Премногу зависиме од неколку играчи, тоа е многу лошо...
Кире кога е слаб никогаш не победуваме

Не знам дали ќе се сложите со мене, ама прво полувреме не бевме лоши.
Не сме екипа што може да си даде толкава слобода да утне толку зицери и пенали и после да се врати во игра.
Огромна болка во одбрана ни е што голманите не знаат да бранат удари од 9 метри.
Ете Металург е познат по добрата одбрана, целата нивна одбрана е тука, па ташак...
Тоа е затоа што кај Станиќ не поминуваат овие удари.
И јас ја окривив одбраната на претходните мечеви, ама денеска чиста вина на Борко беа головите.
They score when they want или како и да беше

Од каде сакаат, кога сакаат.
Борко само цепа на проценка, и голманон да му шутне можеби гол ќе му даде.
Ќе фати зицер, ќе одбрани некој тежок удар, и после од 20 метра ќе прими гол.
Кажав и погоре сите екипи би биле радосни ако противниците шутираат одс 10 метра. Таман работа одбраната да искочи толку високо и да брка по цел терен.
И коментаторон вика, ЛЕСНИ ГОЛОВИ

Како бе лесни голови, дсур ти шутне од таа позиција со цела одбрана пред него, голманон треба да се намести и со заби да ја фати топката.
А не Борко тргнал на проценка уште пред да му шутнат.
Мрежата му ја скинаа...
Да не зборам за 2-3 гола што ги прими од мртов агол.
Ќе се префрлам на Прибак, од кого сите многу очекувавме.
Денеска не беше тој Прибак што го познавам. Многу лошо изигра.
Во прво полувреме мислам дека влезе прекасно. Реално влезе при резултат во кој веќе бевме во распад.
Во прво полувреме мене ми се допадна како играше, се до тајм аутот.
Може не се креваше на шут, ама имаше неколку добри пасови. Два пати до Манасков, два пати до Столе. Со тие комбинации имавме некоја разбоврсност во нападот. Е сега што ги уткавме пеналите тоа е друга работа.
Тука Обрван на тајм аут рече доста му ја спуштате на Столе (тоа дотогаш вродуваше со плод) и Прибак се изгуби.
Второ полувреме дупка не видена. Два пати се плесна во противникот и му досудија пробивање...
Откако место да ја заврши акцијата направи пробивање, како да се испичка. Бегаше од топката, како што прави Филип Лазаров. Уште малце во наша половин ќе влезеше за време на нашите напади. Па Обрван уште во одбрана го играше

Каде бе?
Сепак во иднина очекувам многу повеќе од него, ипак денес сите беа изгубени, така да не можм многу да му замерувам.
Крилата онака. Дадоа доста голови, утнаа зицери како по навика...
Денес Пецакот беше најдобаар. Како што кажав, он е играч кој игра на веќе загубени утакмици. За такви мечеви е цар, секогаш е најпрецизен. Сепак заслужува место во репрезентација, но ништо повеќе од просек, како што сде сите наши бекови освен Кире и Миркуловски.
Миркуловски одново многу се трудеше, но премногу утнати зицери има... Мада доста работи за да дојде до ситуациите, и премногу удари трпи дур да шутне и некако после тоа неговите удари се лесен плен за голманите.
Столе стандард, го скршија од ќотек...
Преку кур од овие Унгарците само тоа имам да кажам

Па и од Исланд