Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Dali nekoj moze da mi dade info za UNI banka dali bi se razdvizila kako ostantanatite banki ?
Сакаш да прашаш дали ќе расте како Комерцијална?Dali nekoj moze da mi dade info za UNI banka dali bi se razdvizila kako ostantanatite banki ?
Da dali barem priblizmo bi rastela i pretpostavka do koja cena.Сакаш да прашаш дали ќе расте како Комерцијална?![]()
Сакаш да прашаш дали ќе расте како Комерцијална?![]()
Стварно не би можел да ти дадам одговор/мое мислење, еве некој по упатен нека напише, иако не очекувам кај УНИ големи осцилации горе или долу.Da dali barem priblizmo bi rastela i pretpostavka do koja cena.
Која финта бе друже, денеска идеше по 4.900 ден, тнб и стб(оваа падна после пресек за дивиденда) периодов стагнираат, ти на која банка би помислил ако некој ти каже дека се "раздвижила"Може финта му беше, да ја стави во фокус. Мене не ми смета. Јас уште од 1.900 ја предлагав, бидејќи одлични резултати покажува, сметав годинава ќе дадат и дивиденда
, а и се вртеше муабет дека и таа е на листа на преземање. Ккако испадна на МСЕ многу моми за мажење ама го нема тој со куферчето полно пари. А тоа до каде ќе иде, нема правила, како што немаше и за други. Мене ми ја збореа уште на 1.400 ама кој да верува
, а и се нема толку кеш .
Туку можеби ваквите прашање и слични на нив, да ги постираме во друга тема:
https://forum.kajgana.com/threads/Гатање-видовитост.14779/![]()
Стварно не би можел да ти дадам одговор/мое мислење, еве некој по упатен нека напише, иако не очекувам кај УНИ големи осцилации горе или долу.
Комерцијална очекувам да ја помине психолошката 5 илјадарка.[DOUBLEPOST=1528894256][/DOUBLEPOST]
Која финта бе друже, денеска идеше по 4.900 ден, тнб и стб(оваа падна после пресек за дивиденда) стагнираат, ти на која банка би помислил ако некој ти каже дека се "раздвижила"![]()
Moja pretpostavka e deka drzavata mnogu brzo ke reagira bidejki e od javen interes .i poleka ama sigurno se ke si dojde na svoe mestoШто се прогнозите за Топлификација?
Што се прогнозите за Топлификација?
Ајде бе шарени комуњарчиња вадете пари . . .
Вака ли ќе буткате . . . без пари . . . Уште прв ден изгубивте сила ??? а до септември уште 3 месеци има . . . . Јас денес мислев јако зелено, а тоа види. . .
А замислете каков ќе биде индексот кога ќе почне фацебоок да работи, па протести, па Q2 2018 со 0,2% раст. . .
Вие пак би нешто да прцате ама без пари ???
Помина времето (1945) кога вашите предци се симнаа од планините и им ги денационализираа имотите на успешните, писмените и богатите . . . сега пак би сакале да се богатите на туѓа несреќа . .
Да шиткате скапо платени акции (СТИЛ, РЖ, ТПЛФ . . . . ) за уште поскапо.
Богатењето од акции заврши на северномакедонската берза сега само може да се одржува богатството со 10-15% годишно . . . Вие што трагате по богатство засукајте ракави и на работа, а не на берза . . .
Се купуваше 2011/12 кога акциите беа џабе, ама јеби га тогаш никој не беше чул за берза, а телефон во брокерските куќи не ни ѕвонеше. . . .
Еве да видите зошто економијата е НУЛА . . . Без ориентација сме, без визија, лутаме . . . Втора година поминува, а тие уште дебатираат за даночна реформа, 15% поврат на ДДВ (поглупаво нешто не сум чул, може да ми кажат една држава што го има ова, а требаше во првите 100 дена да се спроведе) и.т.н.
https://off.net.mk/lokalno/bulshit-detektor/da-go-slushneme-shupakot
А еве како треба . . . Една инвестиција со над 300 вработувања немаат донесено . . . А нови 2-3 Леони и одма ќе живне економија . . .
https://faktor.mk/-bugarija-ja-pobedi-makedonija-vo-trkata-za-germanska-investicija
Морам фактор.мк да цитирам зошто курир не сте го почитувале . . .
И да не испадне приказната со НАТО, ќе ви кажам дека Леони има фабрика и во Србија која не е во НАТО. . .
p.s.
Следи бате Боле (Геле) кој како милува . . . чекам да истурам нешто . . . Само нешто ме ебачите, немам јас СТИЛ, Технометал, РЖЛЕ . . . никако паричка да фатам . . . За КМБ високо ја поставив летвичката немате толку пари за буткање . . .
Ако добиете некоја насока од партија споделете не бидете себични!!!