Xibalba
Господин Господин
Dali nekoj gi analiziral?
Не си го губи времето со РЖ-иња, ни менаџментот не ги анализира нивните финансиски штимања. Пиши пропало, особено со последните светски збиднувања и царини од УСА.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Dali nekoj gi analiziral?
Bas Na Toa mislev duplo prihodi resetduplo duplo bula. Koja Im e prikaznata Na tie rzinja. Dali nekoj gi analiziral?
Ne kazuvas kolku god. si akcioner u kmb kolku vreme dremese vnatre ts. dokupuvase moderno kazano.
Stvarno e semokjen, begal koga trebalo da bega od nea, stb ja preferiral poveke koga teebalo da ja preferira i potoa vlegol vo kb koga trebalo da vleze... sto tuka ne vi e jasno? Namesto da se sobereme i da go castime covekot edna kafana vie tuka ke si puknete od ljubomoraО ти семоќен аналитичару, да те потсетам што си зборел за КМБ пред 5-6 годиниПрегледај го приврзокот 194598 Прегледај го приврзокот 194599 Прегледај го приврзокот 194600
Mora da go provocirame malku da kaze nekoj sovet plusStvarno e semokjen, begal koga trebalo da bega od nea, stb ja preferiral poveke koga teebalo da ja preferira i potoa vlegol vo kb koga trebalo da vleze... sto tuka ne vi e jasno? Namesto da se sobereme i da go castime covekot edna kafana vie tuka ke si puknete od ljubomora
Бесценето. Значи најмалце 5 години е во кмб купувал околу 2300+ и гледал како седи во загуба цело време додека цената се движеше околу 1600. Не е вистина дека е внатре од 2015 он е внатре најмалце 2013+ го имало по собранија на кмб мн подамна ако пуштаат внатре без една акција да имаш тогаш гостин бил на Хари.О ти семоќен аналитичару, да те потсетам што си зборел за КМБ пред 5-6 годиниПрегледај го приврзокот 194598 Прегледај го приврзокот 194599 Прегледај го приврзокот 194600
Јас посмешно нешто немам прочитано . . .О ти семоќен аналитичару, да те потсетам што си зборел за КМБ пред 5-6 години
Бесценето. Значи најмалце 5 години е во кмб купувал околу 2300+ и гледал како седи во загуба цело време додека цената се движеше околу 1600. Не е вистина дека е внатре од 2015 он е внатре најмалце 2013+ го имало по собранија на кмб мн подамна ако пуштаат внатре без една акција да имаш тогаш гостин бил на Хари.
Инаку Бошко не ти пишувам од инат или провокација драго ми е дека си направил мн пари ке направеше уште повеке да не продаваше на 2930.
Еве еден пријателски совет . . . Голем дел од акциите во МКД ја постигнаа својата вредност. Се бара многу внимателнност понатаму. Посебно банките. . . 10/20% годишен раст би бил супер . . . приказни како КМБ во 2018, СТБ во 2016 се многу ретки...Mora da go provocirame malku da kaze nekoj sovet plus![]()
Za MSE moze da diskutirame ,ama za Vladata tapa pa dobro e posle grujo sto imame i vlada i drzava kakva takva nikakva ,kjuti dobro e samo do koga?Јас посмешно нешто немам прочитано . . .
Што не ти е јасно незнам . . .
@Gnusmas има се пишано јас нема ни запирка да додадам . . .
Внимавај со СТБ таа сега не е ефтина. . .
Mojnovac/Sta smo danas kupili i prodali ми е сведок . . .
И линк ти постирав и џабе . . . Нема разбирачка . . .
Ете не било вистина дека сум во КМБ од 2013 . . . не сум јас ТИ, па во 2013 година да препорачувам влез во КМБ и да гледам како се преполовува . . . Тогаш бев во СТБ и ОХБ.
Ама добро е што некој ме видел на КМБ собрание пред 2016 . . . Прати го одма на оптичар . . . А можеш да ги провериш и записниците од Собрание, акционерските книги, ако најдеш доказ частам целоднева кафана . . . Само еден доказ . . .Ако не да дадеш ти пиво пред продавница (40 ден.). . . Ако прифаќаш може да се кладиме и во хххх ЕУР. Само еден доказ и ете ти лесни пари . . .
Јас на 2939 купував (испитував пазар), а после 2 недели на 2800 продавав (излезе Фени), се штитев со кладилничарски речник објаснето, но тоа беше 7/8% од КМБ портфолио . . . . Мора човек да е ликвиден идеше Нова година, бдп расте со НУЛА,1 . . . И неможе човек да е идеален, битно е да е добар . . .
Ама да протежираш и препорачуваш КМБ и ТПЛФ во 2013 е КАТАСТРОФА . . . .
p.s.
И стварно . . . Владата ви е ТАПА. Многу е неспособна, најнеспособна од СИТЕ до сега . . .
НУЛА,1 со можност дупло да се поправи на НУЛА,2.
Ова за повеќе да ме мрзите. . .
Еве еден пријателски совет . . . Голем дел од акциите во МКД ја постигнаа својата вредност. Се бара многу внимателнност понатаму. Посебно банките. . . 10/20% годишен раст би бил супер . . . приказни како КМБ во 2018, СТБ во 2016 се многу ретки...
Сите што очекуваат магични добивки од 100% годишно нека одат во кладилница, тоа време заврши . . . А оние кои имаат некое евро како депозит можат да го вложат во некоја банкарска акција од поголемите банки, но да игра долгорочно над 5 години . . .[DOUBLEPOST=1532876720][/DOUBLEPOST]@Branchez ; @maksimmus
Форумов го користам за да опипам пулс за инвестирање . . . А не да се правам паметен . . . Тоа што ќе предложам по некоја насока е за оние почетниците не се однесува на Вас . . . Јебига сум си ветил, све додека ми иде добро ќе споделувам искуство со почетници. А тоа што Вие сте се увредиле што ги одвраќав од СТБ и ги насочував на КМБ времето ме оправда . . .
Не ми беше целта да ви го повредам егото, затоа не треба инаетење . . .
Не сум идеален во оваа работа ама стварно сум добар, ми се отворија некои визии и можеа многумина да ги искористат да направат некоја поголема паричка. . .
Не ги лишувајте почетниците од добра насока, не сум на форум да се го мерам со Вас, ако имате конструктивна дискусуја со факти и бројки, тука сум . . . за инеатење не ме барајте . . .
p.s.
Владата ви е тап, размислете, разгледајте ги бројките. . .
Тоа што нешто е изградено, или почнато со градба не значи дека е платено. Еве ако јас лажам![]()
[emoji108]
Со инфлација нема зезањесамо уште продајата да беше од повеке пласирани производи наместо од 5% покачени цени на истите и ке беше во рамките на очекуваното.