Lyoness

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Опааа сега ми куцале сметки во Веро пошто сум имал познати :ojeaa:

Лајонес пропаднала ваљда како што пропаѓаат 99% фирми, намалени приходи, зголемени расходи, работење со загуба, долгови према добављачи и држава, неликвидност.

Што ги мешаш фирмите партнерски тука не разбирам која е поврзаноста?
Ти имаш пишано дека имаш така вадено проценти.
Ако ти е глуп продуктот и неисплатив, тоа е работа на лична перцепција (па кој ќе пазарел ваму па скапо било)
Не е проблем во обичниот народ, ти не разбираш дека Лајонес е глобална измама.
Фактите се тие, колку вработени, колку прилив на пари, колку е одливот.
За Техномаркет, зашто не можеше две трансакции во 24 часа?

Ти имаш пишано дека имаш така вадено проценти.
Ако ти е глуп продуктот и неисплатив, тоа е работа на лична перцепција (па кој ќе пазарел ваму па скапо било)
Не е проблем во обичниот народ, ти не разбираш дека Лајонес е глобална измама.
Фактите се тие, колку вработени, колку прилив на пари, колку е одливот.
За Техномаркет, зашто не можеше две трансакции во 24 часа?

Извини, имам проблем да те пратам. Неможам да ти сврзам крај со крај и веројатно идеш у некои теории на заговор. Не те разбирам што има врска вработените со приходите и расходите? МЛМ фирма нормално е да има малце вработени со високи приходи и расходи. Ако тоа ти е муабетот…ама мислам дека ни сам незнаеш што сакаш да поентираш.

Техномаркет неможели две транскции во 24 часа!?!?!!?? ПРЕВАРАААААА!

Чекај бе од луѓето немаат пари да стават 3000 денари гориво во Макпетрол и да пазарат во Тинекс и Веро до 2 трансакции во Техномаркет во 24 часа…

ron burgundy GIF

Последно уредено:
Мене целта ми е Лајонес, не тие што инвестирале пари. 90% од коментарите овде се дека е измама, дали нашле дупка во законот,и го искористиле системот.
Најди фактура ако можеш, ама ако сакаш процент од Али експрес, мораше преку Лајонес апликацијата да купиш.
Во Макпетрол, Веро мораше преку Лајонес купон да купиш. Ти си пазарел во Веро, кога беше без купони, и потоа го сменија системот. Нема увид колку фирми влегле во Лајонес,и колку се откажале од тие 5-10 % , затоа што тие фирми се вклучиле заради доверба во Веро, Макпетрол, Интер, Рома, Али експрес...
Истиот период, 2017 година во подем беа и мобилните апликации. Скриптата за Алиекспрес работеше само на web, а на мобилната имаше попусти и по 30-40% на некои производи.

Истиот период, 2017 година во подем беа и мобилните апликации. Скриптата за Алиекспрес работеше само на web, а на мобилната имаше попусти и по 30-40% на некои производи.
Така беше. 30-40% само преку Лајонес апликацијата. Истото беше и со рк Вардар тој период.
Автоматски споено мислење:

Извини, имам проблем да те пратам. Неможам да ти сврзам крај со крај и веројатно идеш у некои теории на заговор. Не те разбирам што има врска вработените со приходите и расходите? МЛМ фирма нормално е да има малце вработени со високи приходи и расходи. Ако тоа ти е муабетот…ама мислам дека ни сам незнаеш што сакаш да поентираш.

Техномаркет неможели две транскции во 24 часа!?!?!!?? ПРЕВАРАААААА!

Чекај бе од луѓето немаат пари да стават 3000 денари гориво во Макпетрол и да пазарат во Тинекс и Веро до 2 трансакции во Техномаркет во 24 часа…

ron burgundy GIF
Не можеш да ме пратиш, затоа што измамата така функционира. Прочитај ги мислењата само од форумот, од страница 1 до сега, и ќе ти стане јасно.

Право на исплата беше ако сакаш да заработуваш од кариера која најчесто идеше од продажба на пакети. Месечна уплата од 50 евра знаечеше пакет од мислам 200 или 300 евра во поени за рефундација. Значи не е чланарина. Зашто би ги уплаќал овие ако не си заработувал ништо?
Ааа не :neetaka:
Лајонес бара 50 евра месечно за "лојалност" без разлика што си трчел ко коњ да убедуеш се живо и диво за да некој си игра на јахта и прави прикаски за порше Македонија и други баби и жаби.

Ова едноставно не е вистина.

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
Гаси интернет

Немаш аргументи, па лични квалификации :D

Ооо не сум ни почнал со лични квалификации. Какви глупости тресете просто се воодушевувам на сам себе како издржувам уште.
:pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
Гаси интернет

Докторче пак незнаеш и пак се праиш паметен, а не си. Тие 50 евра за пакет од 300 поена беа ако сакаш да добиеш провизија од продажба на пакети. Едно што е фер пошто и ти го правиш истото што им го шиткаш на другите, второ за да ги вратиш тие 300 треба да донесеш промет што е и поентата на истите. Тие 50 евра јас не ги плаќав затоа што на продавав пакети па немав заработки од тоа, да продавав, ќе го купев. Неможе да шиткаш пакети а да не купиш ти, прилично фер.

Ам ја прави нефукционална.

Мех, за кого како. За мене беше топ.

Но зарем во држава ко МК ќе најдеш 60 души кои сите ќе ставаат редовно по 50 евра гориво, плус да пазарат во Тинекс, Веро месечно и плус ќе ја вадат картичката да се црвенеат за некој еден процент?
Па негде немаа бар код читач, и требаше рачно да се внесе 14 цифрен број. Препорачателите не тераа да не попуштаме, ако некој не сака да внесе, веднаш да пријавиме во канцеларија. Со милион луѓе се олошивме.

Ооо не сум ни почнал со лични квалификации. Какви глупости тресете просто се воодушевувам на сам себе како издржувам уште.

Докторче пак незнаеш и пак се праиш паметен, а не си. Тие 50 евра за пакет од 300 поена беа ако сакаш да добиеш провизија од продажба на пакети. Едно што е фер пошто и ти го правиш истото што им го шиткаш на другите, второ за да ги вратиш тие 300 треба да донесеш промет што е и поентата на истите. Тие 50 евра јас не ги плаќав затоа што на продавав пакети па немав заработки од тоа, да продавав, ќе го купев. Неможе да шиткаш пакети а да не купиш ти, прилично фер.

Мех, за кого како. За мене беше топ.
Колку беше провизијата ид шиткање на пакети?

Колку беше провизијата ид шиткање на пакети?

Си имаше кариерна скала со провизии со се, комплет компензациски план. Ја никад не влегов у тој дел пошто ризикот да налетам на некој калимеро што ќе ме лае после 15 години за иљада евра, едноставно не вреди. Заработките беа од 250-300 евра за остварени продажби во месец до +50.000 евра.

Си имаше кариерна скала со провизии со се, комплет компензациски план. Ја никад не влегов у тој дел пошто ризикот да налетам на некој калимеро што ќе ме лае после 15 години за иљада евра, едноставно не вреди. Заработките беа од 250-300 евра за остварени продажби во месец до +50.000 евра.
Ете ја пирамидатата. Молим лепо.

Ете ја пирамидатата. Молим лепо.

Провизија од продажби е пирамида? Браос. Ко ќе им кажам утре на SDR тимовите па па па, го наебаа. Од интерн до VP сите у затвор!

Провизија од продажби е пирамида? Браос.
Да, да од продажби ветер и магла, уствари облаци де. :icon_mrgr:

Да имаше награда "Итар Пејо" (како во приказната каде Пејо ги лажел селаните да се фрлаат во маглата) за животно дело барем. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom