Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Дечки дали ни го треба ова прво место воопшто?
Озбилно прашувам зашто стварно не знам што цел имаат овие Лига на нации.
Ја како што разбрав сега сме Ц и реално нема шанси да добиеме бараж за светско.
Ако знае некој како е нека напише.

• Ми се допаѓа
Reactions: S.L
Да, може некој да објасни пошо и ја неам благе везе како функционираа работиве.

Важно е првото место. Не за СП туку најмногу за наредното ЕП. Следната ЛН ќе бидеме во Лига Б каде ќе играме со поозбилни репрезентации. Таа ЛН ќе носи баражи за Евро 2024. Дури и да не направиме ништо, повеќето земји од Лига Б ќе се пласираат преку редовните квалификации, па големи се шансите да дојдеме на ред да играме бараж.

Некој постираше слика на претходните страни. Северна Ирска беше последна во групата на претходната ЛН а пошто само четири земји од Лига Б не се пласираа преку квалификации играа бараж и за влакно ќе играа на ЕП.

Дечки дали ни го треба ова прво место воопшто?
Озбилно прашувам зашто стварно не знам што цел имаат овие Лига на нации.
Ја како што разбрав сега сме Ц и реално нема шанси да добиеме бараж за светско.
Ако знае некој како е нека напише.
Ни треба за да влеземе во Б лига, каде што уствари за Европско 2024 ќе ни биде од голема корист...

Да бидеме реални.

Никој не знае.

Играме против Ерменија натпревар за влез во Лига Б.

Да беа реални правилата... Ерменија ќе останеше во Лига Д, и ова немаше да има никаква врска со нас.

Ама се сменија правилата после првата сезона.

Можеби ќе се смени повторно. Кој знае.

И пак доаѓа со Ерменија да решаваме за прво место во групата (така и на минатите Лига Нации). Сега и без Елмас и Алиоски. Тешко ќе биде, ама бар нека се борат до последно. Освен одбраната и неколку во нападот, цел тим фали.

Лузерски менталитет уклучен на максимум....
Се надевам дека играчите не се распрашуваат вака ко вас што е подобро и полесно туку ќе искочат на терен да победат.

Ни треба за да влеземе во Б лига, каде што уствари за Европско 2024 ќе ни биде од голема корист...
Како и секогаш одлично и разбирливо објаснето друже Сладолед.

Излегле квотите за ЕП :D

Вака од ова што видов по интернетов:

500+ квота е Македонија да победи (ние и Финска сме последни со овие квоти)

200 квота е Пандев да биде најдобар стрелец на ЕП
300 квота е Барди да биде најдобар стрелец на ЕП

100 квота е Македонија да стигне до финале (тука делиме со Унгарија и Финска)

25 квота е дека ќе ја освоиме групата

Изненадувачки мала квота да ја поминеме групата е 2.5-2.85 (ама општо гледано мали се квотиве. За Холандија да помине групата е 1.01-1.05, за Украина е 1.33-1.45, за Австрија е 1.36-1.50)

1.57-1.65 се некаде квотите дека ќе бидеме последно место во група

За жал барав квоти за тоа колку би било да стигнеме до некоја фаза....ама сега за сега..тоа го нема.

Ете, ваљда да речеме дека знаеме дека околу 2.7 би било да стигнеме 1/8 финале, а 100 до финале...онда може да речеме.. некаде 8+ квота за 1/4 финале и 35+ квота да сигнеме до 1/2 финале? Шо знам...

Шишковски
Бејтулаи - Зајков - Муслиу - Ристовски
Велковски - Мицевски
Трајковски - Стојановски - Тричковски
Несторовски

Без паники.
ne moze velkovski da igra vezen vo takov sistem, ke crkne posle 45-60 minuti. on od sekogas kondiciski bese trup i zaradi toa vo kombinacija so toa sto e prilicno tromav nego go "pretvorija" vo stoper i veke so godini nema igrano kako DM. na strana sto ova ke mu bide tret natprevar za kratok period.

verojatno najdobro bi bilo da se vratime na sistemot so trojca stoperi bidejki sredinata sega ni e slaba i vo 4-2-3-1 ke bide uste pogolem pritisokot vrz stoperite koi ne se vrvni. ne deka ermencite se nesto mnogu jaki, ama ke bidat povoigrani za razlika od nas i treba da se igra pazlivo. so sredinata bez bardhi, elmas i ademi sekako nema da moze da igrame mnogu ofanzivno. toa nikolov i spirovski veke bea prilicno potprosecna sredina za internacionalen level, a ne pa sega ako nastapime so fudbaleri kako micevski, totre i trajcevski.

otskocna daska mu bese metalurg. tamu zavrsi so mladinskiot pogon i mu dadoa sansa vo 1. MFL. uste vo toa vreme pokaza deka ima dobar oset za gol sansi i solidni predizpozicii. koga pocna da raspaga metalurg hrvatski player agent koj go zabeleza sedna na masa so metalurg i dogovori otsteta mesto trening kompenzacija, pa toj go odnese vo hrvatska. ok bese vo hrvatska, no se uste ne bese dovolno zdrel za na golemo da se probie vo 1. hrvatska liga, pa se vrati vo makedonija.

deteto nemase dobar standing kaj FFM i vo makedonija, ovdesnite treneri i funkcioneri go gledaa kako prosek i retko dobivase sansa vo mladinskite reprezentacii. istoto vazese i za domasnite menageri, i tie ne go prepoznaa negoviot talent, tek koga pocna da dava kup golovi za renova mu se zakacija za sa go sitnat. tie koi gi pratat fan klubovite znaat deka uste vo vremeto koga kaj renova bese rezervist tvrdev deka vardar i shkendija pravat greska sto nosat kamenja i propadnati kako maksimov i fazli mesto da mu dadat sansa na nekoj kako vlatko. deteto e uste eden dokaz za toa kakvi amateri gi vodat nasite klubovi, skautingot im e sranje, ne znaat da prepoznaat talent ni koga im e pred nos. cel skauting im se svedi na preporaki i statistika. vo smisla kaj napagac: dal gol, dobar e - ne dal gol, ne go biva^^
Lian sport (Fali Ramadani) go zede pod svoi zakrilja i go prodade vo Francija ..ama nemase sreka vo Nimes, pa i sega vo poslednoplasiranata ekipa vo Vtorata Liga (pozajmen)...se nadevam deka ke mu trgne!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom