Lycamobile Македонија

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.132
Поени од реакции
801
Од пред пола час ми снемува мобилен интернет на секои 1-2 минути и се враќа само после рестарт или по вклучување и исклучување на airplane mode?

Инаку бев на Лајка, сега сум префрлен на Мтел од пред неколку недели. Досега немаше проблем со интернетот, еве денес се случува цело време.

Да прашам дали некому му се случувал овој проблем и дали има решение?

Член од
29 август 2008
Мислења
5.937
Поени од реакции
4.435
Од пред пола час ми снемува мобилен интернет на секои 1-2 минути и се враќа само после рестарт или по вклучување и исклучување на airplane mode?

Инаку бев на Лајка, сега сум префрлен на Мтел од пред неколку недели. Досега немаше проблем со интернетот, еве денес се случува цело време.

073800010 prasaj, nema proverka nema nisto....

Член од
7 февруари 2021
Мислења
298
Поени од реакции
861
Го користев годишниот пакет од лајка, ме префрли на мтел и ме одлогира од апликацијата и снемав интернет еден час.
Сега повторно имам интернет не знам од каде? Да не ми стигне некоја сметка од мтел?

Член од
29 август 2008
Мислења
5.937
Поени од реакции
4.435
Го користев годишниот пакет од лајка, ме префрли на мтел и ме одлогира од апликацијата и снемав интернет еден час.
Сега повторно имам интернет не знам од каде? Да не ми стигне некоја сметка од мтел?
Kakva smetka, druze pripejd koj smetki koj cirkuzi ste, snemal internet, koga ke ti go prefrlat/portiraat brojot komolet na mtel ke nema apn, i treba da se vnesi manuelno od mtel,/osvem ako i od lyca tie go rabotat toj apn sto bese tekovniot.
Aplikacijata nikigas povejke nema da raboti, proverka na internet na mTel nema...samo na telefon 073800010

Член од
12 јуни 2017
Мислења
399
Поени од реакции
266

И мене исто прееска истово накај 17:20 и завчера накај 11-12 не знам чаре дали има или ќе го оправат некако...

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.201
Поени од реакции
6.235

Потврдено и кај мене денес има чести прекини со конекцијата на било која локација во Скопје.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
497
Поени од реакции
958

Od vcera popladne ,,pocna ovaa maka,,. Ima, nema internet ,,na teritorija na celo Skopje,,.
Padni, stani ,,rabotata,,. Kaj mene ,,znae da se vrati,, i bez da ,,cepnam nisto,, haos, ,,luduva mrezata,,.
Za Tehnicka izgubiv nervi ,,da cekam,, nekoj da odgovori. Mizerija

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.132
Поени од реакции
801
Се јавив во контакт центарот за овој проблемов со интернетот, само ми кажаа дека повеќе луѓе се пожалиле и дека имаат пренесено на техничкиот тим.

Мене важно ми беше да знам дека проблемот не е нешто со мојов телефон, туку е кај опрраторот. Чуден проблем, ајде да видиме дали ќе се среди следниве денови.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.937
Поени од реакции
4.435
Се јавив во контакт центарот за овој проблемов со интернетот, само ми кажаа дека повеќе луѓе се пожалиле и дека имаат пренесено на техничкиот тим.

Мене важно ми беше да знам дека проблемот не е нешто со мојов телефон, туку е кај опрраторот. Чуден проблем, ајде да видиме дали ќе се среди следниве денови.
Texnickiot tim 7 dena ne moze da ja vmetni iccd manuelno od sim karticka od lyca/sega mTel za da toa brojce raboti ,bidejki portirajneto nee celosno, odnosno pojdovni povici sano kon a1,lyca,mtel dojdovni nedostapen.... E taa tehnicka ke vi resava problemi.....

Член од
28 ноември 2022
Мислења
497
Поени од реакции
958
Pojdovni povici kon site mrezi ,,sem mtel,, KAPUTT
,,vo monentov ne moze da se vospostavi vrska so brojot koj go povikuvate,,
Dojdovni od drugi ne znam, izgleda i toa ,,ne raboti,,.
Uzas, dno dna Vucic company
Placeme za lycamobile ama nema, tazno sto sme ,,padnati,, vo racete na nesposobni kaubojci.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.937
Поени од реакции
4.435
Pojdovni povici kon site mrezi ,,sem mtel,, KAPUTT
,,vo monentov ne moze da se vospostavi vrska so brojot koj go povikuvate,,
Dojdovni od drugi ne znam, izgleda i toa ,,ne raboti,,.
Uzas, dno dna Vucic company
Placeme za lycamobile ama nema, tazno sto sme ,,padnati,, vo racete na nesposobni kaubojci.
.....ne mozam da probam, mojot br, e 7 dena zaglaven za portirajne od lyca na mtel, minatata nedela imase 2h, ispad so povici

Член од
2 јануари 2025
Мислења
3
Поени од реакции
5
Dali nekoj drug ima problem da zvoni od lyca kon mtel sega portiran broj?? Koke zvonam mi veli deka e nedostapen brojot a mozi da zvoni od mtel so e portiran sekade

Член од
7 февруари 2021
Мислења
298
Поени од реакции
861
Многу аматерски... Направи тест период, портирај број два види кои се баговите (снемува мрежа, има мрежа нема смс, интернет итн.) Среди ги па после направи комплетна миграција. Вака ни тие знаат што прават ни ние знаеме што ни се случува.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.937
Поени од реакции
4.435
Dali nekoj drug ima problem da zvoni od lyca kon mtel sega portiran broj?? Koke zvonam mi veli deka e nedostapen brojot a mozi da zvoni od mtel so e portiran sekade
Nastanuva konflikt, sim se od lyca so iccd od nivnata platforma(plintron) portirani na Mtel 294.12 mcc/mnc ,so toa sto sim ne se od Mtel i broevite ne se komplet portirani odnosno/problemot e so dojdovni povici, pojdovni pocici/sms/data se 294.12 a dojdovni se zaglaveni na lyca 294.04 .....
vucic kompani se zaglaveni i ne znaat sto kazuvaat i sto pravat!

Член од
26 август 2021
Мислења
5
Поени од реакции
3

Истиот проблем три дена го имам. Ако снема интернет за да се врати само со авионски режим се враќа назад. Хаос е со интернетот. Мислам дека имаат проблем со гушење на мрежата. На тешки маки сме оставени, имаме пакети за една година но џабе.

Kajgana Shop

На врв Bottom