Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
стави им ампула и решен проблемот.[DOUBLEPOST=1471438661][/DOUBLEPOST]
мојот мачор често кашла и повраќа, т.е. си ги повраќа своите влакна што ги има изедено дур се бањал. Ништо страшно.
Му даваш ли некоја посебна храна за повраќање? Или ампули некои? Гледам и моево како да има нагони за повраќање..

Да не развила некоја нетолеранција на таа храна од житарките внатре, пробајте друга формула. Ако исфрла влакна со повратеното тогаш може да е hairball проблем, читнете на интернет околу ова. Може да е сосем трето, секако консултирајте се со ветеринар, бар за тоа не се наплаќа (кај повеќето)...

Овие две мачиња ги подарувам. Стари се 1 ипол. Доколку е некој заинтересиран слободно нека ми пише. Двете се машки.

Attachments

• 13962676_1144937672232829_1602068764078313863_n.jpg
    13962676_1144937672232829_1602068764078313863_n.jpg
    54,7 KB · Прегледи: 24
  • 14022305_1144937935566136_8173353258853122436_n.jpg
    14022305_1144937935566136_8173353258853122436_n.jpg
    59,2 KB · Прегледи: 24
Да не развила некоја нетолеранција на таа храна од житарките внатре, пробајте друга формула. Ако исфрла влакна со повратеното тогаш може да е hairball проблем, читнете на интернет околу ова. Може да е сосем трето, секако консултирајте се со ветеринар, бар за тоа не се наплаќа (кај повеќето)...
Мојот мачор повраќа од секогаш, едино кога е шишан не повраќа, затоа што тогаш кога се бања не голта долги влакна.[DOUBLEPOST=1471597251][/DOUBLEPOST]
Му даваш ли некоја посебна храна за повраќање? Или ампули некои? Гледам и моево како да има нагони за повраќање..
Не.
Ампула добива само против болви.

Мојот мачор повраќа од секогаш, едино кога е шишан не повраќа, затоа што тогаш кога се бања не голта долги влакна.[DOUBLEPOST=1471597251][/DOUBLEPOST]
Не.
Ампула добива само против болви.
Мислам дека во Пет шопот ми рекоа дека има некоја храна за полесно повраќање или вадење на влакната, или така нешто, затоа те прашувам.

На мачката моја вероватно и е скршена ногата како можи да ми помогни ветеринар,како оди процедурата дали можи да и се стави гипс,и колку приближно ќе изнесува цената?
Зависи од типот на скршебицата, треба прво да ја однесеш на ветеринар на преглед, он ќе ти даде упат за да ја однесеш на снимање на ренген. Ако се работи за класична скршеница може да и стават гипс, ако е нешто сериозно можда ќе трева операција да и се прави. Ренгенот чини 500 ден а ставање на гипс од 1000 до 1500 денари, операцијата е многу поскапа

Ве молам за помош. Дали некој знае каде може да го купам ЦИПРИС спрејот за болви кај мали мачиња? Го превртев цело Скопје никаде не можам да најдам, а ми треба што побрзо.

Ве молам за помош. Дали некој знае каде може да го купам ЦИПРИС спрејот за болви кај мали мачиња? Го превртев цело Скопје никаде не можам да најдам, а ми треба што побрзо.
Да не мислиш на Fypryst спрејот на Krka? Ампули од овој бренд имаш кај Др. Диме во капиштец, прашај евентуално да не имаат спреј.

Можит некој да ми кажит колку пари е стерилизација и на која возраст е најубаво да се направи?

Можит некој да ми кажит колку пари е стерилизација и на која возраст е најубаво да се направи?
За машко мачорче е околу 1000, за женско околу 2000.

Мора да се постари од 6-7 месеци.

Дали знае некој да ми препорача храна за мачор стар 4 години. Тој беше со многу добро здравје, но речиси се отру од нешто и сега десниот дел од главата му паѓа малку надолу, не може многу да скока во висина по стол и слично и го гледам дека не може да си лове храна како некогаш. Побарав по интернет и е сигурно дека е последица од труењето кое го има нападнато нервниот систем и неможев да најдам решение. Некој има искуство со ова? Тој претходно секогаш беше по надвор а сега повеќе се вртка по двор и очекува храна. Моите секогаш му даваат храна кога можат, али не по многу пошто тој секогаш ловеше нешто. Сега планирам да му купам храна специјална за мачки и да посветиме повеќе внимание за неговото здравје. Знаете ли кој тип на храна, име? Поздрав

Приметив дека мачорот мој од време на време кашла дури целиот легнува на земја а и едно улично маче со кое е често на истиот начин кашла.Што би можело да биде и дали за нас постои опасност?

Кај можам да најдам ваков кревет или нешто слично? Битно ми е да е вака мек и топол.image.jpeg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom