Македонска берза

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Прочитавте ли дека Тинекс се спрема за IPO.

Како што пишуваше во Капитал ова е ептен уникатен настан бидејќи само Попова Кула има излезено на берза самоиницијативно

Член од
23 мај 2017
Мислења
66
Поени од реакции
35
Dali nekoj moze da mi dade info za UNI banka dali bi se razdvizila kako ostantanatite banki ?

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Мене ме интересира за Технометал-Вардар!

B

Bafra

Гостин
Сакаш да прашаш дали ќе расте како Комерцијална? :)
Може финта му беше, да ја стави во фокус. Мене не ми смета :D . Јас уште од 1.900 ја предлагав, бидејќи одлични резултати покажува, сметав годинава ќе дадат и дивиденда :(, а и се вртеше муабет дека и таа е на листа на преземање. Ккако испадна на МСЕ многу моми за мажење ама го нема тој со куферчето полно пари. А тоа до каде ќе иде, нема правила, како што немаше и за други. Мене ми ја збореа уште на 1.400 ама кој да верува :tapp: , а и се нема толку кеш .

Туку можеби ваквите прашање и слични на нив, да ги постираме во друга тема:
https://forum.kajgana.com/threads/Гатање-видовитост.14779/ :icon_lol:

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Da dali barem priblizmo bi rastela i pretpostavka do koja cena.
Стварно не би можел да ти дадам одговор/мое мислење, еве некој по упатен нека напише, иако не очекувам кај УНИ големи осцилации горе или долу.
Комерцијална очекувам да ја помине психолошката 5 илјадарка.[DOUBLEPOST=1528894256][/DOUBLEPOST]
Може финта му беше, да ја стави во фокус. Мене не ми смета :D . Јас уште од 1.900 ја предлагав, бидејќи одлични резултати покажува, сметав годинава ќе дадат и дивиденда :(, а и се вртеше муабет дека и таа е на листа на преземање. Ккако испадна на МСЕ многу моми за мажење ама го нема тој со куферчето полно пари. А тоа до каде ќе иде, нема правила, како што немаше и за други. Мене ми ја збореа уште на 1.400 ама кој да верува :tapp: , а и се нема толку кеш .

Туку можеби ваквите прашање и слични на нив, да ги постираме во друга тема:
https://forum.kajgana.com/threads/Гатање-видовитост.14779/ :icon_lol:
Која финта бе друже, денеска идеше по 4.900 ден, тнб и стб(оваа падна после пресек за дивиденда) периодов стагнираат, ти на која банка би помислил ако некој ти каже дека се "раздвижила" :)

Последно уредено:
B

Bafra

Гостин
Стварно не би можел да ти дадам одговор/мое мислење, еве некој по упатен нека напише, иако не очекувам кај УНИ големи осцилации горе или долу.
Комерцијална очекувам да ја помине психолошката 5 илјадарка.[DOUBLEPOST=1528894256][/DOUBLEPOST]
Која финта бе друже, денеска идеше по 4.900 ден, тнб и стб(оваа падна после пресек за дивиденда) стагнираат, ти на која банка би помислил ако некој ти каже дека се "раздвижила" :)
Збориме за УНИ хелоууу. Со такво прашање, мене ми изгледа како да сака некои потенцијални купци на МСЕ да се потсетат и на таа банка (y) Оти реално на малкумина ни била во видикот. А таа 1,000 ли била па сега е 2.500 со потенцијал за повеќе, нормално зависи од потезите на сопствениците. :cool:

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
@Bafra Не сум знаел дека има тема на форумов за гатење и видовитост :D Ептен јако! :)

Член од
13 јуни 2018
Мислења
9
Поени од реакции
7
Што се прогнозите за Топлификација?

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Ајде бе шарени комуњарчиња вадете пари . . .
Вака ли ќе буткате . . . без пари . . . Уште прв ден изгубивте сила ??? а до септември уште 3 месеци има . . . . Јас денес мислев јако зелено, а тоа види :D . . .
А замислете каков ќе биде индексот кога ќе почне фацебоок да работи, па протести, па Q2 2018 со 0,2% раст :) . . .
Вие пак би нешто да прцате ама без пари ???
Помина времето (1945) кога вашите предци се симнаа од планините и им ги денационализираа имотите на успешните, писмените и богатите . . . сега пак би сакале да се богатите на туѓа несреќа . .
Да шиткате скапо платени акции (СТИЛ, РЖ, ТПЛФ . . . . ) за уште поскапо :D.
Богатењето од акции заврши на северномакедонската берза сега само може да се одржува богатството со 10-15% годишно . . . Вие што трагате по богатство засукајте ракави и на работа, а не на берза . . .
Се купуваше 2011/12 кога акциите беа џабе, ама јеби га тогаш никој не беше чул за берза, а телефон во брокерските куќи не ни ѕвонеше :) . . . .

Еве да видите зошто економијата е НУЛА . . . Без ориентација сме, без визија, лутаме . . . Втора година поминува, а тие уште дебатираат за даночна реформа, 15% поврат на ДДВ (поглупаво нешто не сум чул, може да ми кажат една држава што го има ова, а требаше во првите 100 дена да се спроведе) и.т.н.
https://off.net.mk/lokalno/bulshit-detektor/da-go-slushneme-shupakot

А еве како треба . . . Една инвестиција со над 300 вработувања немаат донесено . . . А нови 2-3 Леони и одма ќе живне економија . . .

https://faktor.mk/-bugarija-ja-pobedi-makedonija-vo-trkata-za-germanska-investicija

Морам фактор.мк да цитирам зошто курир не сте го почитувале . . .
И да не испадне приказната со НАТО, ќе ви кажам дека Леони има фабрика и во Србија која не е во НАТО ;) . . .

p.s.
Следи бате Боле (Геле) кој како милува . . . чекам да истурам нешто . . . Само нешто ме ебачите, немам јас СТИЛ, Технометал, РЖЛЕ . . . никако паричка да фатам . . . За КМБ високо ја поставив летвичката немате толку пари за буткање . . .
Ако добиете некоја насока од партија споделете не бидете себични :) !!!

Што се прогнозите за Топлификација?
СТЕЧАЈ . . .
Таа фирма само на хартија постои . . . Нема бизнис, а нема ни да има . . . И тоа што е вредно останато, Хари и Чифлиганец ќе го пленат . . . . Има некој милиони за земање, но никој незнае како да ги земат . . . Има поголеми експерти за Топлификација, но нешто се тивки . . . зафатени се ги бараат милионите што русите некаде ги кријат :) . . .
за мене 2000 денари беше топ цена за продажба, а со тие пари после да си влезеше во ОХБ господ ќе те видеше . . . ..
Оние што ти викаат дека ќе дојде се на свое место нека ти кажат година кога ??? Јас од 2009 ги следам и никако да ја опраат, само голи ветувања . . . . пуста желба да вратат дел од изгубените пари во Топлификација . . . Добро што не те советуваат да докупиш па да упросечиш :) ???
Се тоа што вредеше во 2007 а падна скоро си врати цена СТБ, ТНБ, ППИВ, АЛК, КМБ и ОХБ се на пат . . ., а ТПЛФ е на 1200, а беше 18.000 . . . . значи не вреди . . .

Член од
24 април 2008
Мислења
11.022
Поени од реакции
12.524
Ајде бе шарени комуњарчиња вадете пари . . .
Вака ли ќе буткате . . . без пари . . . Уште прв ден изгубивте сила ??? а до септември уште 3 месеци има . . . . Јас денес мислев јако зелено, а тоа види :D . . .
А замислете каков ќе биде индексот кога ќе почне фацебоок да работи, па протести, па Q2 2018 со 0,2% раст :) . . .
Вие пак би нешто да прцате ама без пари ???
Помина времето (1945) кога вашите предци се симнаа од планините и им ги денационализираа имотите на успешните, писмените и богатите . . . сега пак би сакале да се богатите на туѓа несреќа . .
Да шиткате скапо платени акции (СТИЛ, РЖ, ТПЛФ . . . . ) за уште поскапо :D.
Богатењето од акции заврши на северномакедонската берза сега само може да се одржува богатството со 10-15% годишно . . . Вие што трагате по богатство засукајте ракави и на работа, а не на берза . . .
Се купуваше 2011/12 кога акциите беа џабе, ама јеби га тогаш никој не беше чул за берза, а телефон во брокерските куќи не ни ѕвонеше :) . . . .

Еве да видите зошто економијата е НУЛА . . . Без ориентација сме, без визија, лутаме . . . Втора година поминува, а тие уште дебатираат за даночна реформа, 15% поврат на ДДВ (поглупаво нешто не сум чул, може да ми кажат една држава што го има ова, а требаше во првите 100 дена да се спроведе) и.т.н.
https://off.net.mk/lokalno/bulshit-detektor/da-go-slushneme-shupakot

А еве како треба . . . Една инвестиција со над 300 вработувања немаат донесено . . . А нови 2-3 Леони и одма ќе живне економија . . .

https://faktor.mk/-bugarija-ja-pobedi-makedonija-vo-trkata-za-germanska-investicija

Морам фактор.мк да цитирам зошто курир не сте го почитувале . . .
И да не испадне приказната со НАТО, ќе ви кажам дека Леони има фабрика и во Србија која не е во НАТО ;) . . .

p.s.
Следи бате Боле (Геле) кој како милува . . . чекам да истурам нешто . . . Само нешто ме ебачите, немам јас СТИЛ, Технометал, РЖЛЕ . . . никако паричка да фатам . . . За КМБ високо ја поставив летвичката немате толку пари за буткање . . .
Ако добиете некоја насока од партија споделете не бидете себични :) !!!
Уживам да те читам, чистокрвен капиталист си, секоја ти чест. :)

Но мислам дека сепак ги преценуваш шареноликите идиоти, тие работат за функционерски фотељи и за по некоја еврејка повеќе, а не за инвестирање на СМЕ.

Kajgana Shop

На врв Bottom