Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Глејте, накратко, класична „македонска работа“ ни се дешава.

Се појавува талент, прикажува некоја добра игра, го земаат за репрезентација, се истура од јако играње ко да е кандидат за Балон дОр, прави трансфер во „јака“ (значи под наводници јака!) лига и толку. После пак игра за репрезентација но се влече по терен.

По некое време доаѓа нов „талент“, овој гореспоменатиов го изоставуваат и тој почнува да се буни како не го повикале него, туку повикале некој во „приватна репрезентација“, место него кој на минатите мечеви го тегнел дебелиот мев по теренот и истрчал едвај 300 метри...

Чисто лицемерие, критикува за принципот по кој и самиот тој пред неколку години бил избран да игра и долго по тој принцип играл во репрезентацијата. Мислам, тоа дека репрезентацијата ни е „плати па клати“ веќе и мали деца го знааат. Тоа не се сменило од Катанец наваму. Очигледно некому тоа одговара зашто така лапа повеќе пари него репрезентацијата да освои трето место.

На прсти се бројат играчите кај нас кои пробуваат да ја подобрат репрезентацијата, но и тие после одредено време се откажуваат. Јасно е дека и Пандев не игра секогаш со сто проценти, јасно е и дека Ибраими последниов период не игра ко што играше пред да направи трансфер итн... Но барем тие двајца не се сељаци ко добри 70% од остатокот од дрвата...

Играчи за некојси бобмастичен резултат реално немаме. Но сигурно не сме и до толку утепани па да бидеме на последно место. Ако сакаме брза рекуперација, барем мала на репрезентацијата решението е јасно: Странски тренер кој ќе биде комплетно независен и кој нема да подлегне на мафијашките структури кои ќе му вршат притисок при секоја селекција на играчи.

Арно ама, за тоа да се деси има два услови, кои тешко би се исполниле:
1. ФФМ да сака таков „чист“ селектор кој ќе има одврзани раце при работата.
2. Дали всушност постои таков јунак кој би се нафатил да не среди...

Па така, за жал таа опција се чини неверојатна. Секоја друга опција со недокажани а во истовреме прикажани како тренеришта ала Чеде Јаневски, глеаме што ни носи.

За крај ќе речам, нема никој „невин“ моментално во репрезентацијава, од управа до играчи, има само помалку и повеќе криви. Но стандард кривицата ќе ја сноси тој шо најмалку треба. Или па ќе ја сноси тој што треба, но на негово место ќе дојдат исти ко него, како што до сега се вртевме во круг...

покрај такво раководство во ФФМ добро е шо уште има играчи шо сакаат да играат во репрезентација... одговорност треба да понесат ФФМ!

Ок, ти престани да лечиш комплекси на глупости каде што чекаш најмала ситница за да вреѓаш и омаловажуваш, иначе за локумот и требале да им однесат, затоа што најверојатно во Београд да се играше ке пукнеа две петарди а на една.
--- надополнето: 16 октомври 2013 во 15:42 ---

A може и баклава, на пола репрезентација Македонска е верски празник, па ке завршеше и баклава работа :)
У ручек дека повише ве болат скопските 1-0 него нас 2 петарди?:D

Е за Попов да прости али Попов ради додатно куропецање игра Карлинг купови во Англија за ВБА против Карлајл или Јеовил Таун, и заради куропецања не е викнат тука во репрезентација, убаво објасни тогаш @Чичко Кумплунг кога рогал топки на сред тренинг. На еден форум на ВБА пред месец дена читав некој куршлус нешто направил, излегол во дискач две ноќи пред утакмица. Мора да се почне со елиминирање на таквите како него што се ставаат изнад сите. За другите точки не коментирам зошто не сум толку упатена. :)

се согласувам за Попов.. испадна копиле ја усра некаде работата и не сакаше да се извини на играчите и на селекторот... а во Англија одма се извини кога го исплука Вокер.. според ова клубот му значи повеќе од репрезентацијата.. такви играчи не требаат..

Не се замарајте за ова трачов од мак спорт, чисто тропање глупости е од нив, и претходно исто вакви скандали правеа и следниот ден Пандев ги демантираше и кажа тека нема врска и дека измислуваат прикаски...

David Babunski..

Citajki gi poslednite izjavi od moj kolegi i komentarite na mediumite vo Makedonija navistina ne mozam da ostanam ramnodusen i da gledam otstrana kako sve ova odi kon uste polosa nasoka. I tocno e se, deka ne e vo red i tocno e se, deka e haos i vo soblekuvalna i pred natprevar i po natprevar. Iskreno mislev deka ke bide podobro i deka naskoro ke mozeme da gi nadmineme site tie negativnosti. No ocigledno e deka ne e. A zosto ne sum pisal porano? Zatoa sto sigurno deka nema da bidam jas toj sto bi pravel razdor pred da zavrsat kvalifikaciite, kako sto ne sakam ni sega, tuku samo sakam i sega da bide podobro i konecno da trgneme nagore.

No, dali nekoj ke prezeme nesto, toa e drugo prasanje. Zosto ne prezema ni do sega? A jas ne samo sto sum i revoltiran pa pisuvam tuku veke se somnevam i deka mojot pridones i mojata zrtva znacaat voopsto nekomu. Zosto zrtva? Pa ednostavno, so sekoe doagjanje vo reprezentacijata jas zrtvuvam igranje so prviot tim na
Barca B. Bidejki po sekoe odenje vo reprezentacija gubam pravo na igranje vo slednite eden ili dva natprevari dodeka se vratam na ritamot na treninzi i na ritamot na takticka uigranost so drugite vo ekipata. Da, jas toa go znam i so moite 19 godini pravam zrtva, bidejki sakam da igram za Makedonija. Sakam so Makedonija da odam i na Ep i na SP. I pokraj toa sto mozebi zrtvuvam vo treninzite onamu kade se pokvalitetni, onamu kade ucam do sovrsenstvo da igram fudbal. Toa e za mene mac so dve ostrici. I jas ja biram povtorno patriotskata strana.

No dali e toa pravilno? Kazete mi vie, kako bi reagirale da ste na moe mesto? Rezultati Nula. Aj sto ne igrame dobro, tuku nemame ni ideja ni vizija. Nemame ni atmosfera. Site so site sme podeleni. Nasekade klanovi vo reprezentacijata. Da i toa e tocno. Jas toa go nemam ni vo Barca ni na treninzite. Iako tamu e uste pozabelezliva razlikata. Site sme edno. Site rabotime za timot. Ovde treba da sme posploteni, zatoa sto stanuva zbor za nasata zemja. Tuka ne igrame za pari. Igrame za znameto. Igrame za himnata. Igram za dedo mi i za pradedo mi. Igram za drugarite koi gi imam tamu. Igram za rodninite. Igram za site ovde sto ste mi prijateli na fejsbuk. Igram zatoa sto veruvam deka eden den ke igram na Evropsko i na Svetsko. Ne ILI na evropsko ili na svetsko. Na dvete! NE uste po verno, sonuvam da osvojam svetsko prvenstvo so Makedonia.

Jas ne se plasam od golemite sonista. Da. Jas sum David Babunski. Veruvam vo toa. Znam deka kje mi se ostvari zelbata. Vreme e da se promeni negativniot pat po koj tolku vreme se dvizime. Da se promeni makedonskiot pesimisticki mentalitet. Da trgneme site zaedno na eden nov pat so pobednicki, zaednicki i pozitiven duh.
No ajde prvo konecno da pocneme da igrame fudbal. Vie sto treba da nosite kvalitet na klupa, napravete go toa . Sega e momentot. Od nula da odime nagore. Kvaliteten trener pa posle da se sredi i haosot vo soblekuvalna. Dosta vekje so toa koj e koj i koj kade igra. Neka igraat kvalitetnite. Ako ne mi odi , neka me smenat. Pa na sledniot natprevar kje se trudam da bidam podobar. No vaka vekje ne moze. Site znaeme sto se slucuva vnatre a site kjutime. Dosta e. Vreme e nekoi da udri na masa i da kaze KRAj. Eve jas udiram na masa. Go doprevme dnoto. Ja izneveruvame publikata. A taa zrtva e najgolema. Pogolema i od moeto neigranje vekje v nedela, dodeka ne se vratam pak na kontinuitetot so mojata ekipa. Zrtvata ja dadovme. A sega na red e da pocneme od Nula. So zdrava osnova na site polinja. Vaka vekje ne odi!

Неможе Пандев како кукавица да ја свитка опашката и да се откаже. Тоа е најлесно. Кажува има проблеми во репрезентација. Па нека каже кој се тие проблеми, кој ги прави, зашто е така...а не само да каже јас сум крив и не играм веќе. Еден доста кукавички потег. А и сите знаеме Пандев никогаш не играл со жар за Македонија. Не играл ни пола од тоа што игра за тимовите кај што беше. Би ми рекол фала за све што направил за Македонска репрезентација али реалноста е дека нема ништо направено.

него со смената на харалампие ќе се решеле сите проблеми во фудбалов. пфффф

Види го бе малиов јадење гомна, а тек нецела година е у репрезентација.

Не знам дали го има линков некој оставено, ама еве прочитајте си Пандев наш што има да каже.
Пандев би го номинирал за најголем лицемер во историјата на независна Македонија. Ова му е само изговор за да оди, а очигледно е дека не сака да игра во репрезентација веќе долго време. Сеа бил увреѓен и затоа се повлекувал... копито...
Стана ѕвезда па понижување му е да игра за репрезентација. Неколку години наназад само трчка по теренот, па кога цел Градски ги исвиркуваше увредени биле. Мразам вакви лицемери. Ако си ти вистински капитен ќе даваш 300% на терен, а не едвај 0.5%
Поддршка за ФФМ и Стратев да ја исчистат репрезентацијата од вакви паразити. Подобро да бидеме последни на ранг листата на ФИФА, ама барем да имаме тим кој игра од срце, а не ради некоја „наметната обврска“.

Не е јадење гомна брат, имање муда се вика тоа. Се гледа дека не му е битно дали ќе го "отстранат" за ова или не и си кажува што има да каже, се гледа дека има израснато во друга фудбалска средина каде што вакви работи нема. Очекувал нешто друго изгледа од сениорската репрезентација кај нас... т.е. аматерската репрезентација.

Добар е коментарот на Давид, само малце лицемерно е ако се знае чив син е. Татко му колку пари има земено за некој да игра у младата репрезентација ни самиот не може да изброи.

Малиот ако за нецела година приметил дека е срање, тогаш повеќе од јасно колкави гомнарии се дешаваат.

Не е јадење гомна брат, имање муда се вика тоа. Се гледа дека не му е битно дали ќе го "отстранат" за ова или не и си кажува што има да каже, се гледа дека има израснато во друга фудбалска средина каде што вакви работи нема. Очекувал нешто друго изгледа од сениорската репрезентација кај нас... т.е. аматерската репрезентација.

Метафорично беше тоа со јадењето гомна :D
Ja очекувам и Јаховиќ да излезе со ваква слична изјава, он е у ваков патриотски филм влезен. Останатите ќутат и даваат плашливи изјави, ко пичкици се кријат.

Метафорично беше тоа со јадењето гомна :D
Ja очекувам и Јаховиќ да излезе со ваква слична изјава, он е у ваков патриотски филм влезен. Останатите ќутат и даваат плашливи изјави, ко пичкици се кријат.

Не е филм,дечкото е поголем македонец и од некои македонци,верувај.
Ептен добро го знам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom