Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.084
- Поени од реакции
- 62.207
Hitler after watching the last episode of Lost:pos2:
What's the point of having the numbers tatooed on my but?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Hitler after watching the last episode of Lost:pos2:
Јако е видеото. Ама појако ми е коментарот на Синдикат за тоа некој хардкор фан да ги испоубие креаторите на ЛОСТ.
![]()
Јако е видеото. Ама појако ми е коментарот на Синдикат за тоа некој хардкор фан да ги испоубие креаторите на ЛОСТ.
![]()
Мене напротив со ваквиот крај ме убедија дека уште од почеток го знаеле крајот.
Значи вака имале почеток (прва епизода) и го знаат крајот. Идејата дека уште од старт се пробиени (една од првите теории беше за чистилиштето) воопчто не им се допаднала на продуцентиве па решиле малку да ги измешаат картите. Со секоја нова епизода и сезона да воведуваш нови и нови работи (мистерии) без да имаш концепт на крај како ќе ги поврзеш и објасниш е тотално несериозно и според мене овие го изгубија кредибилитетот воопшто повеќе да работат на некоја друга серија или филм.
Сведувањето на цела серија од 6 сезони на лична драма на Џек и дали тој ќе успее да си ја смири душата (да се спознае) и заедно со неколку (колку успееаја да соберат за во црквата) да продолжи понатаму (незнам каде) е тотален промашај за крај на серија која претендираше да биде врв, односно нешто досега не видено.
Факт е дека “чистилиштето“ им бил првичниот концепт но да продолжеа со логичен расплет на настаните односно да се задржеа на тој концепт серијата ќе згаснеше на средина на втора сезона.
Лакомоста по пари направи невиден хаос во кој потполно се изгубија креаториве и на крај изгледа и да немаа друг избор него да си прикажат крајот кој го имаа “смислено“ уште на почеток.
Идејата дека неодговорените прашања ќе им донесат екстра пари де дополнители 12-14 мин. на ДВД или може и некој филм да снимат им се идиотски бидејќи мислам дека разочарувањето кај многу голем дел од фановите е премногу големо.
Јас веќе се заморив од теориии, разјаснување на мистериите и одговарање на неодговорените прашања и повеќе несакам ни да слушнам за лост а не па да гледам екстра неразјаснети работи.
Истото го пишав, овие продуцентиве си имаат тешки GOD комплекси. Онака, не сакаа АПСОЛУТНО никој да го погоди крајот, а и не само крајот, туку ШТО БИЛО во серијата. Затоа прво сереа дека се ќе биде реално објаснето, па имаше time-travel, па нели 5 сезони не убедуваа дека не е чистилиште, за на крај алтот да испадне нешто слично на тоа.
Еве, како доказ гледајте го интервјуто со двајцата, на некоја претходна страна е. Девојката ги прашува "Дали остававте траги низ серијата?" и Cuse вика "Еи да ние во првата епизода од сезонава ја покажавме раната на Џек на вратот" и се убацува Lindenhoff "И тогаш си рековме - У курац, откривме премногу изглеа, се издадовме".
Значи погледнете колку се параноични човече, па кој со здрав мозок би ја поврзал раната, кога на островот ја покажаа тек во ПОСЛЕДНАТА епизода. Како би си ги поврзал некој работите?
Е ради таа параноја и комплекси, цела шеста сезона беше без НИЕДНА трага, едноставно шит за гледање. И зашто?
За на крај никој од нас да не биде во право. И за ова најмногу ги хејтам, пацери невидени.