Maкедонија - БиХ, 05.09.2011 20:00

Статус
Затворена за нови мислења.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.663
Мора да им вратиме за Еуробаскет 2007, заради овие колбаси не отидовме, а не им беше ни потребна победа... нема друго, мора да ги демолираме, мора да почнеме со најсилен состав. Не верувам дека можат и со нас да се распуцаат тројки, знаеме ние како се игра одбрана.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Одбраната е кључна, да го држиме Телето и Домеркант и ќе ги добиеме.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ај сега да не почнуваме ама ова не држи вода!! Мислам дека претеравме со оф топик али би додал дека кога Македонија победува цела нација е со Македонија ама кога е потребна и поддршка на други мечеви како што беше случајот во БТ беше сосема друго. Сите ја потценувавме екипата и немаме сега што да зборуваме дека ова не е вистина! Ова е една недела во цела година и тоа повеќе и политичко навивање против грција што океј е оправдано. Меѓународен спорт??? Цела година...
За која утакмица во БТ збориш !? За квалификациите беше преполно...

За болдираново... да играат нашите репрезентации цела година, цела година ќе има поддршка. Пример, со душа го чекам јануари и ракометарите. А и такви се распоредите на репрезентациите, никоја држава нема постојано низ целата година активни репрезентации...

А да ги бодрам Шкендија и Ренова, не фала. Не, не, нема врска тоа што се албански клубови, туку заради начинот на кои станале преставници во Европа, и состојбата у нашиот фудбал. Искрено, и еуфоријата за фудбалската репрезентација ми е скоро до нула. Разочаран сум, и натпреварите им ги следам ладнокрвно. Не ми е сеедно секако, но ги гледаш какви се работите „околу“ репрезентацијата и сфаќаш дека е џабе некогаш... Ете имаше светла точка и во фудбалот, Работнички, сите навивавме за нив...

Ракомет, кошарка, ватерполо, одбојка... па ајде и фудбал, секогаш имало поддршка кога тоа го заслужувале. Ова е мој став, но верувам и став на многумина. Македонецот е ИЗГОРЕН за спортски успеси. Македонецот знае да одвои пари за карта од својот плиток џеб кога е потребно.

Отидов и ја ептен оф-топик...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ај сега да не почнуваме ама ова не држи вода!! Мислам дека претеравме со оф топик али би додал дека кога Македонија победува цела нација е со Македонија ама кога е потребна и поддршка на други мечеви како што беше случајот во БТ беше сосема друго. Сите ја потценувавме екипата и немаме сега што да зборуваме дека ова не е вистина! Ова е една недела во цела година и тоа повеќе и политичко навивање против грција што океј е оправдано. Меѓународен спорт??? Цела година...
Rekov poddrzuvanje koga gledame deka igraat so srce. Zaso nikoj ne im prefrla za poraz na rakometarite posle svetskoto? A za poedinci imalo i ke gi ima, tie i reprezentacija i klubovi rugaat i se pesimisti. Ovoj narod place za sport i za navivanje, treba samo svetli raboti vo toa, a ne korupcii. Tolku od mene.

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Луѓе, да не одиме во офтопици, фудбалот можеби го врти светот, меѓутоа нашите национални спортови се кошарката и ракометот.

M

Mario Gómez

Гостин
Bosna ima eden igrac - penzionerot Domercant. Mislam deka ne treba da s eplasime od niv. Teletovic e beter nediscipliniran od Antic. Drugite se gola voda. Onoj Bajramovic znae da s enamesto za dobar ofanziven skok i tolku e.

Nek amu ja mislat Bosancite. ONI IGRAAT SO NAJDOBARTA REPREZENTACIJA U GRUPATA - NE NIE.
Па фала богу, а Домеркант и Мирза се страшни играчи, без максимално залагање во одбрана може како денес да се мучиме. Босна ќе бидат напалени утре, ќе играат на се или на ништо. Но слаби се, не за џабе го јадоа 30 разлика од Финска, ама Телето имаше само 6-7 поени. :D

Па и да изгубат варијантата на три репрезентации по 3 бода не е е лоша. Босна и Грузија секако нема да одат пред нас во 1/4 финале.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Па фала богу, а Домеркант и Мирза се страшни играчи, без максимално залагање во одбрана може како денес да се мучиме. Босна ќе бидат напалени утре, ќе играат на се или на ништо. Но слаби се, не за џабе го јадоа 30 разлика од Финска, ама Телето имаше само 6-7 поени. :D

Па и да изгубат варијантата на три репрезентации по 3 бода не е е лоша. Босна и Грузија секако нема да одат пред нас во 1/4 финале.
Сакаш да ти кажам зашто тепаа Финците со Босна? Затоа што цело време го чуваа Телето(виќ).. Само за информација многу добар е нивниот селектор на Финците (читај најдобар и најискусен во нашата група без разлика што Финците имаат слаб состав) и он тактички добро ги надигра бошњаците бидејќи реално само Телето им вреди...

M

Mario Gómez

Гостин
Сакаш да ти кажам зашто тепаа Финците со Босна? Затоа што цело време го чуваа Телето(виќ).. Само за информација многу добар е нивниот селектор на Финците (читај најдобар и најискусен во нашата група без разлика што Финците имаат слаб состав) и он тактички добро ги надигра бошњаците бидејќи реално само Телето им вреди...
Да, ама Докузовски тактички го надмудри Финецот, и сеа дедо Мраз нема да му донесе подарок на Марин пошо e naughty boy XD

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Мора да им вратиме за Еуробаскет 2007, заради овие колбаси не отидовме, а не им беше ни потребна победа... нема друго, мора да ги демолираме, мора да почнеме со најсилен состав. Не верувам дека можат и со нас да се распуцаат тројки, знаеме ние како се игра одбрана.
За враќањето ДА!Само ова со тројкиве ми е страв да не е како со Финска...да ја средиме на полувреме работата и без замарачки една утакмица последната четвртина да ја гледаме смирено.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Чим Финска можеше лагано да ги пројде Босанците можеме и ние.Со максимално залагање од првата секунда на крајот би требало без никакви стресни ситуации да ја проследиме последната четвртина.

Г

Грејвдигер

Гостин
незнам какви се правилата ама ке побарам на фибаевропа//////
интересна ситуација ние при сите комбинции сме сигурни само нензаеме колку бодови ке носиме 2 или 4.......
Ние идеме секако, само не се знае дали со 2 или со 4 бода.
Добро е тоа што Грција - Хрватска се игра пред нас, па ако тепат Хрватите слободно можеме да одмараме. Ги победивме Хрватска и Грција и идеме со 4.
Во случај да тепа Грција, ако сакаме да идеме со 4 ќе треба да ги победиме БиХ, ако изгубиме идеме сите 3 репрезентации со по 2 бода.

Добро би било Хрватска да победи и без проблем да идеме понатаму.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
523
Поени од реакции
164
Не се замарајте, со 14 разлика нема шанса да не тепаат :)

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
Лозарите се спонзорирани од некого..

Ама ај да не расипуваме тема, битно има некој и се вее знаме на трибини.
Тебе ич да не те боле дали се спонзорирани или не кога не знаеш ништо кој е заминат и како поарно ќути.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Ние идеме секако, само не се знае дали со 2 или со 4 бода.
Добро е тоа што Грција - Хрватска се игра пред нас, па ако тепат Хрватите слободно можеме да одмараме. Ги победивме Хрватска и Грција и идеме со 4.
Во случај да тепа Грција, ако сакаме да идеме со 4 ќе треба да ги победиме БиХ, ако изгубиме идеме сите 3 репрезентации со по 2 бода.

Добро би било Хрватска да победи и без проблем да идеме понатаму.
Ако ние изгубиме од Босна а Хрватска ја тепа Гејлада тогаш Босанците одат со 4 бода а не ние.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom