Lycamobile Македонија

Член од
22 октомври 2008
Мислења
22
Поени од реакции
11
Ne zboram za besplatni razgovori,primer vrtam na sinot i on i jas imame paketi na dolg rok i koga baram nego ili toj mene mi zboruva izbravte nepostoecki broj.Isto i so majka mi ona mene koga me bara isto mi vadi ili tatko mi ako ja bara nejze.Site so paketi.Ke gi baram pokasno ovie od kontakt centar da vidam sto ke kazat (ako znaat nesto)
Исто и кај мене. КОга вртам од Lyca на Lyca кај син ми ,ми вика баравте непостоечки правец,а на А1 може да звонам и да ми звoнат не е пробелм исто и на другиот број, веројатно проблемите стартуваа.
А сега пробав да звонам кај колега на лајка звони. страшно.

Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
5.784
Поени од реакции
4.216
Исто и кај мене. КОга вртам од Lyca на Lyca кај син ми ,ми вика баравте непостоечки правец,а на А1 може да звонам и да ми звoнат не е пробелм исто и на другиот број, веројатно проблемите стартуваа.
А сега пробав да звонам кај колега на лајка звони. страшно.
Tesko nas ke bide ,bas za nova godina i praznici bez usluga ....
Ussd od lyca rabotat tie na 0791212(mtel)ne kreva nikoj
Od a1 0791212 isto vika mtel

Член од
22 октомври 2008
Мислења
22
Поени од реакции
11
Tesko nas ke bide ,bas za nova godina i praznici bez usluga ....
Ussd od lyca rabotat tie na 0791212(mtel)ne kreva nikoj
Od a1 0791212 isto vika mtel
Како да знаат кои броеви ги користиме најчесто или се во семејството. за сега само на тој број неможам да звонам ....

Член од
28 ноември 2022
Мислења
419
Поени од реакции
748
Pocnaa ,,makite,, so mtel
Seuste brojcinjata ,,se pod lycamobile,, ne mozam da ostvaram pojdoven povik kon 079xxxxxx t.e. ,,izbravte nepostoecki broj,,.
,,se setiv,, da ne vrtam kako sto e memoriran kontaktot vo telefon t.e. +38979xxxxxx t.e. direktno 079xxxxxx od treta-cetvrta ,,uspesno zvoni,,.
Airplane mode on-off isto. Restart na telefon isto.
Kaj site e isto? Chare, sto sa pravime ostaveni sme bez tehnicka poddrska
Автоматски споено мислење:

Posle dolgo cekanje ,,na mtel poddrska,, t.e. 1212 dobiv operator.
Ke se resel problemot vo tekot na denesniot den ,,so izbravte nepostoecki broj,, koga se zvoni 079 na 079. Vo prasanje ,,bila migracijata,,.
Iskoristiv moznost ,,da prasam,, sto koga ke bideme pod mtel t.e. besplatni sms, itd.
Odgovorot bese deka se ni ostanuva kako i pod lycamobile t.e. do istek na ,,godisen paket,, ke imame besplatni poraki.
Po pristignuvanje na sms ,,deka ke bideme prevzemeni,, od mtel vo rok od 24h ke sme trebale ,,da ja izvadime sim karticata,, i odnovo da ja vratime, kako i racno da izbereme mreza mtel.
Za data pretezno ,,ne stasuvale,, configuration message t.e. da sme se javele ,,na poddrska,, za racna konfigiracija.
Uzas

Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
5.784
Поени од реакции
4.216
Pocnaa ,,makite,, so mtel
Seuste brojcinjata ,,se pod lycamobile,, ne mozam da ostvaram pojdoven povik kon 079xxxxxx t.e. ,,izbravte nepostoecki broj,,.
,,se setiv,, da ne vrtam kako sto e memoriran kontaktot vo telefon t.e. +38979xxxxxx t.e. direktno 079xxxxxx od treta-cetvrta ,,uspesno zvoni,,.
Airplane mode on-off isto. Restart na telefon isto.
Kaj site e isto? Chare, sto sa pravime ostaveni sme bez tehnicka poddrska

Posle dolgo cekanje ,,na mtel poddrska,, t.e. 1212 dobiv operator.
Ke se resel problemot vo tekot na denesniot den ,,so izbravte nepostoecki broj,, koga se zvoni 079 na 079. Vo prasanje ,,bila migracijata,,.
Iskoristiv moznost ,,da prasam,, sto koga ke bideme pod mtel t.e. besplatni sms, itd.
Odgovorot bese deka se ni ostanuva kako i pod lycamobile t.e. do istek na ,,godisen paket,, ke imame besplatni poraki.
Po pristignuvanje na sms ,,deka ke bideme prevzemeni,, od mtel vo rok od 24h ke sme trebale ,,da ja izvadime sim karticata,, i odnovo da ja vratime, kako i racno da izbereme mreza mtel.
Za data pretezno ,,ne stasuvale,, configuration message t.e. da sme se javele ,,na poddrska,, za racna konfigiracija.
Uzas
...... Ne sakam da bidam do tolku negativen, ama imalo i poloso od lycamobile: (

Како да знаат кои броеви ги користиме најчесто или се во семејството. за сега само на тој број неможам да звонам ....
Clenot podolu objasni sto mu spodelile, bidejki od a1 zvonam 0791212 se iznaslusav muzika okolu 20min, no answer

Член од
28 ноември 2022
Мислења
419
Поени од реакции
748
Namesto kako ti e ,,memoriran,, kontaktot t.e. +38979xxxxxx zvoni ,,racno,, t.e. kucaj 079xxxxxx i ke dobies pojdoven povik kon brojot.
...... Ne sakam da bidam do tolku negativen, ama imalo i poloso od lycamobile: (
Uzas kolega. Nitu ssid, nitu auto mreza, nitu configuratikn message, nitu operator lesno ,,dostapen,, , nitu aplikacija, a nitu servisite koi gi imame t.e. imavme ne se sposkbni ,,da gi odrzat,,.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.784
Поени од реакции
4.216
Namesto kako ti e ,,memoriran,, kontaktot t.e. +38979xxxxxx zvoni ,,racno,, t.e. kucaj 079xxxxxx i ke dobies pojdoven povik kon brojot.

Uzas kolega. Nitu ssid, nitu auto mreza, nitu configuratikn message, nitu operator lesno ,,dostapen,, , nitu aplikacija, a nitu servisite koi gi imame t.e. imavme ne se sposkbni ,,da gi odrzat,,.
Lele majko, kako be taka 079 pa mene site mi se zapisani +3897x ,nad 600 kontakti ako menuvam 07x zavrsiv rabota ,kako be vaka brojot koga ti zvoni so +3897x komplet go pokazuva, ako ne go sredat ova koe e sitnica nisto ne pravime od start ...

Член од
28 ноември 2022
Мислења
419
Поени од реакции
748
Lele majko, kako be taka 079 pa mene site mi se zapisani +3897x ,nad 600 kontakti ako menuvam 07x zavrsiv rabota ,kako be vaka brojot koga ti zvoni so +3897x komplet go pokazuva, ako ne go sredat ova koe e sitnica nisto ne pravime od start ...
Navodno ,,ovaa igranka,, da sme ,,ja igrale,, dodeka go resele problemot t.e. spored kazuvanjeto ke bilo ,,reseno denes,,. Iskreno, nisto ne im veruvam, ostanuva cekor po cekor ,,da vidime,,. Na golemo ,,mirisa,, deka ke ,,imame golema maka,, so mtel ,,opsto zemeno,,.
15 min cekav ,,da krene nekoj,, na 1212 //inat me fati//

Isto i kaj mene ,,zvonam peski,, 079xxxxxx mene mi zvoni istiot +38979xxxxxx , pa da se prejavam , ajde ,,pak peski 079xxxxxx,,. Uzas. Vo imenik site bez razlika na operator mi se so ,,+3897xxxxxxx,, zacuvani.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.784
Поени од реакции
4.216
Navodno ,,ovaa igranka,, da sme ,,ja igrale,, dodeka go resele problemot t.e. spored kazuvanjeto ke bilo ,,reseno denes,,. Iskreno, nisto ne im veruvam, ostanuva cekor po cekor ,,da vidime,,. Na gobro ,,mirisa,, deka ke ,,imame golema maka,, so mtel ,,opsto zemeno,,.

Isto i kaj mene ,,zvonam peski,, 079xxxxxx mene mi zvoni istiot +38979xxxxxx , pa da se prejavam , ajde ,,pak peski 079xxxxxx,,. Uzas. Vo imenik site bez razlika na operator mi se so ,,+3897xxxxxxx,, zacuvani.
Drugar istata maka ja imame ,isto i kaj mene e sekade zvoni so +389 isto mi go identifikuva a jas ne mozam da go baram oa mora da vidam brojot pa 079 ili dr, posto imam 15 br, portirani sto se lyca a sekoj den gi baram.....
ama izgleda site vkupno skoro 60 000sim, ke si imame maki ...

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.822
Поени од реакции
26.906
Denes cel den ima problem so povicite.Koga baram poveke broevi mi kazuva izbravte nepostoecki broj.Isto i na drugi broevi doma im pravi taka ako me baraat na mene.Ima nekoj drug problem takov na forumot?
Таков проблем ја имам цела година , вртам по втор пат и им кажувам на сите да ѕвонат по втор и дека ќе се воспостави повик.

Ќе му важи до последните 30 дена кога истекуваат тие 360 и му пишува на апликацијата заклучно со кој ден.
А мене пакетот од 1600 ми завршува летоска, август месец. Дали значи дека ќе ме поебат и до фебруар ќе ми важи ?

Член од
14 мај 2023
Мислења
72
Поени од реакции
68
Da od denes ima izmeni 0791212 vika dobredojdovte vo mtel, nema povejke free povici / sms od lyca na lyca(brojot vika ne postoi/dojdovni povici rabotat/mreza lycamobile ne mtel)...
vcera vo 14h, zboruvav vikase lycamobile ....
kako trgnalo se poloso

Kako proveruvas internet soobrajkaj.?
Никако, не постои можност ниту имаа апликација. Еднаш се јавив во кол центар на мтел и ми кажаа колку имам преостанат интернет.

Navodno ,,ovaa igranka,, da sme ,,ja igrale,, dodeka go resele problemot t.e. spored kazuvanjeto ke bilo ,,reseno denes,,. Iskreno, nisto ne im veruvam, ostanuva cekor po cekor ,,da vidime,,. Na golemo ,,mirisa,, deka ke ,,imame golema maka,, so mtel ,,opsto zemeno,,.

На мтел на 15010 се јавуваат и не се чека долго.

Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
5.784
Поени од реакции
4.216
Таков проблем ја имам цела година , вртам по втор пат и им кажувам на сите да ѕвонат по втор и дека ќе се воспостави повик.

А мене пакетот од 1600 ми завршува летоска, август месец. Дали значи дека ќе ме поебат и до фебруар ќе ми важи ?
Treba do avgust da ti bidi i preku mtel

Никако, не постои можност ниту имаа апликација. Еднаш се јавив во кол центар на мтел и ми кажаа колку имам преостанат интернет.

Od lycamobile na display 15010 nepostoecki br, bidejki e skratenica ,koga kese migrira na mtel mozi ke zvoni, ne znam

Член од
28 ноември 2022
Мислења
419
Поени од реакции
748
Toa e ,,vrakanje vo vremeto,, svetlosni godini. Da se ,,javuvas da prasas,, uste kolku data imas.
*137# i citam uste kolu data imam ,,za mesecot,, //seuste funkcionira zosto seuste sum pod lycamobile//.

Mtel e ,,nazad vo vremeto,, za mnogu raboti sporedbeno so lycamobile.
Ama lycamobile ,,ne cinsese,, //za mnogumina// epa sega svirime shupelka zaradi mtel, site nie 60.000+ korisnici ,,racno kucame,, prekucuvame broevi od imenik za uspesno da ostvarime pojdoven povik.
1/3 ako ,,ostane vo mtel,, od vkupniot segasen broj na lycamobile korisnici mtel ,,se na konj!,, Nie sto ,,imame aktivni godisni paketi,, sme primorani sega zasega , dodeka onie ,,koi obnovuvaa,, mesec za mesec ke begàat.
Na mene i na 1212 ,,mi se pretstavija pod imeto mtel,,. : (

Konecno ,,zvoni,, od imenik t.e. +38979xxxxxx
Pojdovni povici ,,vrateni vo normala,,.

Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
5.784
Поени од реакции
4.216
Toa e ,,vrakanje vo vremeto,, svetlosni godini. Da se ,,javuvas da prasas,, uste kolku data imas.
*137# i citam uste kolu data imam ,,za mesecot,, //seuste funkcionira zosto seuste sum pod lycamobile//.

Mtel e ,,nazad vo vremeto,, za mnogu raboti sporedbeno so lycamobile.
Ama lycamobile ,,ne cinsese,, //za mnogumina// epa sega svirime shupelka zaradi mtel, site nie 60.000+ korisnici ,,racno kucame,, prekucuvame broevi od imenik za uspesno da ostvarime pojdoven povik.
1/3 ako ,,ostane vo mtel,, od vkupniot segasen broj na lycamobile korisnici mtel ,,se na konj!,, Nie sto ,,imame aktivni godisni paketi,, sme primorani sega zasega , dodeka onie ,,koi obnovuvaa,, mesec za mesec ke begàat.

Na mene i na 1212 ,,mi se pretstavija pod imeto mtel,,. : (

Konecno ,,zvoni,, od imenik t.e. +38979xxxxxx
Pojdovni povici ,,vrateni vo normala,,.
Jupiiiii kevojj sme +3897x xxx xxx raboti .... eh , do kaj stasavme
Edit; i so 0 kon lyca zvoni i sms se prajka, ama izgleda dodeka e lycamobile,koga ke se smeni mtel, ke vidime

Kajgana Shop

На врв Bottom