Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145
Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Cattle Decapitation имаат некои Death Metal елементи, ама не доволно за да се наречат брутален дет метал бенд. Музиката нивна е Deathgrind со малку дет метал и кор елементи.
друже, ретко да најдеш некој бенд што свири чист брутал дет метал... мора да има некој гриндкор елемент... дали е тоа порнгринд или нојзгринд, нема везе...
иначе слушнете ги Amputated, 100% нема да зажалите...

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Еве добро парче музика :helou:
Е ме погоди со СФУ .Колку време имам потрошено за нив, сум ги рокал 24/7 еден период . Grinder,Amerika the Brutal , Bringer of Blood , Claustrophobia итн . :)
Лепота бенд:)

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
друже, ретко да најдеш некој бенд што свири чист брутал дет метал... мора да има некој гриндкор елемент... дали е тоа порнгринд или нојзгринд, нема везе...
ipak ima cisti brutal death...Krisiun na primer. A za drugite, pa i mesan ne e los:)

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
ipak ima cisti brutal death...Krisiun na primer. A za drugite, pa i mesan ne e los:)
Krisiun не се чист брутал, а според мене ми звучат како мешавина од брутал и дет. Чист брутал се Formless Terror, Embryotomy, Katalepsy и.т.н.

има има бендови со чист брутал...

Еве добро парче музика :helou:
мене лично ми се бендисува вокалот

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А бе колку металски секти имате??
Де некои спид де треш де блек де свит...
Во мое време еден беше метало и металската музиока и Битолси и Еј Си Ди Си и Ван Хален и Блек Сабат и Дуран Дуран, и Сантана и Сребрена Крила и Бајага и Ајроон Мејдем. Сите се држевме заедно и не се цепкавме и делевме и зато бехме силни и непобедливи.

The G-Man

Кепец
Член од
6 декември 2007
Мислења
501
Поени од реакции
12
Ајм бек...

ШМЕКЕРИ.

Ако слушате металика, вие незнаете што е метал. Метал ти се дистрбд, статик екс, слипнот итн. Ова не е метал, ова е срамота. Си го кажав моето

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Ајм бек...

ШМЕКЕРИ.

Ако слушате металика, вие незнаете што е метал. Метал ти се дистрбд, статик екс, слипнот итн. Ова не е метал, ова е срамота. Си го кажав моето
:pos::pos::pos:
Брат, прочитај ја дефиницијава за mallcore музиката:
Music made for and bought by mall-going teenagers/young adults, characterized by a high level of angst and a low level of sincerity. The term dates back to the late 1990s when groups like Korn, Tool, Limp Bizkit, Slipknot and the Deftones dominated rockradio and were incorrectly labeled "metal" by fans and the news media. In 2001-2002, these "nu-metal" bands took a nosedive in popularity and the metalcore rush took over, thus beginning the second generation of mallcore.
Mallcore-от по грешка бил етикетиран како њу-метал, а е многу далеку од метал музиката.

Ш Т Е Т Н И К

Досадија
Член од
18 февруари 2008
Мислења
633
Поени од реакции
25
:pos::pos::pos:
Брат, прочитај ја дефиницијава за mallcore музиката:

Mallcore-от по грешка бил етикетиран како њу-метал, а е многу далеку од метал музиката.
Во секој случај таја музика не се вреднува многу... поќе е шминкерска него музика во права смисла:helou:

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Ајм бек...

ШМЕКЕРИ.

хахаххахаха
но комент брат ти си немогучи
јес да металика е срамота ама барем имаат нешто во минатото(иако далечно минато е кога металика беа бенд за респект)а овие што си ги набројал од секогаш биле говна и ќе си останат говна(да дај господ да не останат уште долго)

хехехех, без навреди.....
Не се нервирај бре не те вреѓам само укажувам на фактот
хахаххахха
мина бе мина се загина братуууууу(извинете за офтопиков морав)

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Ајм бек...

ШМЕКЕРИ.

ЛОЛ!!! ТОА Е СРАМОТА??? ТИ СИ СРАМОТА БЕ! Па металика се срање, ама овие бендови шо ти си ги пишал се МИЉАРДА ПАТИ ПО СРАЊЕ И ОД НАЈГОЛЕМОТО СРАЊЕ, Т.Е. МЕТАЛИКА!

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Ајм бек...

ШМЕКЕРИ.

жити се , немој со вакви изјави , земи преслушај малце повеќе музика, а башка уште мал си , има време. металика коа правиле албумишта овие бендови знаеш дека биле ? никаде - дека се и сега. овие не би ги нарекол метал ,ок у најлош случај металкор, шо е еднакво исто со мизерија.
луѓе чувте ли го последниот од Kataklysm - Prevail , ептен ми се бендиса албумот, закон е

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
жити се , немој со вакви изјави , земи преслушај малце повеќе музика, а башка уште мал си , има време.овие не би ги нарекол метал ,ок у најлош случај металкор, шо е еднакво исто со мизерија.
луѓе чувте ли го последниот од Kataklysm - Prevail , ептен ми се бендиса албумот, закон е
Катаклизам се закон! А новиов коа нема да ме мрзи ќе го симнам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom