Ајде бе шарени комуњарчиња вадете пари . . .
Вака ли ќе буткате . . . без пари . . . Уште прв ден изгубивте сила ??? а до септември уште 3 месеци има . . . . Јас денес мислев јако зелено, а тоа види . . .
А замислете каков ќе биде индексот кога ќе почне фацебоок да работи, па протести, па Q2 2018 со 0,2% раст
. . .
Вие пак би нешто да прцате ама без пари ???
Помина времето (1945) кога вашите предци се симнаа од планините и им ги денационализираа имотите на успешните, писмените и богатите . . . сега пак би сакале да се богатите на туѓа несреќа . .
Да шиткате скапо платени акции (СТИЛ, РЖ, ТПЛФ . . . . ) за уште поскапо
.
Богатењето од акции заврши на северномакедонската берза сега само може да се одржува богатството со 10-15% годишно . . .
Вие што трагате по богатство засукајте ракави и на работа, а не на берза . . .
Се купуваше 2011/12 кога акциите беа џабе, ама јеби га тогаш никој не беше чул за берза, а телефон во брокерските куќи не ни ѕвонеше
. . . .
Еве да видите зошто економијата е НУЛА . . . Без ориентација сме, без визија, лутаме . . . Втора година поминува, а тие уште дебатираат за даночна реформа, 15% поврат на ДДВ (поглупаво нешто не сум чул, може да ми кажат една држава што го има ова, а требаше во првите 100 дена да се спроведе) и.т.н.
https://off.net.mk/lokalno/bulshit-detektor/da-go-slushneme-shupakot
А еве како треба . . . Една инвестиција со над 300 вработувања немаат донесено . . . А нови 2-3 Леони и одма ќе живне економија . . .
https://faktor.mk/-bugarija-ja-pobedi-makedonija-vo-trkata-za-germanska-investicija
Морам фактор.мк да цитирам зошто курир не сте го почитувале . . .
И да не испадне приказната со НАТО, ќе ви кажам дека Леони има фабрика и во Србија која не е во НАТО
. . .
p.s.
Следи бате Боле (Геле) кој како милува . . . чекам да истурам нешто . . . Само нешто ме ебачите, немам јас СТИЛ, Технометал, РЖЛЕ . . . никако паричка да фатам . . . За КМБ високо ја поставив летвичката немате толку пари за буткање . . .
Ако добиете некоја насока од партија споделете не бидете себични
!!!
Што се прогнозите за Топлификација?
СТЕЧАЈ . . .
Таа фирма само на хартија постои . . . Нема бизнис, а нема ни да има . . . И тоа што е вредно останато, Хари и Чифлиганец ќе го пленат . . . . Има некој милиони за земање, но никој незнае како да ги земат . . . Има поголеми експерти за Топлификација, но нешто се тивки . . . зафатени се ги бараат милионите што русите некаде ги кријат
. . .
за мене 2000 денари беше топ цена за продажба, а со тие пари после да си влезеше во ОХБ господ ќе те видеше . . . ..
Оние што ти викаат дека ќе дојде се на свое место нека ти кажат година кога ??? Јас од 2009 ги следам и никако да ја опраат, само голи ветувања . . . . пуста желба да вратат дел од изгубените пари во Топлификација . . . Добро што не те советуваат да докупиш па да упросечиш
???
Се тоа што вредеше во 2007 а падна скоро си врати цена СТБ, ТНБ, ППИВ, АЛК, КМБ и ОХБ се на пат . . ., а ТПЛФ е на 1200, а беше 18.000 . . . . значи не вреди . . .