредевме, ќе избореа бараж во оваа боса група, ама изгледа толку беше лимитот. Тешко ќе биде за Милевски да ја одржи репрезентацијава, така ми се чини.

Таа инвалидската што ја испушти(да простат сите што имаат ваков проблем), им даде крила и ја тоа е тоа.
Со маани е од кога е застанат на гол, до толку ли до сеа не се најде некој поасален да го замени?

Најголема кривица имаат Ристовски и Чурлинов, при 0-2 за нас, во контри овој првиот наместо да шутира му ја додава на брат му а тој ја изгуби топката, а и Чурлинов исто место да шутира безвезе ја нафрли. Штета, затоа што Исланд беше дури поумрен од Ерменија.
За Милевски имав добро мислење, ама и со ова протестиве па сега нема ни на клупа да биде со Романија, може и комотно да напушти. Измените поготово со Аврамовски кој со топка не може да се состави беа безвезе. Нека ја тепаат Германија пак...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom