Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Какво место и одбрале за фотка за репрезентација, можеле и ваква некоја слика да и направат.
Close enough :гик:

IMG106271.jpg

Im go plesna sinojka Mirsad Jonuz vo emisijata na Ligata na sampioni..
Dobro go iskritikuva Ilco i kaza deka bliski prijateli bile so Mrme..

Јонуз им го плеснал [emoji14]os: Јонуз еј, па тој не треба уста да отвори.

Sent from my P6-U06 using Tapatalk

Пандев се враќа а Адеми се префрлува во футсал репрезентацијата ( ако се докаже со квалитет):(

Прва катастрофална грешка на Мрме е враќањето на Пандев, сосема непотребно, прошла мода е Пандев, на 32/3 години назад во репрезентација, максимум уште 1 година би турнал овде и пак ќе се повлечи зато велам во моментот за таквото ни е Пандев, на оваа репрезентација и Ибрахимовиќ да дојди напаѓач џабе е, треба големи промени пред се од самото раководство !
Подобро нека ги форсира Трајковски, Хасани, Ивановски, Велковски, Баже Илијоски.
Сега некој ќе ме цитира ќе речи од сите шо ги наброја не вредат колку Пандев ? :tapp: поглупа споредба АМИН.
Можи не вредат, али Пандев е вон форма 2-3 сезони, со теретниот воз ќе лази на терен, зато реков моментално не е потребен Пандев кога имаме голем избор на напаѓачи !

Јас не би рекол дека е грешка враќањето на Пандев. Имаме голем избор на напаѓачи кои 5 натпревари по ред немаат гол дадено. Пандев иако не е во форма и таков ќе биде повеќе корисен отколку сите други што заиграа овој цилкус квалификации. Ретко губи топки, или додава прецизно или изнудува фаул. Особено на средина на терен. Во ситуацијава кога немаме никаква игра, сите трчаат (или одат) ко муви без глави, мислам дека ни фалат играчи како Пандев.
Колку ќе се ангажира на терен и колку ќе биде мотивиран ќе видиме. Мислам дека идеата на Ангеловски е да ја промени атмосферата во репрезентацијата. Да „закрпи“ некои распукани работи од минатото. За Пандев ова ќе биде последен циклус во репрезентацијата и ќе се прости како што му доликува.

Пандев дал 28 гола во репрезентација ама повеќе од пола се на пријателски натпревари. Последен квалификациски гол му е во 2008.
Интересно е што на натпреварите на кои Паднев дал гол имаме 15 победи! 3 нерешени и 3 порази :)
Без разлика што повеќето се пријателски, тогаш не бевме 130ти на листа, туку накај 70-80 и бевме блиску до 3ти шешир за ждрепка.

Сега нема квалификации до септември, ете можност ФФМ и Ангеловски да договорат добри пријателски натпревари за да може да си ја вратиме самодовербата и да добиеме некој бод на ФИФА листа.

Последно уредено:
По мое ова е оптималниот состав толку се играчите
mace_zpsjmtas4sl.jpg
mace_zpsjmtas4sl.jpg

Резерви
Гомани
David Erik Johan Mitov Nilsson
DEJAN ILIEV
Stole Dimitrievski

Одбрана
Stefan Ristovski
Aleksandar Todorovski

Daniel Mojsov
Gjorgji Zajkov
Stefan Askovski

Среден Ред
Ferhan Hasani
Bersat Abdurahimi
Adrijan Ademi???
Ostoja Stjepanovic
Stefan Spirovski
Nikola Gligorov

David Babunski
Mario Gjurovski
Uroš Matić

Напад
ILIJA NESTOROVSKI
Jovan Kostovski
Marjan Radeski
Dejan Blazhevski
Ivan Trichkovski

Ова е махимумот играчки кадар што го има Македонија

Може да му дадат си има член во Законот за државјанство, доколку се оцени дека има посебен национален интерес да му се додели државјанство исто како што им доделија на Мекејлеб и компанија на странци, проблемот е дали ќе сака да заигра.
Па имавме и бразилски македонци, Брага го ставија во второ полувреме на утакмицата со Англија, со наредба да направи пенал ( кога на полувремето падна договор да изгубиме а водевме), а другиот бразилец воопшто не доби шанса иако беше добар и мислам отиде од Вардар во Германија...

^
^
Не си сериозен со Мирко Ивановски. Последен играч на планетава да е на би го земал никогаш да игра. Гачевски ?! Тој е среќен што постои натпреварување кое се вика куп на Македонија иначе не би го виделе у скоро време како брани. Боље би му дал шанса на Столе како втор голман на Гранада, отколку на овој втор голман на Вардар. Според мене најдоброто со кое што располага Македонија моментално е:

Митов Нилсон
Ристовски - Шиков - Мојсов - Ашковски
Адеми - Бабунски
Ибраими - Пандев - Трајковски
Несторовски

Младинците не би ги чепкал, нека гледаат да направат нешто на квалификацииве, имаат солидна генерација.

Досега најсолиден штопер што сме го пробсле беше Дамчевски, ама ако не се лажам повреда имал тешка и прашање е и клуб дали има. Шиков иМојсов летачите на курне би ги ставил. Сељакот Грне од Вардар сто пати поарен е од нив.
Голман овај Нилсон и а не се менува, да му се даде целосна довербс на детето, млади измени имаме Дени и Столе.
Мора да ги видам во репрезентација и Ѓуровски и Бабунски. Мене исто не ми беше лош и Тасевски. Попов исто така мора да проба да се дисциплинира сељакот. Пандев, Тричко, Ибраими со желба и здрав Хасани што побрзо. За шпиц уште стојам дека Јаховиќ ни е најдобар иако и тој промашува, овие ѕвездите Скопски Костовски и компанија немаат доволно капацитет според мене. Нека го пробат и овај малиот на Бабунски во Реал шо е.

Последно уредено:
Јован Костовски е најдобриот шпиц што го имаме во моментов според мене, штета што се повреди, влезе во добра форма. Несторовски не сум го гледал, знам само дека доста голови дава во Хрватска, Мирко е океј да го имаш како опција на клупа, може и шпиц и крило да игра.. Средината е убедливо најголем проблем, од младите има доста талентирани, ама пак ќе кажам не знам колку е паметно да се зимаат во А-тим, подобро да пробаат со у21 некој успех да направат

а шо сте се запнале толку со успех на у-21, кој го гледа тој успех? еднш тепавме на гости и одма демек успех, колку години треба за таму успех да се напрај....и скоро и никој да не го гледа тоа, најмногу поени се берат со сениорската репрезентација, тие играчи се 21 година, можи за некој месец полни 22 и чао пријатно не ја гледа та репрезентација поќе.Најбитно е паметно да се селектира за сениорска за да има можност да се колку толку уигра до квалификациите.

а шо сте се запнале толку со успех на у-21, кој го гледа тој успех? еднш тепавме на гости и одма демек успех, колку години треба за таму успех да се напрај....и скоро и никој да не го гледа тоа, најмногу поени се берат со сениорската репрезентација, тие играчи се 21 година, можи за некој месец полни 22 и чао пријатно не ја гледа та репрезентација поќе.Најбитно е паметно да се селектира за сениорска за да има можност да се колку толку уигра до квалификациите.
Абе и тоа што викаш, јебеш успех во у21 категорија :D Мислев да ги истераат квалификацииве, ако им иде добро ко што тргнаа, да ги тераат до крај, можда ќе успеат некое место погоре да лапнат, мада да се пласираме на европско не верувам така да.. Може полека да се префрлаат дел од тие играчи у А-тимот, Бабунски, Велковски, Радески се меѓу првите што би ги издвоил

и да напунат 21 година, се додека траат квалификациите имат право да играт до последно кола, а ако се кфалификуват имат право да па играт

Како што реков, со Албанија ќе се игра надвор од Скопје. Исто и со Израел. Во Струмица!!!
Јас сите утакмици би ги играл во Струмица освен со Италија и Шпанија. Добар потег. (y)
@ultras1988 http://sport.com.mk/?ItemID=DA0691CDA34F2A4B8CAD4CBD5EC9FC64

Како што реков, со Албанија ќе се игра надвор од Скопје. Исто и со Израел. Во Струмица!!!
Јас сите утакмици би ги играл во Струмица освен со Италија и Шпанија. Добар потег. (y)
@ultras1988 http://sport.com.mk/?ItemID=DA0691CDA34F2A4B8CAD4CBD5EC9FC64
Па знаевме и реков уште кога беа противниците, дека кај нас во Струмица ќе се игра против Албанија 100 %.Со Израел ме изненадија но добро е, како и да е на двата натпревари ќе има полн стадион.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom