Македонија-Словенија 25.01. 16:30 h(1/8 финале на СП)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе се пласира во четвртфинале?

• Вкупно гласачи
    180
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Сеа вака по изјавава на Кире стварно кое ќе се сетам сите утакмици што ги победивме и коа беше тесно и израмнето сепак ние бевме тие што водиме, може ќе беше мотивирачки и ќе влијаеше подобро на нас а полош за јанезите оној напад коа имавме водство од 1 и со играч повеќе напѓавме за 2 разлика и место да си реализираме ние изгубивме топка а они на контра ни дадоа чист гол. Шознам пошо психата малце ни е послаба едно водство од 2 разлика ќе ни дојдеше многу добро. Сума сумарум сами се победивме, баш поради оние промашени пенали и зицери. Али тоа е тоа, реално ни требаат и неколку нови млади и добир играчи и Вардар особено место да служи како база за руски играчи, нека поработи малце и на домашни играчи.

Слабата реализација најголем проблем. Не смее во ваков меч 4-5 зицери да промашиме па и уште 3 пенали да не даеме.
Одбраната ни бледа сенка од она што може и треба да биди.

Голманите се пола екипа според мене. Зошто Металург до лани со Станиќ туркаше далеку во ЛШ? Зошто Вардар сега со Штербик газат се пред себе? 90% од утакмиците меѓу екипи со сличен квалитет завршуваат 1/2/3 разлика, значи 2 топки плус да фати голманот или 2 килави да прими ете ја разликата... Вистина е дека одбраната оставаше многу простор ама баред една/две тешки да фатиш па да му ебам мајката зошто си голман? Само лесните топки да ги браниш? Видете на другата страна нивниот голман што се не ни фати па после кривете ја одбраната за нашите неспособни голмани. Јас не барам 20 одбрани да имаме, туку баред ЕДНА тешка топка во клучен момент да фатеше, една...
Прво нешто што треба да се направи е Милиќ да се натурализира

Слабата реализација најголем проблем. Не смее во ваков меч 4-5 зицери да промашиме па и уште 3 пенали да не даеме.
Одбраната ни бледа сенка од она што може и треба да биди.
Ако си ја гледал промашивме многу повише од 4-5 зицери и 4 пенали..

Kolku stativi kolku ziceri kolku promaseni penali kolku lesni primani golovi neznam ni sam kolku bea ne gi broev. Slovencite ne imat ubavo procitano i moram da kazam deka Aco i Velko bea nasite crni dupki nemaa sansa protiv brzite slovenci. Tesko e vakov poraz ali zasluzen e nie so nisto denes ne sme zasluzile da bideme vo 1/4finale i toa raka na srce treba da ni bide jasno. Deka mozevme povekje sekako deka mozevme ali toa trebase da se dokaze na teren a nie toa deneska ne go pokazavme i satoa ispadnavme. Sakam da kazam deka Krilata kako nikogas dosega ni bea perfektni sekoja cest za Goce i Dejan koj se absolutno najdobri. Tuka ne smee da se zaboravi nitu Stole Stoilov koj igraese istotaka super SP. Odbranata so se golman osven na prviot Natprevar potvrli i ne bese na nivo celo prvenstvo. Go cekavme Borko go cekavme da vleze vo Forma ali ne go docekavme za zal. Sega ostanuva samo da gi doigrame uste poslednite natprevari za sto podobar plasman ali toa e toa zasega.

Nemojte da mislite nie sega ke brkame plasman vo RIO preku EP 2016. Toa e nevozmozno ke treba pak da bideme blisko do polufinale a toa nema sansi da se sluce. Treba uste sega poleka da se ufrli Neloski, Taleski i Martin Manaskov i nekoj drugi deca. Ova e kraj na nekolku Igraci za Reprezentacijata tuka pred se mislam na Vugi i Dimovski a bi sakal i uste eden Filip Lazarov da odpadne konecno da ne go gledame bidejki so nisto ne pridonesi za da dojdeme do 1/8finale.

Не ме јебете бе сеа.

Да беше текмава Германија - Египет, и Египет да промашеше олку шанси ко нас, коментарите на сите ќе беа: Еј види ги немаат среќа бе греота.
.
Ау веруј дека јас (а мислам и други луѓе) ќе коментираа "Како стигнале овие на светсково еден шут не знаат да дадат"

Ајде да не зборам за другите, ама јас сигурно ќе го имав ова размислување.

2-3 шута се среќа...2-3 шута во последни 2 минути не значат дека нашиве беа фантастични без утнат пенал, без дебилен црвен, без лоши голмани, без дебилни фаули за 2 минути, без дозолени дебилни голови...ама ете сето ова не се случи денес, па ете на таква добра партија само среќа фалеше.

Не ме јебете бе сеа.

Да беше текмава Германија - Египет, и Египет да промашеше олку шанси ко нас, коментарите на сите ќе беа: Еј види ги немаат среќа бе греота.
.
Ау веруј дека јас (а мислам и други луѓе) ќе коментираа "Како стигнале овие на светсково еден шут не знаат да дадат"

Ајде да не зборам за другите, ама јас сигурно ќе го имав ова размислување.

2-3 шута се среќа...2-3 шута во последни 2 минути не значат дека нашиве беа фантастични без утнат пенал, без дебилен црвен, без лоши голмани, без дебилни фаули за 2 минути, без дозолени дебилни голови...ама ете сето ова не се случи денес, па ете на таква добра партија само среќа фалеше.

Доста се прават сами мајмуни новинариве а и дел од нас дека сме немале среќа.
Со подпросечен голман толку ни се можностите. Министер за одбрана против аматерски репрезентации, нека му прават сега споменици, не 2 туку 3 за да не го заборавиме колку направил за репрезентацијава.

Поради мочаната одбрана денеска загубивме.Клучен и единствен фактор е нашата слаба одбрана.Голман кој денеска апсолутно не ни одбрани ништо и лабавата одбрана која со играч појќе примаме голови беа причините.Кире добро спомна,нема одбрана,цело време како будала бркаш негатива до +3 за противникот и ете ти, ни зицери и ебан словенечки ќељав голман кој 1000х у лице го фукиравме.Тоа е,глупо како и секогаш,завршуваме наивно.:(

Во клучните моменти ги искинавме стативите од последните 8 - 10 напади 9 беа стативи, пенали катастрофа 2/6 и кога на тоа ќе се додаде ужасната одбрана и сарма голманите тоа е тоа не можи на - 2 и играч повеќе да промашуваме пенал и да примаме гол

Мене искрено повеќе ми сметат сите оние циркузи шо се прат околу репрезентацијата... Фаланги, лавови, Аце Македонски, Филип Македонски... Отколку тоа што испаднавме во осминафинале.
Факт е немавме среќа. Факт е 10 години уназад играме 3-4 исти акции и ги имаме назад Велко и Ацо кои уште 20 години да играт заедно пак еден со еден ќе се удират ко слепци.
Форматот е тој. Да беше ко порано ќе си пренесевме 4 бода, ќе имавме некаква си предност, вака една утакмица... Се случва да се промашат 4 пенали, голманите да немат ден и толку треба...

Поради мочаната одбрана денеска загубивме.Клучен и единствен фактор е нашата слаба одбрана.Голман кој денеска апсолутно не ни одбрани ништо и лабавата одбрана која со играч појќе примаме голови беа причините.Кире добро спомна,нема одбрана,цело време како будала бркаш негатива до +3 за противникот и ете ти, ни зицери и ебан словенечки ќељав голман кој 1000х у лице го фукиравме.Тоа е,глупо како и секогаш,завршуваме наивно.:(

Кои зицири ги барате кога примаме 30 гола, отворете статистика да видите колку гола примаат јаките репрезентации и споредете.

Пак по старо, менаџирање очекувања - нула, еуфорија направена од Федерација и МТВ- мислиш Америка сме во баскет... па после почињаат утакмици па излегува на површина колку сме реално тиња, (т.е тиња за стадндардите што ги поставиле тие што ракомет не гледаат) па разочарувања на крај.
Како и да е, квалитет и сила можда неаме за висок пласман ама за до осмина-финале реално сме стасани.
Сеа ќе се кријат позади тие три , четири стативи и ќе јадат говна како пак среќа сме немале. Прво, Борко и Диви не треба ни да се стават на список за било кој нареден турнир. Во најдобри денови беа просечни голмани, сега се прави камења. Треба полека да почнува нов циклус во репрезентацијава и да се става акцент на Гоце, Столе и Манасков и Кире, Наумче и другите постари орли да бидат во нивна служба а не обратно. Селектор нов да се најде пошто со овој јасно е дека нигде не тераме.

Па кај подобар голман поголеми се и шансите за гаѓање стативи или промашување на цел гол. Психата е чудна работа, коа некој ќе ти фати 3 топки, после тоа бараш начини поинкви да дадеш гол па шутираш понастрана и поголема можност за грешка. Може смешно е али фрустрирачки влијае коа имаш добар голман кај противникот.

Не изигравме ни просечно од тоа што можеме, сами се отпаднавме, да бевме на наше ниво ќе беше наша утакмицава.

Официјална статистика
Нашите голмани 7 одбрани
Нивните голмани 9 одбрани

Реализација во напад
Ние 28/42
Тие 30/42

Разликата е што чисти зицери барем 5 скина Шкоф, а овие нашиве...

http://qatar.innocode.no/en/match/POB_40070_04_01_07855_09425
Не знам дали е точна статистиката, ми изгледаше ко повеќе да одбраниле нивните голмани.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom