Македонија-Србија 19.01.(18:15часот)Група А

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

БИТИ ил НЕБИТ

• Вкупно гласачи
    61
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Задолжителна е партиска книшка?чисто да знаеме
Де бе што народ ќе бевме, секаде, во секој коментар се наоѓа или гледа политика и партии, дури и таму кај што ич ја нема. :icon_lol: Човекот вика чартер Краков - БЕЛГРАД, сака да каже дека ќе тепаме ние, па они ќе се вратат дома, а не дека Владата ќе праќа чартери. :)

Иначе, за утакмицава ми мириса мигрена во најава. Се разбира моја и на сите останати што ќе гледаат.:unsure:

Де бе што народ ќе бевме, секаде, во секој коментар се наоѓа политика и партии, дури и таму кај што ич ја нема. :icon_lol: Човекот вика чартер Краков - БЕЛГРАД, сака да каже дека ќе тепаме ние, па они ќе се вратат дома, а не дека Владата ќе праќа чартери. :)

Иначе, за утакмицава ми мириса мигрена во најава. Се разбира моја и на сите останати што ќе гледаат.:unsure:
Ок ја сфатив дека чартер за нас,дека сигурно поминуваме.А дека баш ја нема не сум сигурен.Не сакам да ја ширам,али и одењево во Полска има партиска позадина,секако освен тие што се моќни сами да си платат.

Ок ја сфатив дека чартер за нас,дека сигурно поминуваме.А дека баш ја нема не сум сигурен.Не сакам да ја ширам,али и одењево во Полска има партиска позадина,секако освен тие што се моќни сами да си платат.
Во Полска има и доста наши, има и луѓе што имаат пријатели, си има страствени навивачи...барем јас знам луѓе кои и на Антартик да играат нашите, ќе најдат начин да отидат.

Башка и во коментарот на човекот немаше апсолутно ништо поврзано со политика, ниту со партии, ниту со Влада, убаво си пишува релација Краков-Белград. :) Се шалеше човекот дека ќе тепаме. Уствари ваљда озбилен беше дека ќе тепаме, ама го кажа тоа преку шала дека ќе се враќаат назад со чартер.

Ајде да не одиме оф-топик повеќе.

Во Полска има и доста наши, има и луѓе што имаат пријатели, си има страствени навивачи...барем јас знам луѓе кои и на Антартик да играат нашите, ќе најдат начин да отидат.

Башка и во коментарот на човекот немаше апсолутно ништо поврзано со политика, ниту со партии, ниту со Влада, убаво си пишува релација Краков-Белград. :) Се шалеше човекот дека ќе тепаме. Уствари ваљда озбилен беше дека ќе тепаме, ама го кажа тоа преку шала дека ќе се враќаат назад со чартер.

Ајде да не одиме оф-топик повеќе.
Моја грешка е што прочитав само површно,како и голем дел од постовите,видов пишува чартерот 21часот и толку:facepalm:.А за другото си останувам при своето,али тоа не е тема.

Де бе што народ ќе бевме, секаде, во секој коментар се наоѓа или гледа политика и партии, дури и таму кај што ич ја нема. :icon_lol: Човекот вика чартер Краков - БЕЛГРАД, сака да каже дека ќе тепаме ние, па они ќе се вратат дома, а не дека Владата ќе праќа чартери. :)

За жал таков ни е менталитетот, а се сложувам и со предчуството за мигрена иако си обеќав дека нема да ги гледам незнам дали ќе си го исполнам тоа што сум го обеќал... многу сум гневен на ракометарите ама па и си ги сакам по малце :(. Love hate relationship.... Или обратно...:tapp:

Французите ќе не декласираат, на Пољаците ќе им правиме бељи до последна минута и потоа ќе им се истуриме на Србите со 6-7 разлика.

Франција - Полска финале.
Одиме утре на 3 од 4 :D

Relacijata na charterot i vremeto na poletuvanje kazuvaat sto mislam za rezultatot vecer. Da ostaneme na sportskite muabeti na temava, seriozni ili opusteni.

владата ќе праќа чартер Бгд-Ско:D, поефтино е..
а и нив им е денес празник... Едина шанса ни е ако се деконцентрираат со можноста да се паднат со Хрватска после :confused:

Ако некого тепаме на овие Европски првенства во кошарка и ракомет тогаш тоа е Србија, да им го плесмеме јако за таблата со Брјм и за говорната маана :oleee:

за нас денес финале,некако медиумите зафатени со србиве демек проблеми некои внатрешни во тимот(тоа никако не смее да ен залажува),кладилниците ни го дадоа фаворитскиот статус за нас паѓа коефициентот и ја имаме фаворитската улога

нека победи подобриот,се надевам тоа ќе бидеме ние

Мислам дека се стабилизираа нашите по поразот од Полска а тоа беше според мене главната опасност. Ако се додадат потенцијалните турбуленции кај србите (не е жив Станиќ а да не направи раздор - би се кладел дека проблемот е што не се појавувал на тренинг а Џукановиќ место него е седнат на трибини како "награда" бидејќи нели сите 3ца голмани треба да добијат шанса на првенството).

Србите се далеку подобри од Полјаците во позиционен напад (страшно опасна и солидно вклопена бековска линија имаат Ненадиќ-Шешум-Зеленовиќ), ама во секој друг аспект се полоши. Одбраната им е комедија, знаеме и самите како се снаоѓа дуото Абутовиќ-Марсениќ во одбрана оваа пола сезона во која се заедно.

Мора денес конечно да проработат и пикерите. Според мене тука лежи клучот на натпреварот. Столе ќе мора да се покажи против своите тимски колеги, а јас би рекол и Пешевски треба да добива добра минутажа (можеби случајно но замената Маркоски-Пешевски ќе се покажи добра за овој натпревар).

И се разбира голманите да се на ниво. Борко нема којзнае каков процент, но фати доста зицери против Франција и Полска. Ама ме плаши натпреварот против Србија. Ми се чини дека такви бекови како овие не му лежат баш. Многу битно е ако не му тргни 10-15 минути да не се мисли Обрван до 45та, туку брзо да реагира со замена. Дупјачанец е подобар против такви играчи според мене (Борко е подобар против зицери).

Се на се, одиме на победа за уште најмалку 3 натпревари полни со радости и нервози!!!!

Ме потсети вчера @Види Фотос дека играме на православен празник а знаете дека на празници не губиме. Не знам како на Сител уште не иде кајрон за ова. Ваљда оти играме против сонародниците на главниот и одговорен им уредник. :icon_lol:

На денешен ден ја тепавме Полска во Хрватска,кои стресови беа тоа.

Ме потсети вчера @Види Фотос дека играме на православен празник а знаете дека на празници не губиме. Не знам како на Сител уште не иде кајрон за ова. Ваљда оти играме против сонародниците на главниот и одговорен им уредник. :icon_lol:

На 20 јануари 2008 последна сек Борко одбрани пенал во Португалија и тогаш го скршивме тој квалификационен малер,ме потсети кум бев за Водици ,како само сум го прскал телевизорот со крстена вода.
СВ,Јован и вечерва ке ни помогнит:popce::popce::popce::popce::popce::popce::popce:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom