Лулашки

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
ee ljuljaski nesto sto mn sakam i use gi koristam oni pozadi Level sto se :):):):):):) me drzi linija i mozam da si priljustam takvo zadovolstvo ,Inace use od mala mn sakav i non stop idev dali n aklackalki dali na tie dr :):):)ali sepak mi imaat dobar spomen so drugarcinjata od gradinka.... ahh se setiv bravo za temava :):):) samo da se potstopli i mozete da me vidite kraj Level cc:):):):):)

аххх даа лулашки...сеуште кога имам повеке време..ке се симнам до пред зграда влагам во игралиштето и се лулам иако децава ме гледаат ко ненормална:vozbud:згоди незгоди све имало али сепак лулашките се еден од најубавите спомени:pipi:

Koga odev kaj babami i dedomi kako mala so drugarka mi od zgrada odevme nalulaski i skoro cel den tamu kisnevme,znam se karavme so eden dedo ednas,ne terase da staneme zosto sme bile golemi ( 3 odd) za da se lula vnuka mu...pagjaa teski raspravii i sekogas si doseduvavme do kraj...:pipi: Najgolemo zadovolstvo mi bea...i uste mi se...samo sto imam mn pagjano:nesum:

Ееее ЉуЉашкиии :) И од моето детство беа многу битен и голем дел. Кај и да најдев лулашка не пропуштав да се лулам... Низ маало, у град негде кога шетавме, на одмори у Грција обавезно (во голем дел од приморските места има по повеќе паркчиња со лулашки и таму киснев) и едно време го напнав дедо ми да стави лулашка во викендицата, и тоа беше врвот! По цел ден се лулав и си пеев нешто...
Немам некои повреди од лулашки, што е чудно зашто многу бесно се лулав. Од крај до крај :) И сега уште се лулам (на центарски лулашки-тие позади левел, кај соборна, кај оринџ итн. пошо маалските одамна ги нема) ама ја изгубив способноста да се лулам `бесно`... Сега ми се врти, страв ми е... Пуста старост :)

Ејјј супер тема ...леле какви спомени имам од ова лулашкиве , коа ке ми текне како се тепавме, трчавме уште од школо од лулашките за кој прв ке седне , абе смешки али еднаш така со братучед ми бев и седев на клупа и он со другарите кај лулашките играше џамлии на песокта и му паднаа сите од џеб и сирот за да не му ги земат одма се стрча по нив и у тој момент другово дете што беше на лулашката како што се лулаше со сета сила несакајќи го звекна по фаца и коа се исправи братучед ми ЦЕЛ У КРВ од горе до доле:nesum: леле коа видов ми се стемни , му пукна аркадата и лелее страшно беше , таков цел од горе до доле крвав шетавме низ бисер неговите ги баравме и сирот се дереше на цел глас... и после болница ова она... страшно..

Не се лулав многу,повеќе фудбалче! Ама и љуљањето беше неизбежно...Имам паѓањо неколку пати,ама без посериосни повреди :smir:

Jaс ја имав најубавата лулашка на свет на времето. :pipi: Кај баба ми и дедо ми во двор ми ја направија, на едно дрво (мислам орев беше), ама ненормално огромно. Толку беше високо што се качував на кров, па од таму залет си земав. :icon_lol: Нешто како летање, мислам во облаци дек одев. Назад ми се чини до улица дека стигнував, над колите додека поминуваа, нанапред преку тревник и цвечки, преку ограда (доле провалија, иначе :icon_lol: ). Не сум паднала, ама немаше да преживеам ако се откачев.
Не се опишува бе, преубаво беше. После тоа ми сјебаа и лулашка и све, упропастија делот кај кровот и исекоа дрвото. Ојде јабана моето летање. :pipi:
Не сум тежок, синџирите беа стари! :)
Ma неее...:pipi:

Иххх лулашки... одвај чекав, а богами и уште чекам да најдам некоја и да и "привлезам":vozbud: Обожавам лулашки, и кај и да видам морам да седнам да се понишам барем 5 минути. Инаку, кај нас на игралиште јас му без шампион, оти скокав највисоко и летав највисоко.:pipi: Хихиии... се испофалив!!:)

Обожавам лулашки,често одев како помала.Имав кај баба ми,од оние дрвените со прегради од страна.Еднаш лошо се превртев и викав по неа,она мислејќи дека се зезам,ме остави да висам :toe:.И сега се лулам,кога ќе видам некоја поиздржлива.Имаше едни од оние јаките,кај мене во населба ама ги тргнаа.Овие сега што ги има се многу слаби.

Јас уште во дворот си имам едно големо црвено железо (со кое сега не знам што да правам поради новонастанатата ситуација:()на кое ми беше закачена лулашката. Имав две лулашки закачени и со братучед ми се натпреварувавме кој побрзо ќе ја дофати живата ограда:nesvest:
Како деца се собиравме на едно место кое уште го нарекуваат „кај нишалкине“ и ред се чекаше кој да се ниша. Не сум имала непријатности, не сум паднала никогаш и не сум си ја дупнала главата како други деца. Мирна си бев и не се глупирав премногу.

kako mala idev kaj mene vo naselba na lulaski ama sea imam preubava letna lulaska na tarasa letno vreme mi se slucuva i da pospijam na nea....

ехх лани за мај на викендица наместо да седам со друштвото јас на лулашка уживав :vozbud:

вчера се лулав на една ама се скина синџирот и паднав цело друштво ми се смееше цела вечер ама арно не скршив некоја коска

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom