Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Метафорично беше тоа со јадењето гомна :D
Ja очекувам и Јаховиќ да излезе со ваква слична изјава, он е у ваков патриотски филм влезен. Останатите ќутат и даваат плашливи изјави, ко пичкици се кријат.
На Адис уште од мал му е сон да игра за Македонија и да дава се од себе ама и другите да даваат се од себе, и тој и како и Бабунски малиов имал преголеми очекувања од некои работи изгледа мада како што пишаа малце лицемерно е ова од Бабунски иако го поддржувам што се јави и тој.

Kolku bevme naivni koga se nadevavme na nekoja prerodba otkako go smenija Haralampie:facepalm:

Inaku ne veruvam deka kje se smeni neshto nabrzo ama jas ne planiram da si frlam pari za da se nerviram i grickam nokti na stadion dodeka nekoi si igraat kurtashak tamu dole.

Ne e do tie 250 denari ama tie pari bolji na rakomet kje si gi iskoristam, znam deka barem tie poishe ja poshtuvaat publikata shto e dojdena da gi bodri.

Nashiov fudbal ne go oprava nikoj, dzabe samo se nadevame od ciklus u ciklus.

Не знам дали го има линков некој оставено, ама еве прочитајте си Пандев наш што има да каже.
Пандев би го номинирал за најголем лицемер во историјата на независна Македонија. Ова му е само изговор за да оди, а очигледно е дека не сака да игра во репрезентација веќе долго време. Сеа бил увреѓен и затоа се повлекувал... копито...
Стана ѕвезда па понижување му е да игра за репрезентација. Неколку години наназад само трчка по теренот, па кога цел Градски ги исвиркуваше увредени биле. Мразам вакви лицемери. Ако си ти вистински капитен ќе даваш 300% на терен, а не едвај 0.5%
Поддршка за ФФМ и Стратев да ја исчистат репрезентацијата од вакви паразити. Подобро да бидеме последни на ранг листата на ФИФА, ама барем да имаме тим кој игра од срце, а не ради некоја „наметната обврска“.

Да де, сеа Пандев е крив, он е клучот на раздорот. :tapp:

Пандев на пример, за разлика од другите двајца капитени на двата најдобри спорта во државава не сум чул дека барал преку врски некој да игра во репрезентацијата или некој тренер на младинската селекција да биде поставен по негов „амин“. Не сум чул за Пандев дека условил некого дека нема да игра ако не му се исполни желбата.

Не е совршен ни Пандев, ко што реков, никој во ситуацијава не е невин, но капитенот е убедливо оној кој е најнеоправдано исплукан.

Преку кур му е и на него све на него да се чека. Кој ќе биде шпиц? Пандев. Крило? Пандев. Организатор? Пандев. Епа не може бе брат така, не е ова Роналдо, и он е способен да сфати дека не е до толку квалитетен за да биде сам алфа и омега во тимот, но проблемот е што Ние и глупите медиуми треба тоа да го сфатиме. Ние го наметнуваме тој притисок и таа фама кон него. Последниве три циклуси само од Пандев се очекува нешто...

Еве ќе замине, после истото ќе се наметне врз Ибраими, па и нему ќе му здокурчи. Го прогнозирам истото сценарио и со него... За жал...

Тури и пепел на таа репрезентација на која целата игра и стратегија и се базира на еден играч во случајов на Пандев

Убо си кажа батето Бабунски не знам оти велите дека гомна јадел баш правилно си кажа се и јас го делам мислењето со него СЕГА ако не почниме од нула тогаш НИКОГАШ нема да почниме, па редно е. За Пандев не коментирам фала му за се досега што дал и недал за репрезантцијата за головите кои ги постигнал и утнал. Мене искрено од се срце ќе ви кажам па и мило мие што некои личности си одат сите нека заминат уџум, мило ми е што ТРЕБА да почниме од нула можи ваков дебакл требаше да се деси редно е ффм да се изјасни и ДА ПРЕДЗЕМИ ОДГОВОРНОСТ..... Од нула со дечиња макар од МКД лиги ајде и ние да промовираме нешто домашно веќе редно е

По мене голема грешка на Пандев е што не инсистираше и братчето да му игра у репрезентација. Којзнае, со него може немаше последни да бидеме.

Ќе го барате сите Пандев на крајот. Не давал максимум за репрезентацијата....кој максимум е тој за кој зборувате, со кои дрва да игра во репрезентацијата, му ги менаат позициите како ќе им текне и да не набројувам уште многу работи. Целосно го поддржувам и нека си се сконцентрира на клупските настапи, барем таму се игра професионално се знае како функционираат работите, не е тоа гола вода како нашата репрезентациичка и (не)кадрите во ФФМ. Ирач кој што има најдобро фудбалско педигре, почнувајќи сам од трета лига со Специја, преку Анкона, Лацио, Интер сега Наполи, освојувајќи притоа титули....работејќи во професионални средини со врвни тренери како Мурињо....А другите наши играчи кај се ?...заглавени по втори трети лиги у Швајцарија,Австрија Белгија.... Уште многу години за жал ќе тоне нашата репрезентација исто и Мак фудбалот ( ако може така да се каже). Таму кај што има политика нема фудбал, а кај нас тоа е навлезено во сите општествени пори.

Од небо се глеаше дека со Велс и Србија, составот го диктираше Илчо.
Ранџеловиќ стартер :LOL: Од тоа пони коњче очекуваме успех со Србија? Шо да не бил некој од помошниците на Стратев да гледа негова утакмица у Јагодина? Како не бре... Од Пеџа ли се очекуваше да напраи нешто у средина во која спроти него игра Матиќ, еден од најдобрите, ако не и најдобар играч во Португалско првенство. Комотно можеше Пеџа да му се качи на рамења и овој со него да трча. Додај го тука Демири, Демири ејј :pos: Игра у маалска лига, бетер од нашата.
Остоја и Глигоров се покажаа како добар пар у средина, ама ете на Илчо не му чинело тоа...

Проблем у соблекувалната настанал кога некои особи-соиграчи на Ибраими, почнале да го ругаат, и затоа овој одбил да продужи у второ (y)Сосема логично, ај да беше само до него, океј, да има зашто да се критикува, ама овака, кога не можат ебан пас да сврзат, кога Пачовски не може да дегажира повеќе од негов шеснаесетник, кога Ивановиќ фино лепо-културно му поставува лакт на Јове, овој паѓа како шлог да го мавнало, кога Мирко цела утакмица топка не чепна, кога Ристоски не знаеше главата кај му е, кога Алиоски не знае уште дека до добар, брз, техничар се стои блиску до него, кога Грнчаров мисли дека е на кечерско такмичење, па само дели лактови, и цел бес ќе се истура на Ибраими? Јас да сум како него, додека не клекнат да ми го исцуцаат не продолжувам да го носам тој жолт налудничав дрес.

Пандев не верувам дека го има ова изјавено. Во Македонски Спорт работат пишуваат најголемите курви, така да не е веродостоен извор тоа.

А она мочконо Бабунски нека не предава филозофии. Со Србија влезе, изгуби 2-3 топки, ај што ги изгуби, па си се укопува у место, нити да попраи, нити да потрчне да напраи лице. Па и го заприметив раце дига :facepalm: Еден Новевски што има утакмици колку што Давид нема влакна на косата, трча, се труди да попраи таму кај што ќе згреши, кај што ќе згрешат другите, не дигнал раце, и овој мрсулов што има изиграно 2 утакмици по едно полувреме ќе учи некој на памет, сачувај Боже.

Нов селектор, нема таква будала што би се нафатила да работи со будали. Освен Илчо евентуално не се одлучи да го отстапи претседателското место на ФФМ на некој друг, па да седне он како селектор. Ќе играат негови играчи, ама ќе знаеш дека дисциплината ќе е на високо ниво.

П.С. освен Јове, Адис, Мирко, Новевски, никој друг не игра со срце за оваа мочана држава. Другите се све пичкици кои што со играњето у А-селекција гледаат како отскочна даска.

Не е само репрезентацијата, се од корен треба да се менува во македонскиот фудбал. Па кој талент да произлезе од терени каде што пасат коњи и крави ден пред мечот? Не верувам дека има град во Македонија кој има стадион со добри услови за игра освен Скопје со Филип 2. 90% од играчите во репрезентацииве во било која категорија не заслужуваат да играат фудбал а камоли за репрезентација. Ниеден талент нема да излезе од Македонија додека играат само оние кои имаат врски.
Баш ме интересира кој ќе биде следен на клупата на репрезентацијата и за колку брзо ќе си оди. Толку.

Од небо се глеаше дека со Велс и Србија, составот го диктираше Илчо.
Ранџеловиќ стартер :LOL: Од тоа пони коњче очекуваме успех со Србија? Шо да не бил некој од помошниците на Стратев да гледа негова утакмица у Јагодина? Како не бре... Од Пеџа ли се очекуваше да напраи нешто у средина во која спроти него игра Матиќ, еден од најдобрите, ако не и најдобар играч во Португалско првенство. Комотно можеше Пеџа да му се качи на рамења и овој со него да трча. Додај го тука Демири, Демири ејј :pos: Игра у маалска лига, бетер од нашата.
Остоја и Глигоров се покажаа како добар пар у средина, ама ете на Илчо не му чинело тоа...

Проблем у соблекувалната настанал кога некои особи-соиграчи на Ибраими, почнале да го ругаат, и затоа овој одбил да продужи у второ (y)Сосема логично, ај да беше само до него, океј, да има зашто да се критикува, ама овака, кога не можат ебан пас да сврзат, кога Пачовски не може да дегажира повеќе од негов шеснаесетник, кога Ивановиќ фино лепо-културно му поставува лакт на Јове, овој паѓа како шлог да го мавнало, кога Мирко цела утакмица топка не чепна, кога Ристоски не знаеше главата кај му е, кога Алиоски не знае уште дека до добар, брз, техничар се стои блиску до него, кога Грнчаров мисли дека е на кечерско такмичење, па само дели лактови, и цел бес ќе се истура на Ибраими? Јас да сум како него, додека не клекнат да ми го исцуцаат не продолжувам да го носам тој жолт налудничав дрес.

Пандев не верувам дека го има ова изјавено. Во Македонски Спорт работат пишуваат најголемите курви, така да не е веродостоен извор тоа.

А она мочконо Бабунски нека не предава филозофии. Со Србија влезе, изгуби 2-3 топки, ај што ги изгуби, па си се укопува у место, нити да попраи, нити да потрчне да напраи лице. Па и го заприметив раце дига :facepalm: Еден Новевски што има утакмици колку што Давид нема влакна на косата, трча, се труди да попраи таму кај што ќе згреши, кај што ќе згрешат другите, не дигнал раце, и овој мрсулов што има изиграно 2 утакмици по едно полувреме ќе учи некој на памет, сачувај Боже.

Нов селектор, нема таква будала што би се нафатила да работи со будали. Освен Илчо евентуално не се одлучи да го отстапи претседателското место на ФФМ на некој друг, па да седне он како селектор. Ќе играат негови играчи, ама ќе знаеш дека дисциплината ќе е на високо ниво.

П.С. освен Јове, Адис, Мирко, Новевски, никој друг не игра со срце за оваа мочана држава. Другите се све пичкици кои што со играњето у А-селекција гледаат како отскочна даска.
:гомце:

Класична македонска работа, секогаш највиновни се луѓето од горе, односно искомплексираните копилиња кои кур ги боли за спорт, туку гледаат да останат на фотеља и да си лапаат кеш.

Мамичето нивно, ФФМ не ебе во здрав мозок 20 години уназад (никој не превзема ништо), РФМ праќа златна генерација на ЕП со тапа тренер (ништо не се превзема), КФМ растура златна генерација во 2011, во Венецуела и Словенија не праќа со гомно тренери (ништо не се превзема). Да ти ебам народот клуб, дебилен... абе ради директорчињава од федерацииве ми се создава таква нервоза, ми иде да ја искршам главава од биро што сме толку дебилен народ и не ги земаме комплетно сите да ги запалиме на плоштад.

Со фудбалов имаме голем проблем, треба да се почне од нула, буквално од нула. Фудбалски терени, бесплатни фудбалски школи, треба многу пари, треба луѓе спортисти, полни со ентузијазам да ја водат ФФМ, луѓе што ќе ги станат децава од компјутер, ќе ги извадат од кладилница и ќе ги натераат да спортуваат. После тоа да почнат да излегуваат таленти, па тогаш да се надеваме дека ќе бидеме барем втори или трети во квалификациска група.

Пандев вели ќе се повлечел од македонската репрезентација и дека тој е виновникот за слабите резултати на квалификациите за СП.

Извор

%D0%9D%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82-%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B2%D1%80%D1%82%D0%BE%D0%BA-17.10-537x800.jpg

Пандев е спремен на овој чекор само за стварно да се откаже од репрезентацијата. Можда и јас би играл така, сепак е при крај на кариерата, колку има, 30 години? Макс уште 3 може да игра во јак клуб и да зема голема плата. После тоа неизбежен е трансфер во помал клуб, помала плата...се додека комплетно се откаже од фудбалот. Е па кога репрезентацијата ни е таква каква што е, јас го оправдувам овој негов потег.

Ме интересира кој сега би се нафатил во ваква ситуација да биде селектор? Бабунски можда...?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom