Македонците од Западна Македонија се жалат дека се обесправени

• Креатор на темата Креатор на темата Verdict
  • Време на започнување Време на започнување
Ааааааа чекај , кога сме кај тоа село Велешта,... како се заврши тоа со проституцијата во тоа село, пред 10 години или пред колку беше, нешто што најдоа полициските специјалци девојки од Романија, Молдавија, Русија ... во некој си локал каде доаѓале од селото луѓе, од Охрид ,Струга па и од нато-вците се збореше после дека ги посетувале тие локали заради ''услуга'' (оти имаше во Македонија нато-вци баш тие години нели, бази имаа се сеќавам,италијанци, норвежани,германци,американци,итн) и тој Дилавер Бојку во кој затвор е, како се заврши тој случај?

Хах, зошто мислиш дека се заврши? :D
се „заврши“ иначе не, Каба не го фатија, Леку е на слобода, и останати такви да кажам шерифи си се шетаат... :)

Хах, зошто мислиш дека се заврши? :D
се „заврши“ иначе не, Каба не го фатија, Леку е на слобода, и останати такви да кажам шерифи си се шетаат... :)

Па нели го затворија тој Леку, се затвори тој локалот ... и имаше уште неколку апсења, (а кој е па тој Каба сеа) ? ...[DOUBLEPOST=1396651640][/DOUBLEPOST]
И за твојот крш стан албанците се виновни.

Не можам да прифатам дека македонците се обесправени во Тетово и Гостивар. Ќе испадне дека обесправеност е што албанците се мнозинство.

За во Чаир се сложувам дека нема услови за живот ни за албанците , а секако највеќе за македонците.

Но во Тетово-Гостивар е многу мирно и нема кој да ме убеди во спротивното.

Хах ... ''мирно е'' , и цвета криминалот, проституција, дрога, и се што не би треба да го има (n) :tapp:

Последно уредено од модератор:
Па нели го затворија тој Леку, се затвори тој локалот ... и имаше уште неколку апсења, (а кој е па тој Каба сеа) ?

едно 5-6 пати де, типот во кафиќот негов кој патем работеше до пред некое време, сеа се пресели имаше слика кај што го апсат ставено а тој се смее -_-

тој другиот е поголема риба од Леку, него уште не го фатија :)

едно 5-6 пати де, типот во кафиќот негов кој патем работеше до пред некое време, сеа се пресели имаше слика кај што го апсат ставено а тој се смее -_-

тој другиот е поголема риба од Леку, него уште не го фатија :)

Хмммм.... тоа странците што се врткаа тие години по Македонија ги подржуваа тие криминални работи, и највеќе пари криминалците како Леку зимаа од нив, тоа е тоа...

Хмммм.... тоа странците што се врткаа тие години по Македонија ги подржуваа тие криминални работи, и највеќе пари криминалците како Леку зимаа од нив, тоа е тоа...
Ако чекал Леку и таквите како него пари од странците и од курвите,сега социјалци ќе беа,ќе чекаа ред за супа пред некоја народна кујна.

Ако чекал Леку и таквите како него пари од странците и од курвите,сега социјалци ќе беа,ќе чекаа ред за супа пред некоја народна кујна.

Па добро де работел и со дрога изгледа ама големи пари имал и од проституцијата ... кога зборам за странци мислам на нато-вците што престојуваа во Македонија за време на бомбардирањето на северниот наш сосед па и после тоа значи мислам од 1999 па 2-3-4 години после тоа ...

Za zal nekoi makedonci od polosko nemozat veke so osnovno uciliste da bidat direktori, policajci, inspektori ili pak da se se vrabotat vo lokalnata administracija. Mene poveke mi lici na placenje po toa sto nekogas bilo odkolku za nekoja si diskriminancija. Jas sum od polosko i realno nikoj ne gi diskriminira makedoncite nitu pa ima pogolemi incidenti pomegu etnickite zaednici.

Za zal nekoi makedonci od polosko nemozat veke so osnovno uciliste da bidat direktori, policajci, inspektori ili pak da se se vrabotat vo lokalnata administracija. Mene poveke mi lici na placenje po toa sto nekogas bilo odkolku za nekoja si diskriminancija. Jas sum od polosko i realno nikoj ne gi diskriminira makedoncite nitu pa ima pogolemi incidenti pomegu etnickite zaednici.
Не е точно. Секоја недела има барем една црква сквернавена.
На пример, неодамна баш имаше за приодот до црквата до Тетово, кој Албанците им го затворија.

Може секоја недела по неколку напади врз дигнитетот личната сигурност или имотот на Македонците, од страна на Албанците, да ти постувам тука. Секако тоа ќе биде од региони каде што се Албанците мнозинство. Ако сакаш ќе се договориме, ти постувај кафирите се што ќе напраат врз Албанците, а јас обратно.[DOUBLEPOST=1396694678][/DOUBLEPOST]
Видовме дека македонците во Тетово се вработени натпросечно , имаат добиено евтини станови за време на Југославија , уредени населби со асвалт , канализација и зеленило.

Што сакаш повеќе.
Тоа и зборам. Да даде Господ да бидете вие така вработени и да живеете исто ко Македонците во албански средини.
Имајте куќи, коли и све друго, што имаат и они. Тоа вклучува да не можете детето пред куќа да го пуштите да игра, затоа што ќе го тепаат, тие кои имаат исправна вера. Да ја гледате вашата џамија како се сквернави и пљачка, еднаш месечно. Да ви залутува, као случајно куршум у кола. Да стрепите детето кога се враќа од училиште да не го претепаат, само затоа што е друга вера и све друго што оди со животот на Македонците меѓу Албанци.

Не е чудо, што Дарданија (а и другите) почна да инсистира на оваа лага, за тоа како мед и млеко им течело на Македонците баш во полошко.
Имено, приметувате, меѓу другото, дека тој е форумски ДУИ минион. Покарј верскиот и национал-шовинистичкиот пристап, може да се примети и партиска агенда, кај него. Епа, ДУИ ги држи од неодамна полошките градови Тетово и Гостивар (пред тоа беа на ДПА и Руфи) и тоа главната причина што "сега во полошко не се напаѓале Македонците више".

Последно уредено:
Иконите се најпреценети уметнички дела во историјата на човештвото. Кој стигнал прв ги цртал, ти самиот немаш поим што се, затоа не навлегувај меѓу дискусии како типот кој си го цитирал и погрешно се да разбираш.
Пуно, врска немаш. Малку пролистај историја и ќе научиш кој и зошто ги цртал иконите.

Во Арачиново каменуван автобус на ЈСП

5550B1B3A739A24DBBE3C12382860D85.jpg

На улицата „1“ во скопското село Арачиново е каменуван автобус на ЈСП. Како што соопшти МВР, случајот вчера го пријавил возачот кој сообраќал на линијата број 55, превезувајќи патници од Арачиново до Транспортниот центар – Скопје.

Каменувањето го извршиле засега непознати лица по што избегале во непознат правец. Оштетено е задното лево стакло на автобусот.

Полицијата презема мерки за целосно расчистување на случајот.[DOUBLEPOST=1396700529][/DOUBLEPOST]Средношколци нападнати во скопска Железара, едно момче во тешка состојба

Две момчиња на 15-годишна возраст вечерва се нападнати со нож во скопската населба Железара.

И покрај првичните информации, според кои децата биле осмоодделенци, тие биле ученици во средното училиште „Панче Арсовски“ во населбата Автокоманда.

Едното момче има тешка повреда на стомакот, а другото има сериозна исеченица на едната нога.

И двете се примени во Ургентниот центар каде што се сместени на Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно лекување (КАРИЛ).

Вечерва се врши оперативен зафат на момчето кое било прободено во пределот на стомакот.

До инцидентот дошло кај објектот на „Тинекс“ во населбата Железара кога засега две непознати повозрасни лица вооружени со ножеви се судриле со група малолетници, при што тешко ги раниле двете момчиња.

На овој инцидент му претходел уште еден инцидент, во кој било претепано 12-годишно момче од истата населба.

Полицијата е во потрага по двајцата напаѓачи, а неофицијални информации говорат дека на информативен разговор се повикани десетина лица, дел од нив членови на една навивачката група.

Населбата Железара претставува трн во око, на албанските планови за етничка доминација во тој реон. Никако не е чудо што нападите врз децата таму се чести. Тоа е една од тактиките за исселување. Имено, секому е на прво есто сигурноста на децата.

Лани имавме масакр на роденден, но овие случаи се само тие кои нашите проалбански медиуми ги објавија. Како болдираниот има уште.

Последно уредено:
Пуно, врска немаш. Малку пролистај историја и ќе научиш кој и зошто ги цртал иконите.
Колку толку сум читал и знам за иконите. Дека немаат голема уметничка важност тоа се гледа во квалитетот на нивната изведба. Имаат важност само заради мотивот. И не е темата за ова, се извинувам за тоа, не ми беше намерата да провоцирам.

Не е точно. Секоја недела има барем една црква сквернавена.
На пример, неодамна баш имаше за приодот до црквата до Тетово, кој Албанците им го затворија.

Ај те молам нареди ги тие неколку напади секоја недела, пошто ете јас не сум бил во тек.

Дали на пример си видел нешто овакво:

Млад прилепчанец и уште еден од Штип се ограбувачите кои минатиот месец провалиле во 4 цркви во охридско и струшко.
http://republika.mk/?p=15125

Вчера полицијата во Битола го уапси 21-годишниот Кирил Попов, повратник од казнено-поправен дом и тежок зависник од наркотички средства и против него поднесе кривична пријава за извршени 23 тешки кражби меѓу кои повеќето во црковни објекти во регионот на Битола
http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=1152&stID=6106&pR=20
Арамија што ограбил повеќе цркви во Охридскиот регион беше уапсен завчера. Станува збор за Драган Б. (27) од Велес, кој живеел во Охрид. Тој од порано и бил познат на полицијата како сторител на тешки кражби поради кои бил и во затвор.

Крадецот ограбил 24 цркви, а најмногу крадел пари, крпи, шишиња со ракија и масло за јадење.
http://star.dnevnik.com.mk/default.aspx?pbroj=2931&stID=68723

Да албанците ги ограбуваат и црквите во Струмица , Ранковце , Берово , Штип ... албанците имаат специјални единици анти-цркви , припадниците на оваа единица напаѓа во чисто христијански села , и никој не ги гледа.

Дали знаеш дека навивачката група Војводи дефилира низ центарот на Тетово , исто така си слават победи на клубот и репрезентацијата. (кажи ми кога последен пат македонски навивачи поминале низ Чаир ? , не заборавај во Тетово има 60.000 албанци , а во Чаир 36.000).

Објасни ми како е можно основните и средните училишта да бидат на албанска страна во Тетово , а инцидентите да бидат толку ретки ? Во Скопје е сосем поинаку , гледаш што се случува во Чаир или Аеродром.

Доста бе со овие глупости веќе еднаш.

Последно уредено:
Ај те молам нареди ги тие неколку напади секоја недела, пошто ете јас не сум бил во тек.

.
Читај ги страниците на темава и весели се.

Никој никогаш не негирал дека црквите се пљачкаат во цела Македонија, но процентуално има голема разлика помеѓу фреквенцијата на пљачкање во деловите населени со Албанци и останатите региони. Разликата е уште побитна кога ќе се додаде фактот дека во албански доминантните средини црквите не само што се ограбуваат повеќе, туку и се сквернават. Па така имаме каменување на цркви со верници во нив, шкртање по внатрешноста Смрт за Каури и УЧК, уринирање, попречување на приодот, палење на црквите.
Сакаш линкови за секој од овие примери?
Доста добар показател е и трагот на украдените вредности, кој завршува редовно во Албанија.

Читај ги страниците на темава и весели се.

Никој никогаш не негирал дека црквите се пљачкаат во цела Македонија, но процентуално има голема разлика помеѓу фреквенцијата на пљачкање во деловите населени со Албанци и останатите региони. Разликата е уште побитна кога ќе се додаде фактот дека во албански доминантните средини црквите не само што се ограбуваат повеќе, туку и се сквернават. Па така имаме каменување на цркви со верници во нив, шкртање по внатрешноста Смрт за Каури и УЧК, уринирање, попречување на приодот, палење на црквите.
Сакаш линкови за секој од овие примери?
Доста добар показател е и трагот на украдените вредности, кој завршува редовно во Албанија.

Трагот ти е Грција , таму завршуваат иконите , повторно грците виновни.

Не се тоа македонци , роми , албанци ... тоа се крадци , за нив нема разлика црква, џамија , синагога....

Колку лошо им е на македонците се гледа и по тоа што Бадник се слави во Мала Речица каде живеат 10.000 албанци и не верувам да има некој македонец. Сигурно сите овие верници со тенкови се донесени.

Од што се многу обесправени македонците во Полошко , цркви се изградени и во Попова Шапка и во Маврово. (а џамии во никој случај).

Јас бидејки сум живеел во населба каде се 99% македонци никгаш дур не отидов во средно не сум знаел каков народ се иако сите ми кажувале да стојам на страна од нив па таков став и имав. Сега па пола пријатели ми се Албанци кои дури и се подобри пријатели него некои Македонски што ги знам, и со нив сум разговарал за ситуацијава за тепачкиве, протестиве и така натака, и сите го викаат едното исто.

Тоа се едните исти 1,000 - 2,000 деца од албански села кои ги прават тие проблеми и тепачки. И самите Албанци ги мрзат нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom