Македонија на ЕП 2014 Данска - завршно резиме

• Креатор на темата Креатор на темата Џони От
  • Време на започнување Време на започнување

Како го оценувате настапот на репрезентацијата на Македонија на ЕП Данска 2014

• Тотално потфрлија

Гласови: 13 13,5%
  • Во рамките на можностите

Гласови: 80 83,3%
  • Подобро од очекувањата

Гласови: 3 3,1%

• Вкупно гласачи
    96
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Далеку од тоа дека беше глупости анализата на Стефче, напротив, ама стварно забега коа влезе у некој филм дека ке ги шамарал од најмлад до најстар да бил он таму. :tapp:

Убаво ти кажувам, глеј ги младинците како играат па после дојди ми со таква изјава, може ?

Важи, ама кога ќе ги видам тие младинци како играат редовно за првите екипи на Вардар, Металург, Зомимак во натпревари од СЕХА/евро-куповите...

Мислам дека ептен се потценува Филип Лазаров, само затоа што е брат на Кире. Дечкото е измислен за Пецаковски и Стојчевски на пример. Подобра опција за резервен лев бек немаме, ако не го сметаме almighty Раде.

Додека не почнал некој шаховски турнир јас да си пишам, Филип Лазаров беше убедливо најдобриот стрелец, најдобриот асистент и со најмалку технички грешки од сите бекови што настапија за Македонија на Медитеранските во Мерсин каде што имавме лоши резултати.

Искрено ако сме реални моментално меѓу Ф.Лазаров, Стојановиќ и Пецаковски нема којзнае каква разлика во однос на играчките можности. Но се работи за различен тип на играчи. Ф.Лазаров има најдобар континуитет со квалитетни натпревари и е најдобар разигрувач, особено кон пикерите. Но не игра одбрана, а и често се плаши да шутира. Стојановиќ е најдобар шутер, ама е малку old school тип на играч, а и нема добра хемија меѓу него и останатите репрезентативци. Пецаковски е веројатно најкомплетен играч и во општ случај можеби и најдобар, но значително заостанува во однос на искуството, а и постојано се мачи со разни повреди.

Прашањето треба да биде што најмногу и треба на репрезентацијата а не кој е најдобар. Според мене и треба шутер и играч кој игра во два правци.

За жал само малку ги имаме гледано вистинските можности на Пецакот, а тоа беше таа полусезона во Вардар кога играше лига на шампиони кога сам беше носител на играта.
После се повреди и долго време беше надвор од терените. Потоа пак се врати во Струмица каде беше носител и решеташе за тие услови е измислен, е сега грешка му е што отиде во Металург каде нема никаква минутажа ама тоа е не може да му се замери, сигурен сум дека единствената причина се парите. Плус и сега го следат уште малери потечено колено и што знам уште не.

За Филип Лазаров јас никогаш не сум го мислел она дека брат му го влечка, Филип според мене има квалитет ама нема доволна шанса, за да играчи од таков тип нас ни бидат од корист треба да дојди на пример сега во Пелистер и да биде носител и секако следното светско 20 минути би ги одиграл одлично чак и во два правци. Ама исто како и Пецакот кога повеќе си лапа во Вардар не е будала да иди за помалку пари. Затоа јас мислам дека сега Пелистер можи да одигра добра улога и да ги земи играчите од тој тип а со тоа да си помогни и себеси и на репрезентацијата.

Можам да замислам каква ќе биде атмосферата нис салите на сп у Катар,монотонија убија ќе биде работата.

Ми опцу мајка:pos:,и сега он затоа ајде удри на сред првенство,абе Бранче Бранче,магаре старо,остар и не научи дека тоа се решава после завршување првенство.А друга работа е тоа што другите тренери,пцујат ко кочијаши,ама играчите немаат право да зуцнат.

Последната емисија од денес...За тој шо сака можи цела да изгледа ,делот за нашата репрезентација после 35:00

Ми опцу мајка:pos:,и сега он затоа ајде удри на сред првенство,абе Бранче Бранче,магаре старо,остар и не научи дека тоа се решава после завршување првенство.А друга работа е тоа што другите тренери,пцујат ко кочијаши,ама играчите немаат право да зуцнат.

Воопшто не се согласувам со тебе дека е сеедно дали те опцул тебе за твојата неспособност, ама спомнување мајка,сестра,дете не доликува.За вас помладите можеби е секојдневно нешто да си спомнувате мајка,сестра ама за овие повозрасните не е сеедно.
Јас да сум бил на местото на Бранче уште одма ќе му ја залепев една и ќе си заминев.Никој таму не отишол за некој да си лечи фрустрации било да е тоа селекторот или некој од играчите.

Воопшто не се согласувам со тебе дека е сеедно дали те опцул тебе за твојата неспособност, ама спомнување мајка,сестра,дете не доликува.За вас помладите можеби е секојдневно нешто да си спомнувате мајка,сестра ама за овие повозрасните не е сеедно.
Јас да сум бил на местото на Бранче уште одма ќе му ја залепев една и ќе си заминев.Никој таму не отишол за некој да си лечи фрустрации било да е тоа селекторот или некој од играчите.
Јасно дека невкусно е тоа,ама скоро секој тренер,знае да тресне некоја зелена.Е сега што би било кога сите би се лутеле,у нервоза све може да му излета.Ама па од друга страна го разбирам,човекот си има такви принципи,не сака може вулгарности и крај.Само мое мислење е дека можеше да почека да се вратат у Македонија па тогаш да збори.

Тешко нас босанец селектор ако имавме и на секое "јебо те" и "маму ти јебем" некој си заминуваше оти "за мајка му опцуле" :pos:.

Ова се смешки невидени. Баш затоа што е постар треба него да му е јасно што е пцовка а што не е и уште повеќе за што смее да коментира а за што не и кога да се коментира а кога не. Тешко нас Червар ако беше селектор ќе испадни :pos:. Нема што Бранче да кажува кој кога и колку минути ќе играл сред натпревар. Од тоа покласична недисциплина здравје. Ако погреши вината ќе си ја сноси Обрван пред јавноста и федерацијата. Ама никако не пред играчите сред натпревар. Нивна работа е да слушаат.

Да не зборувам што проблемите Ангеловски-Обрван се од многу поодамна почнати затоа што Обрван други играчи сакаше на неговата позиција. Најсмешно од се е што уште пробува некој да убеди дека Прибак место Пецаковски ќе влетал :pos:.

Лелее брукиииии :pos::pos::pos:
Ме опцу влице, ми опцу мајка :place::place::place:
:vozbud:
Доликува ли ова на сениорски репрезентативец да го прави бе?
Јас ова искрено првпат го гледам во кој било спорт, абе плачење еј, како на учителката у основно кога се жалевме :facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom