LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Па јас не реков дека не е мртов. Читај малце. :wink:

Ако го прешкрта Лок, се губи редоследот на бројките, бидејки Лок е 4. Тогаш нема да биде 4, 8, 15, 16, 23, 42, туку 8, 15, 16, 23, 42. Тогаш бројките нема да бидат 6, туку ќе бидат 5.

А како што кажав, 6те бројки, ми се симболика за Oceanic 6.

Ова со редоследот на бројките не мора ништо да значи. Главното прашање е кое е значењето на бројките и зошто се повторуваат цело време? Зошто баш во шахтата мораше да се внесуваат тие бројки? Некој ја поставил таа комбинација на броеви да се внесува... Кој?Зошто баш таа?Дали некој го видел ѕидот на Џејкоб со бројките и ги извлекол по рандом баш тие броеви или некој од дарма баш ги знае или во минатото ги запознал луѓето на кои им беа доделени броевите??

Зошто Кејт не беше покажана на ѕидот? Сигурно ненамерно пропуштиле.
Детето е само гласник според мене. Има некој над него дали 1 или повеќе незнам. Ричард мислам дека не го виде детето. Исто Флок не го уби Џејкоб, Бен го уби не е ништо прекршено тука освен ако Џејкоб не е мртов-што би било глупо или да воскресне преку пепелта.

Илана според мене е ќерка на Џејкоб, солзите и беа баш сентиментални, а не ми-го-убијаа-лидерот солзи.

Кејт ненамерно пропуштиле да ја покажат? Таква грешка не прават, верувај. :)

И дали некој ја примети сличноста помеѓу Флок и Лок во размислувањето, т.е. изговорот:
Don't tell me what I can't do

Oва е за мене најголема мистерија во епизодата.

Па Кејт можеби ја пропуштиле... оти лидер не може да биде женско, нали?
Па според тоа позади името Квон се крие Џин... :)

Па јас не реков дека не е мртов. Читај малце. :wink:

Ох бре Боже. Фала Богу дека не си рекол дека не е мртов, знам. Јас ти реплицирав, не реков дека си грешка или нешто.

Сцена од Пилот епизодата.Не се сеќавам дали кажаа во понатамошните епизоди која тајна му ја кажа Лок на Волт???

Гледајки ја сценава сега си викам колку само вакви моменти ни имаат поставено сценаристите.:helou:

местото на џејкоб би требало да го завземи џек , а изгледа кристијан не сака тоа да се случи зато е и тој на островот за да го спречи.....

А ако се сеќавате негде во 2 или 1 сезона , имаше хуго еден пријател во лудницата кој ги повторуваше бројки те цело време , а кога , го праша хуго што значат тие бројки бидејќи тој добил на лотарија со нив , тогаш тој почна да се дерит ''ја отвори кутијата '' (или нешто слично ) , можно хуго ја започна целата таа работа со островот и работите .

Сцена од Пилот епизодата.Не се сеќавам дали кажаа во понатамошните епизоди која тајна му ја кажа Лок на Волт???

тајната би треабло да е дека пред да паднат на островот тој неможел да одит .......???

Кристијан не верувам дека воопшто и бил на островот... неговото тело најверојатно е искористено од Флок :smir:

Хмм... нели за неа се зборуваше дека му е
ќерка на Џејкоб

И дали некој ја примети сличноста помеѓу Флок и Лок во размислувањето, т.е. изговорот:
Don't tell me what I can't do
За изговорот.Истото го вика кога во 4-тата епизода ќе го одбијат да оди на Walkabout.

http://www.ninjavideo.net/video/30428

Негде при крајот на епизодата.

Можда да се изгледаат повторно првиве две сезони многу работи ќе ни се разјаснат. :)

имаше коментари на друг форум дека детето можеби е арон .

цитат :
In the sneak peek for next week's episode, Claire captures someone and asks him where he's keeping her son! Does this mean that little boy COULD possibly be Aaron? I

Гледајки ја сценава сега си викам колку само вакви моменти ни имаат поставено сценаристите.:helou:

We're here for a reason.

mislam deka brojkite imaat neso povazno znacenje ali ne znam so ke vidime ..
mnogu jasno deka lok go manipulira po soer za da go iskoristi za neso drugo na kraj . zosto ke vidime ..
a jacob gi dopre po site so se kandidati .. soer koa bese mal i koa mu dade penkalo .. kate isto koa bese mala koa ukrade neso vo edna prodavnica .. lok koa padna od zdraga i ostana bez noze .. jin i sun koa se vencaa i koa im posaka sreka .. said koa umre zenska mu i hugo koa mu dade gitarata .. a mislam deka kate ne moze da bide kandidat poso e zensko .. ( moe mislenje ) ..

a statuata e tawaret bozica na majcinstvoto .. neprijatel na bozicata e cudoviste zmija koe vo mnogu slucai e i cudoviste vo vid na smoke .. the black smoke na primer vo filmot .. a znaeme deka the black smoke ja unisti statuata ..

tawaret e tesno povrzana so amon ra ..
RA na primer za Richard Alpert .. hmm ali ne znam zosto od takov tip go napraija pice :D:D

a detoto mislam deka e sin na jacob .. a moze da e isus na primer poradi krvta na dlankinte koa lok go vide prv pat .. ( moe mislenje ) ..
ke se vidi na kraj sto e rabota ali mislam deka ke ispadne neso sosem treto ..

За бројките имаше перфектно објаснување и + беше тука постирано тука на форумот, не се веќе мистерија. Само кој да чита :toe:

За бројките имаше перфектно објаснување и + беше тука постирано тука на форумот, не се веќе мистерија. Само кој да чита :toe:

Е кое објаснување беше перфектно според тебе? Пошто има повеќе :)

Бројките се мистерија се додека не се расчисти дефинитивно. И за Флок знаевме дека е Смоуки одамна ама мистерија беше до предходната епизода.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom