Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
се согласувам херман ли е ѕвер на гитарана а нема да е лошо и хамерфал да ги `рсните

Го чекам новиот на Hammerfall :vozbud:

А од Dragonforce новиов не ми остави некој впечаток, барем од прво (и второ) слушање. Не ни приметив кога заврши албумот, кога почна пак (на repeat ми беше ставено), све едно исто...

Најдобар албум од хамерфал според мене е ренагејд а не можам да кажам дека другите не се тука негде
мн ги поштовам

A што би рекол на Manowar, Sabation,X Japan,Sonata Arctica,Iced Earth кои исто така мн мн мн мн мн ги поштовам

Морам да кажам дека кај Соната Арктика има нешто што не ми ваља...
Првпат кога ги слушнав ги споредив со ДТ, ама нема баш абер ни тоа. ДТ ги сакам.
Ќе да е вокалот...незнам...

Морам да кажам дека кај Соната Арктика има нешто што не ми ваља...
Првпат кога ги слушнав ги споредив со ДТ, ама нема баш абер ни тоа. ДТ ги сакам.
Ќе да е вокалот...незнам...

Па ги најде ДТ со Соната Арктика да ги споредуваш .. добро е со Slayer не си ги споредил :smir:

Po moj vkus In Flames rulz......Ali ako gledam na muzicki plan Dream Teather ne gi menjam za nikoj .....pozz
уф, добри се Ин Фламс пејачот има добар глас и немат многу лоши песни, би ги потценил и јас. :smir:

In Flames беа одличен бенд до крајот на деведесеттите, после почна да го тупи со Reroute to remain, Soundtrack of your escape, па после да колку/толку да се извади со Come Clarity, кој и не беше нешто лош. Новиот албум им го немам слушнато, сеа скоро дознав дека и извадиле нов албум. Ги сакам In flames оние старите со првите четири албуми, посебно The Jester race.

nekako mi se izliteni Slayer

Апсолутно неточно.
Не од мојата приврзаност кон бендот, туку од објективна гледна точка, пошто супериорноста на Slayer низ целиот музички историјат од нивното функционирање е таа шо е, можеби со минимална нијанса на излитеност, а тоа не се должи на ништо друго туку на годините, како шо е случајот и со секој бенд.
Не може секој бенд да го поседува тој темперамент, таа инвентивност и посветеност по толку годишно владеење на музичката сцена.
Иако, уште еднаш ќе кажам, Slayer воопшто не се излитени, односно минимално, од причина шо годините си го прават своето.
А, тоа во никој случај не го негира фактот дека се сеуште маестрален бенд, кој ќе остане на тронот.

Christ Ilusion, кој беше издаден пред две години валидно ни докажа дека Slayer се тие шо се и на постара возраст.
А, уште еден многу важен елемент е тоа шо воопшто го немаат ни минимално променето стилот кој го негуваат од почетокот.
Slayer сеуште владеат и тоа неможе да го негира ништо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom