Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 103 9,0%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.144

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Апсолутно неточно.
Не од мојата приврзаност кон бендот, туку од објективна гледна точка, пошто супериорноста на Slayer низ целиот музички историјат од нивното функционирање е таа шо е, можеби со минимална нијанса на излитеност, а тоа не се должи на ништо друго туку на годините, како шо е случајот и со секој бенд.
Не може секој бенд да го поседува тој темперамент, таа инвентивност и посветеност по толку годишно владеење на музичката сцена.
Иако, уште еднаш ќе кажам, Slayer воопшто не се излитени, односно минимално, од причина шо годините си го прават своето.
А, тоа во никој случај не го негира фактот дека се сеуште маестрален бенд, кој ќе остане на тронот.

Christ Ilusion, кој беше издаден пред две години валидно ни докажа дека Slayer се тие шо се и на постара возраст.
А, уште еден многу важен елемент е тоа шо воопшто го немаат ни минимално променето стилот кој го негуваат од почетокот.
Slayer сеуште владеат и тоа неможе да го негира ништо.
Не реков ништо лошо за групата добри си се тие.Во мене е проблемот што кога ќе слушам некоја група ја слушам до толку мн што веќе ми станува досадна значи сакам да кажам дека во мене е проблемот.Моментално сум на Хагард се воодушевувам на новиот албум

Член од
17 септември 2008
Мислења
23
Поени од реакции
0
Death Magnetic rastura. Stvarno se gleda deka se potrudile poslednive 5 godini da napravat nesto za da se vratat na vrvot.

Ja isturiv od slusanje My Apocalypse

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Death Magnetic rastura. Stvarno se gleda deka se potrudile poslednive 5 godini da napravat nesto za da se vratat na vrvot.

Ja isturiv od slusanje My Apocalypse
Death Magnetic растура не поради тоа што е нешто револуцинорно за металика-или пак дека е многу подобар од St Anger-туку затоа што ја увидоа грешката од последниот албум, поконкретно огромно внимание посветоа на самата промоција на албумот:)
Инаку уште го немам албумот, само имам слушнато неколку песни на интернет. Но од тоа што го слушнав можам да кажам дека не за џабе се металика тоа што се, имаат одредено ниво што нивните слушатели го очекваат и апсолутно изгледа дека и овој пат го исполнија.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.248
Оваа тема ми испаѓа најсоодветна за прашање.
Кој е последниот албум на Dream Theater? Chaos In Motion?

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Systematic Chaos е последниот од Dream Theater.

Ова Chaos in Motion е концерт изгледа.

D

Daftie

Гостин
Chaos in Motion мислам дека е тоа новото дивиди.
Кога сме веќе кај Дрим Тијатр, ако ви значи нешто, слушнав дека Петручи највува нов албум.

едит: а торентот треба да се уствари емпетројки од трите цедиња што идат со дивидито.

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
нов албум dream theater, super. systematic chaos е добар, па да видиме шо ке сковат наредно

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Најавуваат во следната година (и пол) да излезе нешто ново.

А и Петручи си вади сопствен албум скоро, ќе има што да се чуе.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Најавуваат во следната година (и пол) да излезе нешто ново.

А и Петручи си вади сопствен албум скоро, ќе има што да се чуе.
Ќе биде нешто феноменално
Барем се надевам

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Е да ве питам нешто. Долго време барам, се думам и никако да најдам. Познато ви е дека Morbid Angel и Death се пионери на дет металот. Ама, има ли и кое е првото (пред нив) парче дет метал? Дајте поискусните да ископаме нешто да се знае:):)

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
1984 Possessed имаа нешто што личеше на дет
Па дет металот е инфлуенциран најмногу од Slayer , Kreator и Celtic Frost инаку пионери на детот се секако Death , Possessed и Morbid Angel. Но дет металот своите корени ги води од британскиот состав Venom со нивниот прв албум Welcome to Hell. Од горенаведените бендови први започнале Death како состав иако нивниот прв албум бил нарекуван во неколку наврати блек метал , сепак тој албум бил почетокот на пионерскиот дет метал бенд Death.

На некој места може да ги сретнете и Slayer како основачи/поттикнувачи на дет металот иако ја мислам дека иако инфлуенцирале , тие си се треш.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Па дет металот е инфлуенциран најмногу од Slayer , Kreator и Celtic Frost инаку пионери на детот се секако Death , Possessed и Morbid Angel. Но дет металот своите корени ги води од британскиот состав Venom со нивниот прв албум Welcome to Hell. Од горенаведените бендови први започнале Death како состав иако нивниот прв албум бил нарекуван во неколку наврати блек метал , сепак тој албум бил почетокот на пионерскиот дет метал бенд Death.

На некој места може да ги сретнете и Slayer како основачи/поттикнувачи на дет металот иако ја мислам дека иако инфлуенцирале , тие си се треш.
Да ама ако гледаш од друг аспект дет металот сепак е поттикнат од слеер ама први кои го имаат како стил се поссессед а Деатх вадат блацк енед воис па размислуваќи така дојдов до заклучок(можеби погрешен)дека поссессед се први.

Kajgana Shop

На врв Bottom