Ш Т Е Т Н И К
Досадија
- Член од
- 18 февруари 2008
- Мислења
- 633
- Поени од реакции
- 25
Еве добро парче музика :helou:
ЗакооооооооонЕве добро парче музика :helou:
друже, ретко да најдеш некој бенд што свири чист брутал дет метал... мора да има некој гриндкор елемент... дали е тоа порнгринд или нојзгринд, нема везе...Cattle Decapitation имаат некои Death Metal елементи, ама не доволно за да се наречат брутален дет метал бенд. Музиката нивна е Deathgrind со малку дет метал и кор елементи.
Е ме погоди со СФУ .Колку време имам потрошено за нив, сум ги рокал 24/7 еден период . Grinder,Amerika the Brutal , Bringer of Blood , Claustrophobia итн .Еве добро парче музика :helou:
ipak ima cisti brutal death...Krisiun na primer. A za drugite, pa i mesan ne e losдруже, ретко да најдеш некој бенд што свири чист брутал дет метал... мора да има некој гриндкор елемент... дали е тоа порнгринд или нојзгринд, нема везе...
иначе слушнете ги Amputated, 100% нема да зажалите...
Krisiun не се чист брутал, а според мене ми звучат како мешавина од брутал и дет. Чист брутал се Formless Terror, Embryotomy, Katalepsy и.т.н.ipak ima cisti brutal death...Krisiun na primer. A za drugite, pa i mesan ne e los
има има бендови со чист брутал...друже, ретко да најдеш некој бенд што свири чист брутал дет метал... мора да има некој гриндкор елемент... дали е тоа порнгринд или нојзгринд, нема везе...
иначе слушнете ги Amputated, 100% нема да зажалите...
мене лично ми се бендисува вокалотЕве добро парче музика :helou:
OD UTRE online.....
Ајм бек...
ШМЕКЕРИ.
Ако слушате металика, вие незнаете што е метал. Метал ти се дистрбд, статик екс, слипнот итн. Ова не е метал, ова е срамота. Си го кажав моето
Mallcore-от по грешка бил етикетиран како њу-метал, а е многу далеку од метал музиката.Music made for and bought by mall-going teenagers/young adults, characterized by a high level of angst and a low level of sincerity. The term dates back to the late 1990s when groups like Korn, Tool, Limp Bizkit, Slipknot and the Deftones dominated rockradio and were incorrectly labeled "metal" by fans and the news media. In 2001-2002, these "nu-metal" bands took a nosedive in popularity and the metalcore rush took over, thus beginning the second generation of mallcore.
Во секој случај таја музика не се вреднува многу... поќе е шминкерска него музика во права смисла:helou:
Брат, прочитај ја дефиницијава за mallcore музиката:
Mallcore-от по грешка бил етикетиран како њу-метал, а е многу далеку од метал музиката.
хахаххахахаАјм бек...
ШМЕКЕРИ.
Ако слушате металика, вие незнаете што е метал. Метал ти се дистрбд, статик екс, слипнот итн. Ова не е метал, ова е срамота. Си го кажав моето
Не се нервирај бре не те вреѓам само укажувам на фактотхехехех, без навреди.....
ЛОЛ!!! ТОА Е СРАМОТА??? ТИ СИ СРАМОТА БЕ! Па металика се срање, ама овие бендови шо ти си ги пишал се МИЉАРДА ПАТИ ПО СРАЊЕ И ОД НАЈГОЛЕМОТО СРАЊЕ, Т.Е. МЕТАЛИКА!Ајм бек...
ШМЕКЕРИ.
жити се , немој со вакви изјави , земи преслушај малце повеќе музика, а башка уште мал си , има време. металика коа правиле албумишта овие бендови знаеш дека биле ? никаде - дека се и сега. овие не би ги нарекол метал ,ок у најлош случај металкор, шо е еднакво исто со мизерија.Ајм бек...
ШМЕКЕРИ.
Катаклизам се закон! А новиов коа нема да ме мрзи ќе го симнамжити се , немој со вакви изјави , земи преслушај малце повеќе музика, а башка уште мал си , има време.овие не би ги нарекол метал ,ок у најлош случај металкор, шо е еднакво исто со мизерија.
луѓе чувте ли го последниот од Kataklysm - Prevail , ептен ми се бендиса албумот, закон е