Македонија - Австрија [ 16.01.2014 - 18:15 часот ]

Кој ќе победи?

• Македонија

Гласови: 79 60,8%
  • нерешено

Гласови: 6 4,6%
  • Австрија

Гласови: 45 34,6%

• Вкупно гласачи
    130
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Него, го видовте стрине кога го дадоа во кадар, ја скенираше утакмицава, нема лабаво.

Страшен тренер е стариот и има неверојатен авторитет.Прееска кога викна тајм-аут Данциве почнаа нешто да зборат меѓу себе и овој кога се изнервира ги заќуте за секунда.Нормално,претходно ја изостри фацата и стана црвен како пиперка и кога он ќе отвори уста ми се чини дека Данциве пребледуваат.:icon_lol: Кај стариов исто така ми се свиѓа тоа што бара од играчите да играат цели 60 минути на врвно ниво и не дозволува опуштање по никоја цена.На 5 минути до крај да има 10 предност и да прими 2 ефтини голови ми се чини дека е спремен во секунда со голи раце да ги задави сите играчи.Имаше една ваква ситуација само не ми текнува на која утакмица беше...на тајм-аутот ги стегна играчите и до крај Данциве ја изиграа утакмицата како они да имаат негатива од 7-8 голови,а ако не го направеа тоа веројатно на некој очите ќе му ги извадеше Стринава. :)

Го има ли некаде целиот натпревар да го гледам?

Страшен тренер е стариот и има неверојатен авторитет.Прееска кога викна тајм-аут Данциве почнаа нешто да зборат меѓу себе и овој кога се изнервира ги заќуте за секунда.Нормално,претходно ја изостри фацата и стана црвен како пиперка и кога он ќе отвори уста ми се чини дека Данциве пребледуваат.:icon_lol: Кај стариов исто така ми се свиѓа тоа што бара од играчите да играат цели 60 минути на врвно ниво и не дозволува опуштање по никоја цена.На 5 минути до крај да има 10 предност и да прими 2 ефтини голови ми се чини дека е спремен во секунда со голи раце да ги задави сите играчи.Имаше една ваква ситуација само не ми текнува на која утакмица беше...на тајм-аутот ги стегна играчите и до крај Данциве ја изиграа утакмицата како они да имаат негатива од 7-8 голови,а ако не го направеа тоа веројатно на некој очите ќе му ги извадеше Стринава. :)
Ние кога ваков селектор ќе имаме? :(

Ние кога ваков селектор ќе имаме? :(

Никогаш. :)

Инаку најјако на темава беше од кога заврши утакмицата.Сите се диват на одбраната на Борко и победата,се мислат каде да му постават споменик на него и на Кире,а DIJAMANTE ни кажува дека партнер на Каролина на матура и бил Кире Лазаров. :pos:

Karolina samo za Stole e. Ke ja nagmechi :icon_lol:
Девојко ќе помислам ти имаш нешто лично против Каролина. :P

И остај ми го Столе, не туку му мести жентцки, мој си е он!

Девојко ќе помислам ти имаш нешто лично против Каролина. :P

И остај ми го Столе, не туку му мести жентцки, мој си е он!
да не се сфатиме погрешно, уживам кога ја слушам Каролина, ама волејчиња не можам а да не искористам :cool:

сингл си е Столе, не се секирај :)

Каква пеколна утакмица.. притисокот ми се крена на 300, но добро е што ја добивме оваа утакмица и што пројдовме понатаму и без оглед на тоа што изведивме многу слаба игра во првата фаза.
Нема да останам рамнодушен а да не го искритикувам и јас Дејан Мансков.. од вундкеркид стана обичен просечен играч, сепак тој ги одбра дискотеките и курчењето, но се надевам дека ќе се свести на време и ќе ја врати колку толку формата барем да придонесува нешто во репрезентацијата, зашто кој и да игра подобро од него на таа позиција тате нема да дозволи да го седнат на клупа.
Прилично ме изненади Борко, заедно со Кире беа најзаслужни за победата, одбраната денеска беше колку толку по различна за разлика од минатите две средби, Веле не одигра баш најдобро но затоа Јоновски успеа да одигра и за него..
Стојанче го стави в џеб на Шилаги. Миркуловски одигра многу борбено, го остави срцето на теренот но треба малку да ја подобри реализацијата почесто да погодува шут од 9 метри.. сега во втората фаза ќе биде пеколно тешко, ќе кинеме живци исто како и до сега, ќе играме со многу потешки противници но ќе добиеме голем плус со Немања Прибак, се надевам дека нема да бидеме лесен плен за Унгарија и Исланд.

Не знам дали некој спомна поназад, али Столе одигра сосема солидно во одбрана како за играч што само 2 сезони игра одбрана, сосема солидно се снајде.

Го нема по темиве @Коњаникот Сабја :icon_mrgr:

Ме интересира кога ние ќе изиграме еден натпревар со барем 80% реализирани зицер шанси ? Како бе може Данска секоја контра или искачање 1 на 1 со голман гол да биде. Ајде да не си го мериме сега со Данска класа се од нас ама професионален ракометар да утиња такви работи... Први на листата се Манасков, Георгиевски и Миркуловски прави телиња сите утки им се од изградени позиции. Ако ги средиме овие глупости можеме да го повториме успехот од Србија.
После некој ќе ми каже Кире троши многу топки што ако дал 10 гола кога утнал исто толку :facepalm: Е, не, на Манасков ќе му ја даде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom