Македонија VS Шпанија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonia>>Europe
  • Време на започнување Време на започнување

Тип

• Македонија победник

Гласови: 207 43,7%
  • Шпанија победник

Гласови: 138 29,1%
  • Нерешено

Гласови: 129 27,2%

• Вкупно гласачи
    474
Статус
Затворена за нови мислења.
Спектакл во август: Македонија - Шпанија

25.03Spain1.jpg

Македонија ќе го пречека европскиот фудбалски шампион Шпанија во Скопје на 12 август, кога ќе биде пуштена и северната трибина на стадионот Филип II во Скопје.

Одлична вест ни доаѓа од ФФМ. Касиљас, Пујол, Фабрегас, Чави, Торес, Иниеста, Рамос, Виља и останатите ѕвезди од Црвената фурија ќе ги гледаме во август во Скопје.

Претседателот на ФФМ, Харалампие Хаџиристески се договорил со првиот човек на шпанската фудбалска федерација Виљар на конгресот на УЕФА во Копенхаген, да се одигра пријателски меч меѓу Македонија и европскиот првак на 12 август во Скопје.

Со големиот спектакл, гостувањето на ѕвездениот состав на „Црвената фурија“ ќе почне прославата на јубилејот еден век фудбал во Македонија, наведува ТВ А1 додавајќи дека свечено ќе биде пуштена во употреба и новата северна трибина.

Што мислите, ќе не собере ли сите? :)
а зашто уште не е сменет насловот во
ДЕБАКЛ:МАКЕДОНИЈА-ШПАНИЈА??????

Jaс во околу 16.00 отидов и немаше ич гужва речиси. По два-тројца стоеја на шалтер. Ама полицајците се идиоти невидени, оди ваму, не ваму, ај ваму.
Однесов 4 карти ни лична карта ми побараа ни ништо.
Ама затоа карта за блок 6. Ред 20.
У ПМ двоглед сигурно ќе треба да се земе :icon_lol:
Греота колку народ имаше со фалц карти што поима немаа :(
И битно на еден шалтер се бунев за блокот и тој беше ужасно некултурен и пред себе си имаше добри блокови и северна трибина и си ги пакуваше во пликоа.
Обичните народи може и на скали да не сместат.
Очигледно повеќе ќе пратиме митинг, него фудбал :strav:

Пред билетарите беше катастрофа. Место чандари и редари да стават ред сите се буткаа како дебили големи. Чекав повеќе од два саати и кога дојдов на ред тие од позади се утепаа од пцуење зошто мењавав 25 карти.

Кога излегов од редот исто како од машина за перење да сум излегол. Крвта да им ја ебам на сите во ФФМ што направија ваква глупост.

Дај шитни барем 1 жити се

@rossonerka... редот ти е одличен, од 20 ред погледот е најубав, ама блокот ако не се лажам ти е на крајот десно... не е така лош поглед... јас од 1 саат завршив па сега гледам 47 ред... ми се плаче :pos:

Дајте луѓе, што ви е муабетот со двогледиве? Сте биле ли некогаш на стадион во Скопје? Па не е тоа Ноу Камп па двогледи да ви требаат. Сум седел на Јужна во последниот ред и се гледа нормално.

Jaс во околу 16.00 отидов и немаше ич гужва речиси. По два-тројца стоеја на шалтер. Ама полицајците се идиоти невидени, оди ваму, не ваму, ај ваму.
Однесов 4 карти ни лична карта ми побараа ни ништо.
Ама затоа карта за блок 6. Ред 20.
У ПМ двоглед сигурно ќе треба да се земе :icon_lol:
Греота колку народ имаше со фалц карти што поима немаа :(
И битно на еден шалтер се бунев за блокот и тој беше ужасно некултурен и пред себе си имаше добри блокови и северна трибина и си ги пакуваше во пликоа.
Обичните народи може и на скали да не сместат.
Очигледно повеќе ќе пратиме митинг, него фудбал :strav:

Сме го утнале шалтерот :) блок 6 ред 30 :) седиште од 1 до 7 :) само да не е многу запивачка кафаната пред утакмица..блиску е оградата..а и високо.. на ќош.. во друштво со пајаците и орлите :D

Дајте луѓе, што ви е муабетот со двогледиве? Сте биле ли некогаш на стадион во Скопје? Па не е тоа Ноу Камп па двогледи да ви требаат. Сум седел на Јужна во последниот ред и се гледа нормално.
Сум бил милион пати, но никогаш не сум седел во последен ред... ама рачунајќи дека ложата е околу 20 ред... не би требало погледот да биде толку лош. Битно е тоа што имам билети... а кај седам и не е толку битно.

ја сум 20 блок, 23 ред кај доага тоа знае некој да си знам пред време валда не сум кај корнерите. На картата писува бројче 1897 излеа толку има до сеа заменти на север по со ја сум на север ај сите видете која бројка вие десно од картата

Сум бил милион пати, но никогаш не сум седел во последен ред... ама рачунајќи дека ложата е околу 20 ред... не би требало погледот да биде толку лош. Битно е тоа што имам билети... а кај седам и не е толку битно.
Јас кога бев на Вардар-Спарта Прага седев на скали и тоа во последниот ред (јебига продадоа повеќе карти од капацитетот на стадионот) па пак убаво се гледаше и играчите можеа да се препознаат ако не по бројката на дресот, тогаш по позицијата на која играат.

јас кога и да идам на утакмица од мк првенство седам на најгорниот ред од јужна..од таму погледот е одличен....и не е ова ноу камп па двоглед :salut:

И јас така мислам. Или Владата ги купила картите за Врмовските послушници или пак Вмро е вмешано во фалсикувањето на картите. Со кој памет без код картите бре еј????:uvo:
Abe Makedonijava mala zemja e se se doznava,ke vidite sto ke se desava u sreda burni aplauzi ke ima za nekogo...imam drugari i po drugi gradovi i sela mi kazuvaat kako se delele karti,mene ne mi e krivo ili pak gi mrzam VMRO dale pari se napravi tribina super ama jebiga be nejkam vo drzavava nekoj vmrovec da e poprivilegiran od mene podlei karti kaj mislis da dades po firmi i na drugi mesta drugo daj go na narodot da gleda na kraj kraeva za toa e gradski se prosiruva za tie sto go sakaat sportot da idat a ne na nekoi sto mu kazale koga da pleska koga ke vidi nekoj.....
Ne sum propustil poznacaen natprevar dali e toa na Reprezentacija na Makedonija ili Vardar ama ovojpat nema idenje zosto mnozinskiot paket karti ili 80% zavrsija po firmi i partiski vojnicinja i neuspeav da kupam ama jbg tatko mi nity e funkcioner nity e partiski opredelen pa zatoa po deffault ne mi sleduva karta..

Кој трпи па обичниот народ фала богу кога не ни доаѓа памет. Ја не купив карта ама и да имав купено немаше да одам да ми се замени знаејќи каков хаос ќе се деси.
Е сега да бевме некоја нормална земја наместо пред билетара директно у ФФМ и ршум праење, па после да видам дали ќе прават вакви срања.

шо брзо завршив работа у тоа гужвата:)
6 блок,22 ред............ова на крај негде излеа,на страните:toe:

Се надевам дека официјалните лица на ФФМ ќе одговараат пред судските органи и пред МВР за овој криминал, па како може да не бидат нумерирани картите тоа автоматски значи дека пуштиле "фалсификати" во јавност и поради тоа не ги обележале кои всушност не постојат освен што биле повеќе од капацитетот на стадионот!
Само се прашувам тие што нема да влезат и имаат "оригинали" какви што се сите инаку, што ќе прават, односно после ова треба да се оформи сојуз на навивачи и лица против криминалците против тие што ја мешаат политката и личните интереси во спортот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom