Ловци

• Креатор на темата Креатор на темата nikola_bb
  • Време на започнување Време на започнување
Имаа нашиве џандари едно време BMW 850 за на автопат, ама за џандар кај е кола убава, истото ја имаше судбината на францусква Subaru Impreza :)

Во Кавадарци има Мерцедес 560 СЕЦ, на полицијата. Можеби и таа кола некогаш била од таква служба :)

i ja sum primetil takvi nekoi koli pojaki ama mislam sepak deka za nekoi pobitni desavki funkcioneri i takvi gluposti bile. a so ova golfovive ke bidat cirkuzi krajslerite otidoa gleam pak golfovite gi vozat od druze tito vreme so se vika. a so ovie novive cirkuzi ke bide ke ja shlapnat nekade dur te brkaat i uste ti ke si kriv

od eden drug forum:
Сега за сега знаеме дека имаат сребрено поло, бордо Ровер 75 и би рекол по сликава од Дневник... Голф 4.

abe neam gajle neka zemat i avion ako sakat kolata ne mi se gleda koga vozam :D hahahha

Ова е веќе класика :)

zagreb_280308_policija.jpg

Фиќово го заплени Хрватската полиција од сопственикот, демек си играл мајтап со нив :lud:

abe kakvi Lovci kakvi bakraki.. go derat narodot so zonsko parkiranje, a posebno sto sega izmislija nedovaganje na policija kaj pomali soobrakajki ( a i kazna 250 eu ako viknes policija za "sitna" steta).." Evropski " zapisnik.. e sega ako ne potpisuva vinovnikot, sto ke prais.. uste ako si sam a vinovnikot ima luge sto ke svedocat u negova korist ??.. pa na semafor ako nema kamera toj na crveno ke te udri i ako ima svedoci negovi kriv ke ispadnes.. neutralnite odma Begaat od mestoto na nesrekata za da NE svedocat.. makedonska rabota.. jas mislam deka Tokmu poradi Zonskoto parkiranje i zaebancijata so soobrakajnite Drasticno ke se namali kupuvanje na novi koli a i voopsto koli..za niz grad ima taksi i avtobus, na odmor ima eftini aranzamani so avioni... veke gledam polovnite avtomobili padnaa drasticno, osobeno tie "levite" , retkite so skapo odrzauvanje ili golema potrosuvacka, skapa registracija.. zatoa pak se "vraka" zastava, po se izgleda ke napravat pogon za makedonceto da vozi stari modeli jugovci, isto kako vo Egipet sto ima polno 128-ci... :toe:

Тоа со собраќајките нема крив прав нема казни туку осигурањето плаќа штета и на двајцата и готово барем така беше предвидено дали функционира незнам уште не сум го испробал не сум направил некоја пакост :pos2:

Тоа со собраќајките нема крив прав нема казни туку осигурањето плаќа штета и на двајцата и готово барем така беше предвидено дали функционира незнам уште не сум го испробал не сум направил некоја пакост :pos2:
Грешка си... осигурувањето на оштетениот (т.е. недолжниот) во сообраќајката му ја поправа колата по проценка на НИВНИ стручен проценител. И тоа е достапно еднаш во годината. Останатото секој сам си го подмирува.

Е сега кој е виновен, и колку ќе ти ја проценат штетата е “релативно“.

Грешка си... осигурувањето на оштетениот (т.е. недолжниот) во сообраќајката му ја поправа колата по проценка на НИВНИ стручен проценител. И тоа е достапно еднаш во годината. Останатото секој сам си го подмирува.

Само еднаш?!?
-Па тоа е премалку за една година ако земеме дека цела година си по патиштата со тоа возило...Знаејки ја сообраќајната култура,премалку е.

ne samo sto e ednas nego sega sakaat i da go poskapat pak osiguranjeto navodno ne im bilo isplatlivo vaka da rabotat. abe samo ne derat

Читав нешто во весник ама не сум разбрал изгледа

ne samo sto e ednas nego sega sakaat i da go poskapat pak osiguranjeto navodno ne im bilo isplatlivo vaka da rabotat. abe samo ne derat
Е од цените за регистрација и осигурување што ги имаме, во Македонија се возат 1/3 нерегистрирани автомобили. Ако ги зголемат давачките... очекувајте дека ќе се намали бројот на регистрации.

ловците или т.н. пресретнувачи имаат улога да ги снимаат прекршителите на сообраќајните правила и прописи...значи те пратат одредено растојание и со камерата која е поставена на предното ветробранско стакло се гледа брзината на движење...потоа прекршителот се сопира и му се покажува видео запис од прекршокот којшто го направил и нормално следува санкционирање односно казна...инаку располагаат со голфови,фиати,ровери...не знам дали некој од вас форумџиите беше пред 2 недели на плоштад каде се одбележуваше денот на лица загинати во сообраќајни НЕЗГОДИ ( болдирано е зборот незгоди затоа што е правилен израз, а не како што го употребуваат изразот сообраќајни несреќи)..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom