Македонија - Австрија [ 16.01.2014 - 18:15 часот ]

Кој ќе победи?

• Македонија

Гласови: 79 60,8%
  • нерешено

Гласови: 6 4,6%
  • Австрија

Гласови: 45 34,6%

• Вкупно гласачи
    130
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако ништо друго во ( играта ) бар техничките грешки ги имаме сведено на минимум со Обрван. Со сите други селектори стандард ни било по 15 технички во еден натпревар, сега во овие 3 натпревари сме многу подобрени во тој контекст, по 7/8 мислам имаме во просек на меч.

Во втората фаза би бил презадоволен доколку успееме да извадиме една победа.
Премногу фали Наумче на десната страна, и за голови и за проигрувања и за отварање простор за останатите. Тешко ќе биде да им се парира на екипи од рангот на Шпанија, Унгарија и Исланд, али се е можно.

Никогаш. :)

Инаку најјако на темава беше од кога заврши утакмицата.Сите се диват на одбраната на Борко и победата,се мислат каде да му постават споменик на него и на Кире,а DIJAMANTE ни кажува дека партнер на Каролина на матура и бил Кире Лазаров. :pos:

karol.jpg

:icon_lol:

Значи Манасков колку ме нервира....ми се иде од ТВ да влезам и да му акнам 2-3...Златен Ојлески он ми се курчи таму!! :mad:

Ух, каков инфаркт меч. Очекував и полесно ама важно тепавме.

Еве го моето видување:

1. Искрено Австрија комплетно ја надигравме. Ако против Чешка иако бевме подобар противник, изгубивме заради голманите, сега Борко беше на одличен. Не победивме заради него бидејќи Мариновиќ беше и подобар, ама го одбрани она што требаше да го одбрани (одбраната имаше голем удел во барем половина од тие одбрани).

2. Одбраната главно беше одлична. Имаше 2-3 слабости, ама не пости совршена одбрана. Паднаа неколку гола преку пикерот кој очекувано во прво полуврме редовно напаѓаше на позиција 2 кај Лазаров и Георгиевски кои се знае дека не можат да го чуваат, ама освен тоа мислам дека горе долу се супер функционираше. Дури и се враќаа во одбрана многу подобро отколку што сме наикнале. Опасноста на Австријците од контри беше минимизирана. Ацо и Велко душата му ја извадија на Силаги, кутриот бел ден не виде и беше комплетно исфрлен од ритам. Искрено малку претерувате со тие напади кон Велко. Точно е дека не е во онаа форма од порано и дека Јоновски е подобар моментално, ама далеку од тоа дека е катастрофа. Денес беше солиден. Тие голови на пикерот во прво полувреме не беа негова вина. Едино во одбраната како и цело првенство пак имам замерки кога се игра со играч повеќе. Некако прерано се распаѓа зоната и сите се згуснуваат на средина и таман пред да биде пасивен забораваат некој на страна им бега. Нема потреба од толку големо собирање на средина. Треба малку посмирено играње во одбрана во овие ситуации.

3. Нападот, горе долу стандард. Ангеловски, кој изеде многу навреди, ми се чини ги игра најодбрите игри за репрезентацијата на ова првенство. Од огромна помош е, во недостаток на леви бекови. Пецаковски засега нема некоја ефикасност, но е очигледно дека од тоа што го има Обрван на располагање е најкомплетен офанзивен лев бек. Само не е уигран и нема искуство. Јас мислам дека и по приклучувањето на Прибак, треба и Ангеловски и Пецаковски да бидат во ротацијата и да добиваат по 15-20 минути. Секогаш е важна ротацијата. Од останатите Стоилов одличен денес, Кире стандардно добар, а и Миркуловски мислам имаше добра партија иако промаши некои удари од кои требаше да даде гол.

4. Манасков пак со еден куп глупости. Не велам дека Ојлески треба да игра по 60 минути но мора да добива минутажа ако ништо повеќе барем за да му дојди паметот на детево. Георгиевски не беше сјаен ама не ми бодеше очи.

5. Да бидам искрен ако не беа еден куп промашени зицери и неверојатните одбрани на Мариновиќ, Австрија ќе беше убедливо победена. И тоа што го направија или беа неколку среќни голови преку Шлингер или головите и пеналите кои им ги сработи пикерот, пред се напаѓајќи онаму каде што се знаеше дека имаме дупка (кај Лазаров кога не можи да се смени). Освен тоа, главните играчи Силаги и крилата беа тотално отсечени. Толку лоша партија сигурно одамна немале. Тактички барем во одбрана одлично беше поставена играта, а и играчите супер го завршија договорот. Средината и десната страна како да не постоеја. Реално голманот ги држеше во живот.

Пошто пцуење на судии ни е национален спорт, а овој пат (а и целово првенство до сега) нема за што да ги пцуеме, Манасков прифати да се жртвува за да има нацијата кого да пцуе па и вие, зарем не сфативте до сега...:icon_lol:

Е има.
Исклучувањето на Кире сооосема неправилно.
+ Бранеше од надвор влезе сосе човекот кога падна внатре ама ајде за 7мерец можеби... никако 2 минути.
+ ХАХАХХА Како Суареш да го имаме во екипа, за ГЛУМА прв пат гледам 2 минути на ракометарски меч... омилен Филипе!

Инфаркт утакмица со среќен крај за нас...Кире денес најдобра утакмица почна да ги разигрува и другите...Борко денес беше на тешки дроги :cuc: ама Миркуловски :cuc::cuc: па човоче колку само удари претрпе во обид да им ја растури зоната, а пак во одбрана изнуде 3-4 пробивања и плус еден од најдобрите во одбранбени задачи...Чоекот е прав робот ова трета утакмица во рок од 4 дена ја игра 50 мин одбрана напад...И уште кога ќе читам некој коментари дека промашвал зицери :facepalm: епа и Лазаров да игра со негово темпо и тој ќе промашва...па и кој било друг

Како секогаш, кога сме потценети од медиуми и кога противниците лаат дека ќе не уништат за инат играме со 110%, тоа е тој балкански менталитет.

Мора да им се оддаде почит на сите за пожртвуваноста, со срце играат за секоја можна топка се борат, секоја чест.

И не ми е јасно како тоа дека ако си се радувал на победа на својата земја ти бил испран мозокот. Што да не треба за ВМРО да гласаш за да можеш да се навиваш за Македонија? Премногу е бедно и очајно од кога ракометарите ќе се изнајадеш гомна за ракометарите (а патем го правиш тоа за да бидеш "поразличен" од простата раја) да вртиш на дневна политика.

Како секогаш, кога сме потценети од медиуми и кога противниците лаат дека ќе не уништат за инат играме со 110%, тоа е тој балкански менталитет.

Мора да им се оддаде почит на сите за пожртвуваноста, со срце играат за секоја можна топка се борат, секоја чест.

И не ми е јасно како тоа дека ако си се радувал на победа на својата земја ти бил испран мозокот. Што да не треба за ВМРО да гласаш за да можеш да се навиваш за Македонија? Премногу е бедно и очајно од кога ракометарите ќе се изнајадеш гомна за ракометарите (а патем го правиш тоа за да бидеш "поразличен" од простата раја) да вртиш на дневна политика.

zarem i takvi kreteni ima, ne sum znael za taaaaa bolest.

Ме интересира кога ние ќе изиграме еден натпревар со барем 80% реализирани зицер шанси ? Како бе може Данска секоја контра или искачање 1 на 1 со голман гол да биде. Ајде да не си го мериме сега со Данска класа се од нас ама професионален ракометар да утиња такви работи... Први на листата се Манасков, Георгиевски и Миркуловски прави телиња сите утки им се од изградени позиции. Ако ги средиме овие глупости можеме да го повториме успехот од Србија.
После некој ќе ми каже Кире троши многу топки што ако дал 10 гола кога утнал исто толку :facepalm: Е, не, на Манасков ќе му ја даде.

Што збориш ти бе,Миркуловски да не играше првенствово бод немаше да освоиме. :tapp:
Промашувал,па оди ти дај гол со двајца што те тегнат.

За све да се кењало еј.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom