Македонија покрена тужба пред Меѓународниот суд на правдата во Хаг против Грција

• Креатор на темата Креатор на темата Dr_ViRuS
  • Време на започнување Време на започнување
Ние во НАТО и ЕУ не влегуваме и што побргу се направи алтернативна стратегија толку подобро. Вака само се замајува народ за нешто кое е тотално нереално и во моментов неизводливо.

Привилегирано партнерство ќе биде максимумот кој реално може да се постигне.
Епа коа имавме кандидадски статус потоа се случија провокации кон јужниот ни сосед и се се врати наназад. Имавме голема шанса за тоа сите сме свесни коа на самитот у букурешт влегоа албанија и хрватска у нато дека имавме 100%тни шанси, али соседите ни акнаа вето и се пропадна....а зашо ни акнаа вето? Заради нашата политика! Требаше друкше да се одигра, да влезевме па после да провоцираме и ќе ни се фатеа, а вака ете го резултатот. Т.Е. 0 ( и тоа негативна )

:):) Vazi bato...:)

Ama ja ne plasam be bato, jas samo prasuvam... Dali ima alternativa? Ako ima dali ima koj da ja sprovede? Ako se najde takov momak, kolku vreme ke treba za da taa alternativa profunkcionira i pokaze rezultati? .......?
Iljadnici stanaa veke ebago, a brojkata eksponencijalno raste.....:toe::)

Alternativa ima ama dali ima junaci koi znaat kako i da ja sprovedat e toa e golemo prasanje. Ne znam i zatoa ke treba uste malku da pocekame.

Zasega ko drzava totalno go uprskavme ama toa e..

Епа коа имавме кандидадски статус потоа се случија провокации кон јужниот ни сосед и се се врати наназад. Имавме голема шанса за тоа сите сме свесни коа на самитот у букурешт влегоа албанија и хрватска у нато дека имавме 100%тни шанси, али соседите ни акнаа вето и се пропадна....а зашо ни акнаа вето? Заради нашата политика! Требаше друкше да се одигра, да влезевме па после да провоцираме и ќе ни се фатеа, а вака ете го резултатот. Т.Е. 0 ( и тоа негативна )

Мислам дека ќе не ветоизираа во секој случај ама ние ептен им ја олеснивме работата така да се слагам комплетно аматерски беше одиграно а за тоа со аеродромот уште ми е криво како им се даде добар повод.

Во глобала се согласувам со напишаното.

Otvroi partija, ja prv glasam za tebe, zimi mene...
Cim za 3-4 meseci i za tolku pari ke ja sredis rabotata :toe:

Па за тоа не треба партија,партијата ќе биде само “терет“,треба да познаваш кадарни луѓе кој знаат да појдат и до “Хадронскиот Акцелератор“ на појадок,за вечера со Хенри Кисинџер да свиткаат по една Кохиба,а при тоа да им опишат колку “интересно“ гледаат на иднината од една толку мала но интересна земја.А не да ми садат “гранчиња на мирот“ кој едвај остануваат до следниот “Дрводен“.Ете така се води светска политика на признавање и политичко лобирање.:toe:

Чешкиот амбасадор во НАТО денес изјави дека новинарите погрешно ја пренеле информацијата во јавноста дека Грција употребила ВЕТО за време на самитот во Букурешт.Вистината била сосем друга а веста требало да гласи сосема поинаку:
-Членките на НАТО не ја ни ставија Македонија на гласање како држава апликант за влез во НАТО,па сходно на тоа земјите членки не ни гласале дали Македонија ќе добие покана или не.(значи немало ВЕТО)

-За што ја тужеше владава наша Гејлада на Меѓународен суд во Хаг????????

П.С.:-Абе кога му велам на Никола да го смени составот на “фабриката“ оти му го спушта на спушта на секој начин и во секој поглед.:toe:

Чешкиот амбасадор во НАТО денес изјави дека новинарите погрешно ја пренеле информацијата во јавноста дека Грција употребила ВЕТО за време на самитот во Букурешт.Вистината била сосем друга а веста требало да гласи сосема поинаку:
-Членките на НАТО не ја ни ставија Македонија на гласање како држава апликант за влез во НАТО,па сходно на тоа земјите членки не ни гласале дали Македонија ќе добие покана или не.(значи немало ВЕТО)

П.С.:-Абе кога му велам на Никола да го смени составот на “фабриката“ оти му го спушта на спушта на секој начин и во секој поглед.:toe:

После сите апели упатени од твоја страна...неќе да е до фабриката.
До него ќе да е. :tv:

Од каде информацијава?

Од каде информацијава?

„Се почнува и завршува со решавањето на прашањето за името. Жал ми е што морам да кажам, но се додека ова прашање не биде решено не можете да очекувате никаков прогрес во интеграцијата во НАТО “. Ова го изјави амбасадорот на Чешка во НАТО, Стефан Фуле на конференцијата на тема “Заеднички вредности, одвоени одговорности“, организирана од Евроатланскиот Совет на Македонија и Чешката асоцијација за евроатланска соработка – Јагело.

Фуле ја потсети домашната јавност дека во Букурешт, Грција формално не го употреби нејзиното право на вето.
“Додека пишувате за “ветото“ треба да знаете дека тоа не соодветствува со она што навистина се случи во Букурешт“- рече чешкиот амбасадор во Алијансата.

Појќе тука

Врти сучи Атина го блокираше влезот во НАТО.Си ангажирале луѓето експерти за меѓународно право.Што очигледно ти реални не си.Знам изјавите на кловно ко чехов и атинјаните ти одат во прилог тебе и на кампањата ваша ама здравје.

Инаку коа немало некој паметен да му одговори на дебилов па ако нејќете не оти ние ке пукнеме за НАТО.Со такви членки ко нив и јужниве сељаци сојуз а-а фала.Фала богу и онака имаме поголем контингент од Атина во авганистан.Таму се гледаат мажите.

„Се почнува и завршува со решавањето на прашањето за името. Жал ми е што морам да кажам, но се додека ова прашање не биде решено не можете да очекувате никаков прогрес во интеграцијата во НАТО “. Ова го изјави амбасадорот на Чешка во НАТО, Стефан Фуле на конференцијата на тема “Заеднички вредности, одвоени одговорности“, организирана од Евроатланскиот Совет на Македонија и Чешката асоцијација за евроатланска соработка – Јагело.

Фуле ја потсети домашната јавност дека во Букурешт, Грција формално не го употреби нејзиното право на вето.
“Додека пишувате за “ветото“ треба да знаете дека тоа не соодветствува со она што навистина се случи во Букурешт“- рече чешкиот амбасадор во Алијансата.

Појќе тука

Па да де, кога серев ја на темава дека не го искористија ветото, луѓето ми се правеа поголеми католици од Папата, па ми кажуваа колку е тоа паметно од страна на Грујо, дури некои дилетанти ме нападнаа дека мислам само лошо за Македонија.

Уште една битка во која што дури ја почнавме како поразени. Квази-патриотизам до муда.

АБЦ, не ќе да е до Никола, паметен си е он. Он го води орото, фирОВЦИ го следат...а јебеш га, знаеш како е, кога гледаш дека си на пиедестал и некои без разлика на што ти скандираат име и те величат како господ, ти се дига егото и колку и да знаеш дека грешиш, не смееш да си признаеш.

Врти сучи Атина го блокираше влезот во НАТО.Си ангажирале луѓето експерти за меѓународно право.Што очигледно ти реални не си.Знам изјавите на кловно ко чехов и атинјаните ти одат во прилог тебе и на кампањата ваша ама здравје.
Heidrich, јас само дадов извор на текстот кој го посочи АБЦ, на младичот што го побара. Далеку од тоа јас да сум експерт.
Затоа прво прочитај некој пост погоре, па после дрндај.

Инаку во контекст на муабетот би требало да знаеш, дека правдата и правото не секогаш одат заедно.

E dase jadelo nesto nee vazno sto.A da go prasam abc kako sade pamet e sto misli dali vladata znaele aili neznaele sto im sledi vo bukuresht?.imase veto ili ne?Sto se sluci vo bukuresht koga site znaeme deka samo dve zemji dobija pokana za clenstvo. A zasto makedonija ne dobi i pokraj insistiranjeto na usa?E sega nemalo veto ajde be prikaski za deca mozete da kazuvate .se znae zasto makedonija nedobi clenstvo i od kogo.:toe:

Хмммм сумњиво ми е некако ова со ветово,а којзнае може и гејците да не ни ставиле вето,оти нели владата имаше спремни некој мерки ако во случај гејците ни лупнат вето.Ја не гледам конкретно нешто превземено од владата сем оваа тужба иако таа не стоеше во тогашните контра мерки ,така да можно е и да немало вето од гејците :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom