Македонија-Австрија 23.01. (36-31 второ место во група)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши мечот меѓу Македонија и Австрија?

• победа на Македонија

Гласови: 128 82,6%
  • нерешено

Гласови: 23 14,8%
  • победа на Австрија

Гласови: 20 12,9%

• Вкупно гласачи
    155
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Незнам за вас, ама јас мислам да си ја изгубиме утакмицата со Австија (иако гласав за победа на Македонија) па да вкрстиме во 1/8 финале со Катар. Според мене кога веќе би бирал за противник меѓу Катар и Словенија би ги избрал Катар. Пред почетокот на светското си мислев 3 место во таа група ќе бидат Белорусија, а тие тикварите во група ќе испаднат, а нив ќе му поминевме како брз воз во 1/8 финале...
Многу неутрализирани играчи имат Катар, на припремите пред светското изгазија се, а и сега се покажаја одлично, судиите ај шо судат катастрофа, а Катар како домаќин е заштитен како белата мечка од нив и секако повторно ќе му помагаат. Искусниот Шариќ го имат на голот кој му е добар познаник на Киро од Барселона, тука е и Жарко Марковиќ играч со топ удар, некои го знаат и од Металург дури настапуваше, него ако му тргни шутот можи да има 13 гола или пак да заврши само со 3.
А за Словенија ако вкрстиме со нив мислам тука ќе ни заврши за нас светското, незнам оти ама убеден сум во пораз од Словенија ако се падниме со нив, зато сакам по секоја цена да ги избегниме...

Друга работа како второпласирани во групата и ако поминиме во случај во 1/8 финале со Словенија во 1/4 финале налетваме на Франција. А ако бидиме 3 место во групата, 1/8 финале сме со Катар, ако го поминиме Катар во 1/4 финале вкрстуваме со Германија шо би било подобро за разлика од Франција.

Незнам за вас, ама јас мислам да си ја изгубиме утакмицата со Австија (иако гласав за победа на Македонија) па да вкрстиме во 1/8 финале со Катар. Според мене кога веќе би бирал за противник меѓу Катар и Словенија би ги избрал Катар. Пред почетокот на светското си мислев 3 место во таа група ќе бидат Белорусија, а тие тикварите во група ќе испаднат, а нив ќе му поминевме како брз воз во 1/8 финале...
Многу неутрализирани играчи имат Катар, на припремите пред светското изгазија се, а и сега се покажаја одлично, судиите ај шо судат катастрофа, а Катар како домаќин е заштитен како белата мечка од нив и секако повторно ќе му помагаат. Искусниот Шариќ го имат на голот кој му е добар познаник на Киро од Барселона, тука е и Жарко Марковиќ играч со топ удар, некои го знаат и од Металург дури настапуваше, него ако му тргни шутот можи да има 13 гола или пак да заврши само со 3.
А за Словенија ако вкрстиме со нив мислам тука ќе ни заврши за нас светското, незнам оти ама убеден сум во пораз од Словенија ако се падниме со нив, зато сакам по секоја цена да ги избегниме...

Друга работа како второпласирани во групата и ако поминиме во случај во 1/8 финале со Словенија во 1/4 финале налетваме на Франција. А ако бидиме 3 место во групата, 1/8 финале сме со Катар, ако го поминиме Катар во 1/4 финале вкрстуваме со Германија шо би било подобро за разлика од Франција.
Истомисленик (y)

Тоа е. Некој ќе оди таму да гине и да бере модрици по терен, некој ќе оди на шетња и да изиграва дворски шут

Баталете тактики групиве се отидени у пичку матер, сите играат ракомет денес, не се знае што да се очекува за во 1/4 финале..тоа што е сигурно е 1/8 финалево го бираме или Катар или Словенија...ваљда нашиве се паметни да знаат кој противник им одговара..
Ако тепаме утре добро, ако не пак добро. Мене катарциве ме изненадија ептен, така да..можеби и подобро би било да победиме утре па да играме напната утакмица до последен момент со екипа што ни е колку толку позната, башка поискусни сме од нив, ваљда ќе ги тепаме..
http://sportmedia.mk/zlatko-mojsosk...to-namignav-dvapati-ke-ja-ispravam-greshkata/

Овај дефинитивно е за в золошка лавот да го јади :pos::pos::pos:
Браво, за потегов, квалитетно тролање мава на сите што го заебаваат (y) (y)

Туку ги глеш нашите паѓаат со Катар, губа онака, си идат фино лепо и по месец дена фрчат Астон Мартини низ Македонија, секој по една :D

Се надевам нашиве слободниов ден го користат да гледаат Русија-Данска на пример..

Кога топката ќе ја одбран голманот 5 играчи стојат и чекаат да ја фатат одбиената топка па да тргнат во напад/контра..

Кај нашиве кога ќе се одбие топката од голманот сите тргаат во напад со некој си нивен Bystander effect што им вика "Зошто ја да ја фатам кога можам да идам напред и гол да дадам", ова беше особено лесно приметливо против Хрватска.

Ако тепаат Словенците против Шпанија, ќе биде интересно.:rolleyes:
Утакмицата се игра пред нашата така да нашиве можат да калкулираат :D

Две недели пауза.

Една од најважните алки во одбраната на македонската репрезентација, Аце Јоновски се чувствува добро и ќе биде во составот за утрешниот натпревар со Австрија, јавува Телеграф.

Значи еве како би ни биле утакмиците од второ или трето место до 1/2 финале на 1 коло пред крај:

Ако сме втори:

1/8 финале: многу веројатно Словенија
1/4 финале: Шведска/Франција против Русија/Аргентина..што би се рекло Шведска или Франција би ни биле во 1/4 финале

Ако сме трети:

1/8 финале: Многу веројатно Катар
1/4 финале: Германија проти Чешка или Исланд..што значи најверојатно Германија

Дефинитивно третово место изгледа по..интересно, ама ајде Катарците се заебани..
Ќе видиме утре што како, ова онака пошо ми е досадно малце гледање во иднината :D

А Австријците неможат? :D
Ако Австрија изгуби од нас, тогаш со висока победа на Тунис над Иран (што е лесно возможно) Австријците ќе завршат 4ти..така да ..не, не можат.

Леле колку ми одат на нерви калкулацииве.
Идеш на терен да победиш, па после кој сака нека се падне.
Аман со овој менталитет.
Можеш од секого да изгубиш на крај краева.
Кој сака нека им се падне, нека играат машки, нека дадат се од себе, нека поправат грешките и нека биде што биде.
Јас секогаш сум за тоа дека подобро и Франција да падне и да изгубиме јуначки, отколку да се влечеме ко црева и да калкулираме кој да ни се падне.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom