Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

• Креатор на темата Креатор на темата Nezavisen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
A od koj izvor ti se ovie informacii ? Jas se sluzam so zavodot na statistika na Kosova, a toa veli deka brojot na mrtvi na Kosova za edna godina ( site vidovi na smrtni slucai ) deka se dvizi od 5-7 iljadi, ne znam tocno za koja fodina bese 5 iljadi, dodeka za nekoja godina bese 7 iljadi.
A toa tvoete mora da e nekoja ?? ... od srpaskataa...mislam ?
http://www.ks-gov.net/ESK/
Eve od kade treba da baras informacii , a ne od srpskata akademija.A vo srpskiot Zavod za statistiki odamna se veli, za Kosova nema informacije, nema uslove za sprovedzivanje :)

[FONT=Arial,Arial]​

[/FONT][FONT=Arial,Arial]
[/FONT]

Mора да ти е статистиката од `41ва инаку толку мал процент на умрени нема никаде во светот или пак сте го рачунале Косово на 700-800 000 народ.

Ma nema nikakvi 5 iljadi mrtvi od kancer, ostavi ti go nego, ako vo Kosova umiraat 5 iljadi , kolku umiraat vo Srbija ?? posto znaeme kolku bombi se frleni vo Srbija, kolku fabriki, mostovi, voeni ...objekti bea unisteni. sigurno bi trebalo 50 iljadi da bidat spored ovaa tvoja analiza.
Vo Makedonija e strasno kolkav e brojot na mrtvi, 19 iljadi , zamislete , 5-7 iljadi prema 19 iljadi, dodeka kaj nas brojot na rodeni e samo 22 iljadi. ??
Kaj site narodi vo Makedonija e padnat natalitetot, i kaj albancite i kaj romite. Ne znam sto se slucuva .

Па скоро сите Италијански војници кој беа во Косово испоцркаа,сигурно не од Српски клетви а и не беа во Србија да настрадаат од бомбите низ Србија,или беа кога се земе во предвид дека Косово беше и останува дел од Србија и по 10ти Декември.:)

Бугарското провокаторче е замина во (б)анлите на историјата на форумов.

Сите навредливи и недолични мислења се избришани, продолжете со дискусијата.

Хит на денот, од Космет до Инџија:
Борис Новкович - "Тамара"

Кој ќе го погоди клучниот стих од песната, бива награден.

Mора да ти е статистиката од `41ва инаку толку мал процент на умрени нема никаде во светот или пак сте го рачунале Косово на 700-800 000 народ.

Па скоро сите Италијански војници кој беа во Косово испоцркаа,сигурно не од Српски клетви а и не беа во Србија да настрадаат од бомбите низ Србија,или беа кога се земе во предвид дека Косово беше и останува дел од Србија и по 10ти Декември.:)

Epa jas znam deka za tebe vazecki se samo srpskite falsifikati. No ovaa se statistiki od 2002 do 2006, maksimumot na mrtvi za edna godina bilo 7 iljadi, minimumot 5 iljadi, maksimumot rodeni bese 37 iljadi, minimumot okolku 34 iljadi godisno.
Nemoj da se cudis posto na Kosova ima mlado naselenie , nema stari kako vo srbija ili makedonija.

ako sme racunale na 700-800 iljadi narod, togas dali se slozuvas deka od 800 iljadi narod se rodeni 37 iljadi deca ? ili pa ovde e racunato za 3 milion narod ??

Epa jas znam deka za tebe vazecki se samo srpskite falsifikati. No ovaa se statistiki od 2002 do 2006, maksimumot na mrtvi za edna godina bilo 7 iljadi, minimumot 5 iljadi, maksimumot rodeni bese 37 iljadi, minimumot okolku 34 iljadi godisno.
Nemoj da se cudis posto na Kosova ima mlado naselenie , nema stari kako vo srbija ili makedonija.
Да бе,уште,малку Косово ќе стане населено како Кина.А ти мислиш дека било која влада во светот,па и косовската ќе објави на населението дека граѓаните умираат поради преголемо радиоактивно зрачење!?

2100. године, у централној Србији биће 2.100.000 становника, Војводини 800.000, док би на Косову и Метохији тај број, према сада њем популационом тренду, био чак 4,4 милиона
Ajde da ne odime 2100 , posto ne se znae sto moze da se sluci, megjutoa veke do 2025, Brojot na naselenieto na Kosova ke bide 3 miliona, dodeka na Srbija 6 milioni, od koji samo 4,5 milion srbi. Dodeka brojot na drugite etnikumi vo Srbija ke bide zgolemen.
Eve ti gi podatocite od onie tvoi srbi
http://slobodnasrpska.org/srbi/natalitet/bela_kuga.php

Bice rata kazu svi...
a ja cu umreti od ljubavi! :smir:

И го имаме среќниот добитник на наградата :vozbud:

Бирај!
1.Зимовање на Шара
2.Деминирана нива во Нови Пазар
3.Платен викенд на Калемегдан во хотел "Гнездо"
4.Капење во Липковско Езеро

.....понудите може да се зголемат :pos:

И го имаме среќниот добитник на наградата :vozbud:

Бирај!
1.Зимовање на Шара
2.Деминирана нива во Нови Пазар
3.Платен викенд на Калемегдан во хотел "Гнездо"
4.Капење во Липковско Езеро

.....понудите може да се зголемат :pos:
Ja bi nivata u Novi Pazar druze...
Po mogucnost i minirana da e.:salut:
(ke gi izvadime minite i ke gi prodademe :pos2: )
A niva ko niva :toe: nema loso.
(seljak sam u dushu al hocu da zivim :vozbud: )

Уште една причина за признавање на Косово, веднаш после творците на истата држава...Србите си го бараат...

Да бидам искрена никогаш не ни планирав да се замарам со ова прашање, барем не вака јавно, бидејќи и не сум компетентна, иако јас лично сум за независност. Причината поради која бев испровоцирана да го напишам ова е Детскиот Евросонг што се одржа денес. Се беше супер, дечињата беа ЗАКОН! Македонија освои 5-то место!!! Големите л***а да јадат :)! итн...
Арно ама еден момент толку многу ме изнервира, неможев а да не изреагирам. Ебаните ни наши браќа не нарекоја Поранешна бла бла бла Македонија. Ееееех.... брат, србин, другар.... не дека ми е гајле како би се викала оваа земја, искрено сеедно ми е, ама грев е да мачиш едно дете од 7 години да изговара толкаво име и тоа на јазик кој што не му е мајчин и име кои за прв пат го чита на идиотот. Мислев дека србите не имаат признаено како Македонија. Незнам можеби, не ни планирам да проверам, ама логично ми е да сме веќе признаени.
Е сега што ми беше муабетот со Косово. Да го признаеме Косово. Не дека не треба, баш се супер луѓе. Имав прилика неколку пати да се дружам со млади и образовани луѓе од Косово и навистина се една прекрасна младина - добра, културна и забавна. ама би било фино да ги признаеме, за инает на србија. Знам дека таму би ги болело. Во една прилика Трендо имаше спомнато дека треба да го признаеме Тајван, онака, за да ја нервираме Кина ;).
И на крај
ЧЕСТИТКИ ЗА 5-то МЕСТО!

Не треба да брзаме со признавање тоа ќе биде голема грешка треба прво да сочекаме другите земји да го признаат па ние малку подоцна прво да си ги бркаме нашите работи

Еве неколку фотки од кампањата на српското Министерство за Косово и Метохија:

R1.jpg

R2.jpg

R3.jpg

R4.jpg

R5.jpg

R6.jpg

Ова пак е дел од одговорот на студентите на филозофскиот факлутет во Белград, како тие гледаат на кампањата која се спроведува низ Србија:

herqq3.jpg

marks3ma0.jpg

duskoqb9.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom