Македонците од Западна Македонија се жалат дека се обесправени

• Креатор на темата Креатор на темата Verdict
  • Време на започнување Време на започнување
епа за велешта прам муабет... И да така е[DOUBLEPOST=1396620167][/DOUBLEPOST]

обесправен? lol rly? Ајде те молам објасни ми како и зошто бил обесправен

а тоа првиот болд, да до толку е
Добро, цело село дилаат дрога? Немој да ми кажеш дека само скапите куќи ти се аргумент затоа што врска нема.

Да. Воедно тоа е причината заради која албанското востание во Македонија, беше непостоечко таму, во тоа село, во тој реон. Не смееше ништо да го попречи бизнисот.

Како ли се викаше... Гајур Каба ќе да беше... неам појма од Кабовците некој беше гарант, типот долго време се вадеше со проституција, хероин (стриктно хероин) и слични работи...
Го знаат кој е, го знаат кај е и што е и никој уште не може да го фати, не можат... е сеа види ти ...[DOUBLEPOST=1396625915][/DOUBLEPOST]
Добро, цело село дилаат дрога? Немој да ми кажеш дека само скапите куќи ти се аргумент затоа што врска нема.
Скоро цело село, тие што не дилаат братот, сестрата, зетот, братучедот дила па имаат и тие пари...
и не е само дрогата, има многу развиена проституција, само што не стојат на излог, туку во хотелите.

да така е во Велешта на пример(Струшко село) ако си поминал знаеш какви луксузни куќи и хотели има. Јавна тајна е дека за цел југо-запад дилаат дрога и те молам не ми кажувај дека од аргатска работа во странство
Не сум поминал, ама цело село да дилаат дрога, извини ама тешко вероватно.
Сите мои роднини што живеат и работат во странство имаат градено куќи кои коштат над 80-100 илјади евра. И да, од аргатскамработа им е. Имаат по два три деца на работа, море скоро да не виделе , целиот одмор им е Македонија и се трошат овде. До последно време беше вака, но работите се сменија веќе, сега потешко им иде, па и се шетаат повеќе.

Во никој случај не исклучувам дека има такви кои дилаат дрога, но далеку помалку од вашата перцепција која сте ја добиле гледајќи скапи куќи.

Сите мои роднини што живеат и работат во странство имаат градено куќи кои коштат над 80-100 илјади евра. И да, од аргатскамработа им е. Имаат по два три деца на работа, море скоро да не виделе , целиот одмор им е Македонија и се трошат овде. До последно време беше вака, но работите се сменија веќе, сега потешко им иде, па и се шетаат повеќе.

Во никој случај не исклучувам дека има такви кои дилаат дрога, но далеку помалку од вашата перцепција која сте ја добиле гледајќи скапи куќи.

Друже, оди тоа кажи му го на некој што не видел... Значи јас сум купувал од нив (не требаше ова да го кажам, но ете)
и сум бил во тие кругови, сум се дружел со дел од тие, сум работел кај некој... знам кој и кога и точно со што се занимава, па целиов муабет ти е џабе бранење. Значи ЗНАМ што се дешава, точно, дојди и ќе ти направам една тура, со прст ќе ти ги покажам луѓето...
Кој не само јас туку и многу други ги знаат...

А да не зборам за локалните избори кога се вееа орлите, и ми распукаа калаш на метро од мене... среќа 2 куршума зад мене завршија а ништо во мене...

само помини и ќе видиш колку куќи има и сите се од различни сопственици, значи не е еден многу се, знаеш и самиот како иде тоа сите се врзани меѓусебно да не се прајме наудрени. После тоа се отвараат хотели, ноќни клубови, ресторани само за да се оправдаат парите кои доаѓаат од нешто сосема трето

и јас имам многу роднини што ранат фамилија со работа во странство и ете за чудо никој не вози порше и нема хотели

Друже, оди тоа кажи му го на некој што не видел... Значи јас сум купувал од нив (не требаше ова да го кажам, но ете)
и сум бил во тие кругови, сум се дружел со дел од тие, сум работел кај некој... знам кој и кога и точно со што се занимава, па целиов муабет ти е џабе бранење. Значи ЗНАМ што се дешава, точно, дојди и ќе ти направам една тура, со прст ќе ти ги покажам луѓето...
Кој не само јас туку и многу други ги знаат...

А да не зборам за локалните избори кога се вееа орлите, и ми распукаа калаш на метро од мене... среќа 2 куршума зад мене завршија а ништо во мене...
Добро де добро, не сум бил таму, вероватно имаш право.

Добро де добро, не сум бил таму, вероватно имаш право.

Печалбарско село е , стари печалбари, најголем дел во Швајцарија .. знаеш и ти дека во Швајцарија лесно се собираат 100.000 евра за градење куќа.
Ниеден мој роднина не е фатен со дрога во Швајцарија , а знаеме дека таму нема заебанција со законите.

Значи изворот на пари на албанците е очигледен , печалба и се околу печалбарите. (и тие што работат тука во Македонија зависат од печалбарите)... албанци земјоделци и сточари има се помалку.

Не ми е јасно како може еден македонец кој работи земјоделец или сточар, а се буни за цената дека нема рачун ... а го гледаш има голема куќа , автомобил и ништо не му фали .... мора со дрога да се занимаваат. (мислам А).

Љубоморат бе пуно , нели ги гледаш ... сакаат со 8000 денари плати да се споредат со Велешта , ене им Швајцарија , нека одат и нека видат дали е со дрога или со што.
Ене им го и Хрватско крајбрежје , нема одат и таму како што има илјадници албанци од Полошко и што направија големи пари со ресторани.
Македонците од западна Македонија и од цела Македонија видоа само ќар од албанците, многу пари влегуваат од албанците во оваа држава, батали странски инвестиции.

Меѓуетничките инциденти во Тетово конкретно се многу ретки.
.....

Кривичните дела врз имотот се 99% на штета на албанците.
...

Проблемот на овие наречени "угнетени" македонци е што навистина се малку , и можда им е досадно.
Македонците од западна Македонија и од цела Македонија видоа само ќар од албанците,.

Ќе си рече некој, овој сарказам употребува.
Друг, би помислил дека доаѓа од Тунгузија и поима нема тука како е.
Трет ќе претпостави дека провоцира, како и обично.
Но никој, дури и Албанците кои се преправаат дека се сложуваат со него и дека наводно ја зборува вистината, дури и тие, иако нема да кажат, во себе знаат дека се ова глупости.
(па и он знае, секако, но како ли мисли дека било кој би поверувал во волку небулози)

Последно уредено:
Печалбарско село е , стари печалбари, најголем дел во Швајцарија .. знаеш и ти дека во Швајцарија лесно се собираат 100.000 евра за градење куќа.
Ниеден мој роднина не е фатен со дрога во Швајцарија , а знаеме дека таму нема заебанција со законите.

Значи изворот на пари на албанците е очигледен , печалба и се околу печалбарите. (и тие што работат тука во Македонија зависат од печалбарите)... албанци земјоделци и сточари има се помалку.

Не ми е јасно како може еден македонец кој работи земјоделец или сточар, а се буни за цената дека нема рачун ... а го гледаш има голема куќа , автомобил и ништо не му фали .... мора со дрога да се занимаваат. (мислам А).

Љубоморат бе пуно , нели ги гледаш ... сакаат со 8000 денари плати да се споредат со Велешта , ене им Швајцарија , нека одат и нека видат дали е со дрога или со што.
Ене им го и Хрватско крајбрежје , нема одат и таму како што има илјадници албанци од Полошко и што направија големи пари со ресторани.
Македонците од западна Македонија и од цела Македонија видоа само ќар од албанците, многу пари влегуваат од албанците во оваа држава, батали странски инвестиции.
Па и мене првичната претпоставка ми беше дека кога виделе скапи куќи одма се решија да ги етикетираат целото село дека се дилери. Не можеме ни јас ни ти, ни никој друг да тврди дека нема албанци дилаши, затоа што има, недоразбирањето е тоа што македонците малку повеќе од вообичаеното имаат стереотипи кон албанците и премногу често генерализираат.

Факт е дека албанците во Македонија опстојат од парите на печалбарите, директни пари, и индиректно со инвестирање во недвижнини. Не само албанците, и македонците имаа аир од печалбарите албанци, многу недвижнини продавеа со цена многу поголема од пазарот. После и од градежништвото мајстори македонци секој се повќе има кај албанските средини.

Имам таков впечаток дека македонските иселеници не вложуваат многу во куќи, мислам дека повќе инвестираат за одмори и шетање, скапа облека итн.
А албанците приоритет им е градење на голема куќа, што поголема од комшијата.

Нема гајле, сега прајте се на удрени.
Да даде Господ да дојде ден кога и вие ќе живеете така добро, како што живеат Македонците во албанските средини.

Нема гајле, сега прајте се на удрени.
Да даде Господ да дојде ден кога и вие ќе живеете така добро, како што живеат Македонците во албанските средини.

Амин.

Оди види ги албанците во општина Гази Баба , Бутел, немаат ни асвалт.

Видовме дека македонците во Тетово се вработени натпросечно , имаат добиено евтини станови за време на Југославија , уредени населби со асвалт , канализација и зеленило.

Што сакаш повеќе.

Амин.

Оди види ги албанците во општина Гази Баба , Бутел, немаат ни асвалт.

Видовме дека македонците во Тетово се вработени натпросечно , имаат добиено евтини станови за време на Југославија , уредени населби со асвалт , канализација и зеленило.

Што сакаш повеќе.
Да не ви е во агенда да се иселат тие Македонци?Па дај да се замениме со станови,ти дај ми го твојот десетгодишен,а јас мојот 40 годишен,и онака цела зграда е крш.

епа за велешта прам муабет... И да така е[DOUBLEPOST=1396620167][/DOUBLEPOST]

обесправен? lol rly? Ајде те молам објасни ми како и зошто бил обесправен

а тоа првиот болд, да до толку е

Ааааааа чекај , кога сме кај тоа село Велешта,... како се заврши тоа со проституцијата во тоа село, пред 10 години или пред колку беше, нешто што најдоа полициските специјалци девојки од Романија, Молдавија, Русија ... во некој си локал каде доаѓале од селото луѓе, од Охрид ,Струга па и од нато-вците се збореше после дека ги посетувале тие локали заради ''услуга'' (оти имаше во Македонија нато-вци баш тие години нели, бази имаа се сеќавам,италијанци, норвежани,германци,американци,итн) и тој Дилавер Бојку во кој затвор е, како се заврши тој случај?

Да не ви е во агенда да се иселат тие Македонци?Па дај да се замениме со станови,ти дај ми го твојот десетгодишен,а јас мојот 40 годишен,и онака цела зграда е крш.

И за твојот крш стан албанците се виновни.

Не можам да прифатам дека македонците се обесправени во Тетово и Гостивар. Ќе испадне дека обесправеност е што албанците се мнозинство.

За во Чаир се сложувам дека нема услови за живот ни за албанците , а секако највеќе за македонците.

Но во Тетово-Гостивар е многу мирно и нема кој да ме убеди во спротивното.

абе не тропајте глупости за инат и јас имам роднини што работат во странство не сум од Марс паднат, имаат убави куќи изградено не викам не ама онакви луксузи да имаш од работа во странство нема шанси
никој не ви љубомори самo смешно е што се прајте со сила наудрени

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom