LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Ај уште малку хејтеризам (не на шоуто, на оние двајцата...). Дел од коментарите:

"The writers should be ashamed of themselves, they had the chance to create the generations most memorable legacy for television and they blew it spectacularly!"

"Let it go...thanks for watching for 6 years, we made millions, now let it go, we don't care.The biggest TV prank of the decate, and most people say they get it and loved it!"

"They died? really? i didn't know humans did that."

"The writers didn't even bother to answer major questions why would they waste their "precious" time on minor thing. Once again, really disappointed in the writers. They blew it. 6 years of build up and in the end we are still "lost"."

"Imagine if Agatha Christie had written a novel and in the end it is not revealed who the killer is and you aren't even given enough clues to guess, because Agatha Christie does not know it herself."

"A full fiasco..."

"They really messed up real bad, how can you dedicate so many episodes to science attempting to explain the viewers a little about time traveling, space-time continuum alternative realities and then ending the show with religious irrational beliefs?"

Итн...

Што да ви кажам ја прекинав после 3 сезона, после таа сезона почна серијава да ми иде у погрешен правец..И да, има други серии кои се ремек дела ако веќе сакате да гледате нешто асално после Лост.

Брејкинг Бед, Сикс Фит Андер, Твајлајт Зоун, Твин Пикс и Декстер. Знам дека го тупам со препоракиве, али јбг..жал ми е што не се пратат доволно овие серии кои по квалитет се далекууу од оние што се форисраат у моментов.

П.С. Најдобрите мистерии на сите времиња остануваат на своето место иако по првите 2 сезони од Лост мислев дека ќе бидат надминати сепак, Твајлајт Зоун и Твин Пикс се задржаа како мои лични фаворити па и на многу други "филмомани" глобално.

Едит, ја заборавив Тру Блод!! режирана од големиот, Алан Бол! режисер исто така на Сикс Фит Андер.
Друже Breaking Bad е најпреценета серија, немој вака. :) А Twin Peaks прекинав да ја гледам после 6 епизоди, а верувај ми имам изгледано над 50 серии и не знам колку сезони и епизоди. Декстер не спаѓа во мистерии, а серијата е феноменална. True Blood е супер серија ама далеку од masterpiece, а камоли да се мери со LOST.

Уште еднаш, џабе мелете за ЛОСТ како ве разочарала или не знам што, ако сте вистински фанови на серијата ќе погледнете од друг агол и друга перспектива околу содржината на финалето.

Уште еднаш, џабе мелете за ЛОСТ како ве разочарала или не знам што, ако сте вистински фанови на серијата ќе погледнете од друг агол и друга перспектива околу содржината на финалето.
Дабе, ако сме вистински фанови ќе си го пиеме kool aid-от.

Незнам за другите ама мене ми изгуби на квалитет серијата. Уживав дур ја гледав, ама ми остави горчлив вкус во устата. Се е тоа џабе кога знаеш дека нема поента, дека нема логика. Дете од 10 години со бујна фантазија ќе смисли секакви глупости без никаква поента.

Ти стварно не разбираш зошто ЛОСТ успеа да стани најглупата серија во историјата на филмот, обична комерцијална превара. Не е можно значи некој да ти постави загатка и ти да се мачиш да ја решиш со години и на крај да ти кажи дека не постои загатка и ти истото да го цениш како нешто инспиративно проникливо и мудро. Едноставно нема логика, по никој закон на природата не можи да се цени прекршување на ветувањето.

Режисерите на ЛОСТ го прекршија ветувањето, зошто кога некој ти постави загатка ти должи одговор и најискрено се надевам дека некој хардкор фан ладнокрвно ќе ги убие и ќе им ги силова фамилиите, за уште еднаш ова да не се случи во филмскиот свет.

Друже Breaking Bad е најпреценета серија, немој вака. :) А Twin Peaks прекинав да ја гледам после 6 епизоди, а верувај ми имам изгледано над 50 серии и не знам колку сезони и епизоди. Декстер не спаѓа во мистерии, а серијата е феноменална. True Blood е супер серија ама далеку од masterpiece, а камоли да се мери со LOST.

Cool Story Bro :)

Еј ај намалете малку со лоботомија, вистински фанови и невистински, обични и необични... Еве ја сум најголем фан на Лост на планетава и пошироко во неколку други димензии, и ако ти не се согласиш со мене дека финалето беше тапа, не си вистински фан. Бива?

Не се рчкајте едни со други, секој си има право да си ја доживее и серијата и крајот како што сака. Линделоф и Кјуз нема да делат медалји за најпослушните фанови.

И ај сега навистина да се вратиме неколку години во историјата на темава, не на серијата:

Дали ние со години наназад дискутиравме за тоа дали Џек треба да биде со Кејт, Кејт со Сојер, Сојер со Џулиет или Џулиет со Џејк? Дали дискутиравме кој треба да го одгледа Арон, дали Дезмонд ќе живее среќно со Пени и дали оние Квоновците ќе ја наредат работата веќе еднаш...?

Не, тоа го спомнувавме патем, како споредна приказна. За нас како фанови никогаш не беше важно дали Кејт ќе биде со Џек или Сојер, Џулиет ќе биде со Џек или Сојер или Џек ќе биде со Сојер а Џулиет со Кејт да му се невиди. Нема никакво значење, имаме сапуници за такви работи. Не баравме одговори на такви прашања и сигурно не баравме одговор дали кога ќе умрат ќе одат некаде.

Ние со години наназад разговараме за Дарма, за Смоуки, за мечките, за отворот, за броевите, за светлината, за патувањето, за хиероглифите, за храмот... за проклетиот остров зборувавме! И за тоа очекувавме одговори, т.е. очекувавме дека авторите барем од прилика знаат кај тераат.

На крај ни шибнаа една приказна за тоа како среќно си живееле откако умреле и со здравје да си тераме работа... Еми ако сте задоволни во ред, ваша работа си е. Исто како што е и наша (The Others понатаму во темава :) ) да не сме.

Инаку за епизодата уште еднаш, навистина е супер како некој посебен дел гледана. Има драма, има разврска, Џек се жртвува за островот, Мајлс го лепи авиот со салотејп, Лапидус го вози по плажата... :pos: На страна сарказмот, навистина добра епизода во тој поглед... но не е крај на една ваква серија. Имаа фантастична шанса да ја зацементираат LOST како серија над сериите, нешто невидено... и ја покакаа... Секогаш ќе ја памтам серијата, уживав во неа, кога ќе имам време пак ќе си ја пуштам. Само ќе морам да ги избришам последните неколку епизоди и да си напишам крај :)

Taпа сте бе. Гледајте сега без иднина wannabe серии. Гледам еве пример, FlashForward нешто висок рејтинг нешто голема гледаност нешто нешто..
Или кога веќе елиминиравме sci-fi еве мистерија, Happy Town нешто 10 сезони ќе се снимало нешто..

LOST беше перфекција од секој агол, дури и драмата. Како што реков, гледајте сегa безиднина серии со повеќе ОДГОВОРИ.
И никад да не добиете серија од квалитетот на ЛОСТ. НИКОГАШ. УА. ЈАСБХДЈКБ„!!

А можда и сценаристите била на островот па се загубиле таму и очигледно и дел од паметот им останал таму, па затоа го сјебале крајот.

LOST беше перфекција од секој агол, дури и драмата. Како што реков, гледајте сегa безиднина серии со повеќе ОДГОВОРИ.

Беше... се до последната епизода. Серија со ПОМАЛКУ ОДГОВОРИ нити имало нити ќе има WOT. И не е до одговорите, можеме да си тераме инает до бесвест. Крајот е крај на друга приказна, а не на онаа што почна од прва сезона. До тоа е работата.

Третата сезона беше врв!
Неколку пати сум рекол. Најемотивен момент кога умре Чарли, Чарли му кажува на Дезмонд дека бродот не е на Пени, додека Џек се јавува и барам помош.
Крај од соништата беше ова! За во 4та сезона да почнат "мистериите кои ќе се разјаснеа".

Знаеш што ќе беше единствен начин како-така да го проголтам крајов: Островот никогаш не се случил! Значи кога му вика Кристиан на Џек дека ова е место кое сами го створивте за да се најдете бла бла... да не мисли само на Алтот туку и на Островот. Значи авионот паѓа, сите се мртви, и од тогаш настанува Островот како некое место кое нема никаква смисла, па и ние нема потреба да ја бараме... Тенко е и тоа, ама ќе се проголташе некако...

4 8 15 16 23 42 The secret shall be revealed.:tv:

Знаеш што ќе беше единствен начин како-така да го проголтам крајов: Островот никогаш не се случил! Значи кога му вика Кристиан на Џек дека ова е место кое сами го створивте за да се најдете бла бла... да не мисли само на Алтот туку и на Островот. Значи авионот паѓа, сите се мртви, и од тогаш настанува Островот како некое место кое нема никаква смисла, па и ние нема потреба да ја бараме... Тенко е и тоа, ама ќе се проголташе некако...

Аа не, ќе се палеа телевизии така. :)
Како брз одговор да, ама како најглуп одговор во историјата и паѓање на сите 6 години у вода, исто ДА.

Аа не, ќе се палеа телевизии така. :)
Како брз одговор да, ама како најглуп одговор во историјата и паѓање на сите 6 години у вода, исто ДА.

Зошто, а вака што се случи? :)

Taпа сте бе. Гледајте сега без иднина wannabe серии. Гледам еве пример, FlashForward нешто висок рејтинг нешто голема гледаност нешто нешто..
Или кога веќе елиминиравме sci-fi еве мистерија, Happy Town нешто 10 сезони ќе се снимало нешто..

FF не е ни блиску до Лост али барем си имаат концепт и се држат до него.

Очајни Домаќинки има мистерија, и во секоја сезона добива одговор. Закон. :tv: Башка може поише убиства од лост имаше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom