Ај сега да не почнуваме ама ова не држи вода!! Мислам дека претеравме со оф топик али би додал дека кога Македонија победува цела нација е со Македонија ама кога е потребна и поддршка на други мечеви како што беше случајот во БТ беше сосема друго. Сите ја потценувавме екипата и немаме сега што да зборуваме дека ова не е вистина! Ова е една недела во цела година и тоа повеќе и политичко навивање против грција што океј е оправдано. Меѓународен спорт??? Цела година...
За која утакмица во БТ збориш !? За квалификациите беше преполно...
За болдираново... да играат нашите репрезентации цела година, цела година ќе има поддршка. Пример, со душа го чекам јануари и ракометарите. А и такви се распоредите на репрезентациите, никоја држава нема постојано низ целата година активни репрезентации...
А да ги бодрам Шкендија и Ренова, не фала. Не, не, нема врска тоа што се албански клубови, туку заради начинот на кои станале преставници во Европа, и состојбата у нашиот фудбал. Искрено, и еуфоријата за фудбалската репрезентација ми е скоро до нула. Разочаран сум, и натпреварите им ги следам ладнокрвно. Не ми е сеедно секако, но ги гледаш какви се работите „околу“ репрезентацијата и сфаќаш дека е џабе некогаш... Ете имаше светла точка и во фудбалот, Работнички, сите навивавме за нив...
Ракомет, кошарка, ватерполо, одбојка... па ајде и фудбал, секогаш имало поддршка кога тоа го заслужувале. Ова е мој став, но верувам и став на многумина. Македонецот е ИЗГОРЕН за спортски успеси. Македонецот знае да одвои пари за карта од својот плиток џеб кога е потребно.
Отидов и ја ептен оф-топик...