Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
Како да се исчисти куќа од болви? Мачката нема ни е една ама ги гледаме во ќуќа, најчесто по чорапи и во патики. Најверојатно ги внесуваме кога пружаме алишта, има премногу контињерки што спијат ноќе на тераса, а таму ги пружаме алиштата.

Како да се исчисти куќа од болви? Мачката нема ни е една ама ги гледаме во ќуќа, најчесто по чорапи и во патики. Најверојатно ги внесуваме кога пружаме алишта, има премногу контињерки што спијат ноќе на тераса, а таму ги пружаме алиштата.
Se gledaat li bolvite?? I jas somnevam deka se uste gi ima doma iako maceto ima ampula

Se gledaat li bolvite?? I jas somnevam deka se uste gi ima doma iako maceto ima ampula
Па да се гледат, многу се ситни ама се приметуват. Пред некој ден имав едно десетина на чорпа, па послем видов дека и во патиките имам.

Испрскајте ја комплет куќата со ветацид средство, намештај, теписи се комплет, а ако нема ветацид има негови замени, има во земјоделските аптеки сигурно прашај и ќе ти објаснат како се користи, иначе заебана работа е, бркај мачките што ти спијат на тераса, инаку нема никогаш да се истребите по дома од болви и на твојата мачка редовно ампула ставај и и да нема болви во себе моментално, стави и превентивно да не ти фаќа.

Дали слепите мачиња можат нормално да јадат?и да се движат?имам маче кое е слепо на едното око,и дали може и на другото да ослепи?
итно ми треба совет што да праам,а денес е недела не работи ветеринарот кај што го носам

Дали слепите мачиња можат нормално да јадат?и да се движат?имам маче кое е слепо на едното око,и дали може и на другото да ослепи?
итно ми треба совет што да праам,а денес е недела не работи ветеринарот кај што го носам
Имa целoснo слепи мaчки кoи се пoлни сo живoт. Јaдaт, пијaт, игрaaт, спијaт кaкo и секoјa другa мaчкa.

Ич да не се секираш! Јас имам скоро двегодишен мачор кој ги нема и двете очи!

Трча по дома, се знае каде е, се игра, скока од фотеља на фотеља, бељи прави исто како да има очи!

Понекогаш се си мислам дека ме зеза и дека воопшто не е слеп...јес да нема очи...

Дечки неодамна земав мачка, ја чувам во стан, дали треба да ја стерилизирам, стара е околу 4 месеци, и колку се движи цената за стерилизација?

Имам маче старо околу 2 месеца. Сакав да и ставам ампула за буви ама типот што продава храна рече дека не е сигурен дека ќе чомине без чоследици бидејќи не е вакцинирано. Ваше искуство? Може да му ставам ампула без да го вакцинирам?

Sent from my EVA using Tapatalk

Имам маче старо околу 2 месеца. Сакав да и ставам ампула за буви ама типот што продава храна рече дека не е сигурен дека ќе чомине без чоследици бидејќи не е вакцинирано. Ваше искуство? Може да му ставам ампула без да го вакцинирам?

Sent from my EVA using Tapatalk
Вакцината со ампулата нема никаква врска.

Мачката ми кашла (нешто измешано како да сака да повраќа). Некој предлог шо може да е?

На мачката моја вероватно и е скршена ногата како можи да ми помогни ветеринар,како оди процедурата дали можи да и се стави гипс,и колку приближно ќе изнесува цената?

Луѓе дај ве молам помагајте. Имам мачка која се породи и мачињата се скоро 2 месеци, но фатиле болви. Ги прксам со неопитроид, но тоа не ми е трајно решение. Дали може да ми кажете нешто да ставам што ќе ги убие болвите и јајцата од болвите зашто уште некој ден треба да ги дадам?

Луѓе дај ве молам помагајте. Имам мачка која се породи и мачињата се скоро 2 месеци, но фатиле болви. Ги прксам со неопитроид, но тоа не ми е трајно решение. Дали може да ми кажете нешто да ставам што ќе ги убие болвите и јајцата од болвите зашто уште некој ден треба да ги дадам?
стави им ампула и решен проблемот.[DOUBLEPOST=1471438661][/DOUBLEPOST]
Мачката ми кашла (нешто измешано како да сака да повраќа). Некој предлог шо може да е?
мојот мачор често кашла и повраќа, т.е. си ги повраќа своите влакна што ги има изедено дур се бањал. Ништо страшно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom