Lycamobile Македонија

Член од
29 август 2008
Мислења
5.929
Поени од реакции
4.421
Многу аматерски... Направи тест период, портирај број два види кои се баговите (снемува мрежа, има мрежа нема смс, интернет итн.) Среди ги па после направи комплетна миграција. Вака ни тие знаат што прават ни ние знаеме што ни се случува.
Po amaterski i od naj naj evtinite indijci /Lyca.!Bar do sega znaevme sto raboti a sto ne raboti,se zanimavavme so blokirani karticki od banka i neMoznost da reaktiviraa 12m,paket ,
arno ama sega se soocuvame so brojot nedostapen ili ne postoi brojot sto go povikuvate .....taka da ima bajagii golema razlika...

Член од
26 август 2021
Мислења
5
Поени од реакции
3
Nastanuva konflikt, sim se od lyca so iccd od nivnata platforma(plintron) portirani na Mtel 294.12 mcc/mnc ,so toa sto sim ne se od Mtel i broevite ne se komplet portirani odnosno/problemot e so dojdovni povici, pojdovni pocici/sms/data se 294.12 a dojdovni se zaglaveni na lyca 294.04 .....
vucic kompani se zaglaveni i ne znaat sto kazuvaat i sto pravat!
И чаре сега..?, кур ги боли изгледа.
Автоматски споено мислење:

Среќа и благодарност до форумот. Уште будали не праваат. Не телефонот,не сим картичката,не провери апн.Тоа тие кога нема закони кои не штитат,е вака сега кур ке играат со нас.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.929
Поени од реакции
4.421
Истиот проблем три дена го имам. Ако снема интернет за да се врати само со авионски режим се враќа назад. Хаос е со интернетот. Мислам дека имаат проблем со гушење на мрежата. На тешки маки сме оставени, имаме пакети за една година но џабе.
Ke odam malce prosto/prositeno;
Toa e taka bidejki vo telefonot ima iccd/sim od mvno koj rabotel so svoj kod na Mno A1, e sega istata sim odi na drug Mvno no pak raboti na 294.03/A1 i nastanuva konflikt pri dojdovni povici ne znae povikot kade da zavrsi i kazuva ne dostapen....
Za ova imam i dokaz, so 3 razlicni broevi,
prviot broj 0793xx xxx nikogas ne portiran na airplane mod kazuva snimena poraka ne dostapen ama na taa od a1(istata sto e za a1 broevi) na drugiot kazuva snimena poraka od Mtel na tretiot od lyca(prvo na angliski pa na Mk) a site povejke od 10 dena se na mTel.!
Ova ke se slucuva se dodeka ne gi prefrlat site broevi od lyca od 294.04 igo isklucat toj Mcc/Mnc i site broevi se na toj od mtel 294.12

Среќа и благодарност до форумот. Уште будали не праваат. Не телефонот,не сим картичката,не провери апн.Тоа тие кога нема закони кои не штитат,е вака сега кур ке играат со нас.
Da spremime grupna tuzba/poplaka do Aek i da prijavime nema da bidi taka,
Koga pocnaa da prefrlaat od lyca na mTel i nemase sms, 18 poplaki jas/i krug okolu mene do Aek prijavivme za da posle pustat sms bidejki javno se obvrzaa na site obvrski gi prevzemaat od Lyca/ no poslednata obvrska ne ja sproveduvaat toa e BalkanRoaming.!
izgleda gi bili K, za site nas

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.066
Поени од реакции
1.128
Во македонски Телеком префрлете се, имате поволности преку Магента Моментс во припејд, така да, со срцата ќе можите да имате бесплатен интернет, минути и смс и многу други поволност, ќе можете и да имате попусти кај партнерите на Телеком.
Моја препорака исто така оди и да се префрлите во А1, неограничено се за 299 денари (освен интернетот дополнителен од 10Гб што се користи за да имате неограничено на социјалните мрежи) и ќе можете по цел ден да имате интернет и повици и смс, 24/7, ова го тврдам и е вистина, јас си активирав пак од понеделникот и можам да кажам дека интернетот го закачува на 4G+ и цел ден имам интернет. Доста често пишувам пораки преку facebook messenger и доста добра опција е пакетот на А1, особено за студенти и возрасни луѓе. Претплата не сакам воопшто сега да имам, откако излезе овој пакет со 10GB и 50 денари поскапо за тие 5GB што ги додадоја на пакетот, буквално по цел ден можеш да се разбереш и со клиенти ако работиш.
Нека ви ги сменат сега картичките со МТЕЛ и дополнете 300 денари и префрлајте се на МНО оператор од овие два, препорака имате за А1, за телеком исто имате.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.544
Поени од реакции
8.339
Во македонски Телеком префрлете се, имате поволности преку Магента Моментс во припејд, така да, со срцата ќе можите да имате бесплатен интернет, минути и смс и многу други поволност, ќе можете и да имате попусти кај партнерите на Телеком.
Моја препорака исто така оди и да се префрлите во А1, неограничено се за 299 денари (освен интернетот дополнителен од 10Гб што се користи за да имате неограничено на социјалните мрежи) и ќе можете по цел ден да имате интернет и повици и смс, 24/7, ова го тврдам и е вистина, јас си активирав пак од понеделникот и можам да кажам дека интернетот го закачува на 4G+ и цел ден имам интернет. Доста често пишувам пораки преку facebook messenger и доста добра опција е пакетот на А1, особено за студенти и возрасни луѓе. Претплата не сакам воопшто сега да имам, откако излезе овој пакет со 10GB и 50 денари поскапо за тие 5GB што ги додадоја на пакетот, буквално по цел ден можеш да се разбереш и со клиенти ако работиш.
Нека ви ги сменат сега картичките со МТЕЛ и дополнете 300 денари и префрлајте се на МНО оператор од овие два, препорака имате за А1, за телеком исто имате.
Aj sega da chestish!

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.066
Поени од реакции
1.128
Aj sega da chestish!
МТЕЛ треба да ве части како што му е редот, ама ако не, еве јас ќе честам!
Значи чим на почетокот воведоја прескап припејд и постпејд и немаат апликација, од тогаш беше јасно дека денеска луѓето ќе се соочуваат со проблеми.
Lycamobile како оператор почна од Јуни/Јули 2016 година, кој беше услов за спојување на мобилните оператори ONE и Vip, кое беше нелегално направено. Во 2021 година, операторот при крајот на Октомври воведува ефтини пакети на еден месец и на подолг рок, а најповолен и најдобар беше пакетот Super 200 за 200 денари/30 дена, ќе го споменам на 12 месец беше 1600 денари. Овие пакети за активација се валидни до денес, додека корисниците не се префрлени на мрежата на МТЕЛ и ако успеат на активираат годишен пакет.
Проблемите кои ги имаат корисниците, треба да ги пријават до МТЕЛ и до АЕК (агенцијата за електронски комуникации) и операторот е должен дури да му даде одреден надомест или да го надокнади таа загуба на корисниците.
Грешката е направена кога се дозволи спојувањето на овие 2 оператори, ако не се продадеше Lycamobile Македонија, сега се ќе беше подобро, ама тоа е.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.197
Поени од реакции
6.228
Пушти линк од тој пакет на Телеком баш ме интересира да го видам.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.596
Поени од реакции
955
Телеком најскап припејд има, воопшто не се замараат со припејд, бизнисот им е во пост пејдот. Само А1 припејд вреди

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.066
Поени од реакции
1.128
Пушти линк од тој пакет на Телеком баш ме интересира да го видам.
https://www.telekom.mk/ekstra-pridobivki-pripejd.nspx
https://www.telekom.mk/povolnosti-pripejd.nspx
Со секое надополнување од 100 денари и нагоре во COOL имаш да бираш, а исто така и на месечно ниво екстра придобивки. Само што, разговорите што се во поволности се кон телеком, така да, ако има и други броеви кои ќе ги префрлите во телеком ќе имате цела недела да зборувате.
https://www.telekom.mk/cool.nspx#groupItem5176
Викенд минути се вклучени, не се на неделно ниво за жал или на месечно ниво.
Преку Magenta Moments незнам што има за активирање, за тоа тој што користи телеком припејд.
Телеком најскап припејд има, воопшто не се замараат со припејд, бизнисот им е во пост пејдот. Само А1 припејд вреди
А1 имаат најдобар припејд, така да, подобро е на а1.
https://www.a1.mk/giga-vibe

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.544
Поени од реакции
8.339
https://www.telekom.mk/ekstra-pridobivki-pripejd.nspx
https://www.telekom.mk/povolnosti-pripejd.nspx
Со секое надополнување од 100 денари и нагоре во COOL имаш да бираш, а исто така и на месечно ниво екстра придобивки. Само што, разговорите што се во поволности се кон телеком, така да, ако има и други броеви кои ќе ги префрлите во телеком ќе имате цела недела да зборувате.
https://www.telekom.mk/cool.nspx#groupItem5176
Викенд минути се вклучени, не се на неделно ниво за жал или на месечно ниво.
Преку Magenta Moments незнам што има за активирање, за тоа тој што користи телеком припејд.
Drsh me majko se ispostrav!

Jas plajcham 10€ za 80gb internet i neogranicheni razgovori i sms kon site mrezhi!
E da de ne e toa vo Makedonija zemjata na multimilionerite!

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.066
Поени од реакции
1.128
Drsh me majko se ispostrav!

Jas plajcham 10€ za 80gb internet i neogranicheni razgovori i sms kon site mrezhi!
E da de ne e toa vo Makedonija zemjata na multimilionerite!
Јас ставив кредит 300 денари и го активирав пакетот преку мојот А1. Имам 256 GB интернет за социјалните мрежи, 10GB интернет за видео повици и се останато, неограничени разговори и СМС кон сите мрежи. Интернетот е на 4G+, А1 доста има работено на мрежата и сега имам доста подобар интернет на мобилен.
Во Македонија, за 10 евра претплата имаш 3GB и неограничени разговори и СМС кон сите мрежи во Телеком и плус да одбериш поволност преку Magenta Moments преку Телеком мк апликацијата - тука има можност за неограничено сурфање на социјалните мрежи или за Јутуб, Magenta TV и Max да гледаш неограничено. Друг оператор кој зема мрежа од Телеком за мобилна е Телекабел, таму имаш 151GB интернет и 200 минути разговори кон сите мрежи (2G мрежа за разговори, интернетот на 4G/5G). Во А1 за 10 евра претплата 6GB интернет и неограничени разговори.
На крајот излага дека припејд е подобра варијанта од постпејд.
За жал, мора да ја прифатиш вистината дека имаме отселено население во Макеоднија и дека овде е договорено монопол/ дуопол.
Тоа е, биди здрав и жив.

Член од
24 ноември 2007
Мислења
191
Поени од реакции
129
Denes se obnovi preku mtel paketot xtraTALK M - 12 meseci. Sakam da kazam deka i starata aplikacija od lyca isto taka se obnovi so podatocite do koga trae paketot i kolku ima preostanato mobilen internet.
Za zal na drugi 2 mobilni koi se na mtel, lyca app bese izbrisana, na ovoj ostanala i eve seuste meri internet i dava informacii za paketot Super 200 12M.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.929
Поени од реакции
4.421
Denes se obnovi preku mtel paketot xtraTALK M - 12 meseci. Sakam da kazam deka i starata aplikacija od lyca isto taka se obnovi so podatocite do koga trae paketot i kolku ima preostanato mobilen internet.
Za zal na drugi 2 mobilni koi se na mtel, lyca app bese izbrisana, na ovoj ostanala i eve seuste meri internet i dava informacii za paketot Super 200 12M.
App od lyca za brzo nema da raboti(ke ti se pojavi deka brojot e port out)
na toj br, uste sto raboti.?imase se meri data/call history.??

Kajgana Shop

На врв Bottom