Mакедонските автомобили со нови евро таблички

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
ебате таблиците.......ич не ме бендисуваат
а требаше во '08 да ги воведат
нема ни оваа годиниа, пак ќе се плашат со она МК
МК за грк ти е како лук за вампирот.......

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Море шо ги ебам, јас моите табли нити од Мерцедесот нити од Аудито не ги давам. Се отепав дури накдов 539 бројче :)

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Море шо ги ебам, јас моите табли нити од Мерцедесот нити од Аудито не ги давам. Се отепав дури накдов 539 бројче :)
Исто :) 444 не ја давам Јана мајка да е :P
Која глупост им е ова значи чудо нешто... Малце офтопик али поентата е иста. Пасоши биометриски, лични карти биометриски, возачка биометриска... милион пати поднесување документи, молби, закажвања, сликања, па дури да ти ги најдат... Па сега ајде грбот го смениле, па се ова од ново, утре-задутре ако го сменат името и таблиците ќе можиме да си ги чуваме за украс дома :).
Сегашните таблици застарени биле, европски требало... и теле неможиш да го убедиш со тоа да новите чинат скоро тродупло од старите :D

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Е супер досега таблиците беа 1500 денари а со новите 4000.
јас мислам дека тоа е финтата пари да се земат од граѓаните какво приближување до еу тоа се лаги за мали деца.

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Кога веќе ќе се менуваат, може да се направи измена и да се воведат 4 цифри за да има повеќе можни комбинации.
Вака како што оди работата со таблици во Скопје (го дискутиравме тоа околу буквите), можно е и порано да дојде до промена.
Како и да е, старите не ги давам :D

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Убаво, таблиците ќе бидат поскапи од техничкиот кој ме чинеше 3700...
Важно е да се сака државата.

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
На кирилица никогаш нема да бидат. Бугарија си има слични зезанции па они ставаат букви што се и кирилични и латинични на пример Софија СА, СО :) ама имаат критики од еу за ова.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Треба да бидат на кирилица.
се согласувам со војводата
кириличните таблички се користат во речиси сите земји каде што се користи кирилицата

не се мисли сите букви од Македонската кирилица да бидат опфатени, туку само тие кирилични букви кои се исти со латиничните
Грција не користи кирилица туку само тие букви кои се исти со грчката азбука и латиницата
--- надополнето: Aug 4, 2011 10:17 AM ---
На кирилица никогаш нема да бидат. Бугарија си има слични зезанции па они ставаат букви што се и кирилични и латинични на пример Софија СА, СО :) ама имаат критики од еу за ова.
дизајнот на табличките го задржува секоја земја членка на ЕУ
Данска иако е постара земја членка на ЕУ сега го додаде синиот стикер

Член од
14 август 2006
Мислења
45.266
Поени од реакции
84.364
Грција има ли критики затоа што на официјални државни натписи (какви што има на таблиците) го употребува сопственото писмо, а не сака да позајмува туѓо?
(без разлика што користат ист букви)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
А број на мотор од сообраќајна кога ке тргнат, ако праиме европски да праиме више а не ова бројов 5 години го тргаат

Член од
14 август 2006
Мислења
45.266
Поени од реакции
84.364
Смешно е и гротескно да пишуваш македонски јазик на латиница. Исто како да пишуваш турски на кирилица (или англиски).
Обележувањето со букви е пишување.
Има опција да кажат дека таблиците ни се на англиски јазик и да пишуваат на латиница.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Сакаме таблички по европски терк епа ќе си платиме и европска цена. Која е логиката само не ми е јасно, старите да се 1500 а новите 4000? Ќе имаат ли и тие некој чип за идентификација внатре??:pos:
Ова исто ќе му дојде како "поефтинувањето" на зелениот картон. Btw во последно време приметив дека владеачката партија почна да се однесува како вистинска "десно" ориентирана партија, што до пред некое време не беше случај. Но сега почнаа да го применуваат она "удри по најсиромашните".

Kajgana Shop

На врв Bottom