LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
1. Ова што го зборуваш нема блага врска со реалноста. Лост никогаш не била планирана да трае неколку епизоди, напротив секогаш се одело на тоа да се снимат минимум 100 епизоди за да биде погодна за сидикација. Во првите три сезони серијата не се знаеше кога ќе заврши и зата многу страдаше со рејтинзите, и зато по третата сезона се решија да и дадат насока и да ја испланираат како што треба и тоа можеби не и помогна многу со гледаноста која продолжи да паѓа сепак го намали падот и дефинитивно го зголеми квалитетот.
Тоа што е најсимнувана не е точно. ЕВе последнава година Херои е најсимнувана серија и има околу 1,5 милиони копии симнато илегално од цел свет што е многу малку земено предвид дека во Америка сега има околу 7-8 милиони гледачи (ако се земе dvr) што не е многу. Тоа дека пиратеријата и штети на серијата, оваа или која и да било друга е само мит.
1. Не можам да го најдам линкот, сигурен сум дека прочитав дека продуцентите биле изненадени од популарноста што ја стекна LOST и поради тоа се решиле за продолжување на серијата за која се планирало да нема повеќе од десетина епизоди...
2. LOST е најсимнувана серија на сите времиња, барем така беше лани... А за минатата година, мислам до август, Херои беа симнати 53 милиони пати, а Изгубени 51 милиони... Но тука мора да се напомене и дека Херои имаа 8 епизоди повеќе во таа сезона од Изгубени... :smir:

1. Не можам да го најдам линкот, сигурен сум дека прочитав дека продуцентите биле изненадени од популарноста што ја стекна LOST и поради тоа се решиле за продолжување на серијата за која се планирало да нема повеќе од десетина епизоди...
2. LOST е најсимнувана серија на сите времиња, барем така беше лани... А за минатата година, мислам до август, Херои беа симнати 53 милиони пати, а Изгубени 51 милиони... Но тука мора да се напомене и дека Херои имаа 8 епизоди повеќе во таа сезона од Изгубени... :smir:

Не знам од кај ти се податоците ама не се точно ни двата. ABC никгоаш не инвестирала во мини-серијал и секогаш одела на тоа да прави тв серии погодни за синдикација затоа и имаше толку голема масовна кампања за серијата уште пред да започне.

За симнувањата за 2009 година за светско ниво по епизода колку се симнувани наспроти гледаноста само во америка без двр (и двете вредности се просек по епизода).
http://tvbythenumbers.com/2010/01/0...exter-top-most-pirated-tv-shows-of-2009/37593

Не знам од кај ти се податоците ама не се точно ни двата. ABC никгоаш не инвестирала во мини-серијал и секогаш одела на тоа да прави тв серии погодни за синдикација затоа и имаше толку голема масовна кампања за серијата уште пред да започне.

За симнувањата за 2009 година за светско ниво по епизода колку се симнувани наспроти гледаноста само во америка без двр (и двете вредности се просек по епизода).
http://tvbythenumbers.com/2010/01/0...exter-top-most-pirated-tv-shows-of-2009/37593

инаку тоа за што зборувате е некое писмо од некој сценарист кој пред многу години им испратил приказна слична ако не иста на некоја телевизија од десетина епизоди ама го одбиле

инаку тоа за што зборувате е некое писмо од некој сценарист кој пред многу години им испратил приказна на некоја телевизија од десетина епизоди ама го одбиле

Јас не знам за што се збори само знам дека нема благе везе со лост барем со ова што е денес.

Јас не знам за што се збори само знам дека нема благе везе со лост барем со ова што е денес.
Ај не се прави паметен... тоа што ти не си прочитал не значи дека јас грешам. Па уште немало благе везе... :pos:

Па мојот деловен партнер, Демон Линделоф, и јас, ние кои всушност и го создаваме шоуто, само сакавме да направиме дванаесет епизоди од Изгубени и тоа беше тоа. Така одлучивме да дадеме се’ од себе и да ги направиме дванаесетте најдобри епизоди кои би можеле да ни текнат на нас -- и впрочем, тоа беше целиот наш договор.

Код:
http://lostseries.blog.com.mk/node/237218
Дури после прикажувањето на пилотот плановите се измениле...

Ај не се прави паметен... тоа што ти не си прочитал не значи дека јас грешам. Па уште немало благе везе... :pos:

Код:
http://lostseries.blog.com.mk/node/237218
Дури после прикажувањето на пилотот плановите се измениле...

Ова нема блага везе со тоа што го викаш. Каде прочита дека било планирано да трае 13 епизоди (12+ пилот), тоа што некој сумњал дека серијата нема да биде успешна е сосема друго, АБЦ одобри 14 милиони долари за да се сними пилотот и тоа кажува дали мрежата имала верба во серијата или не (сепак беше д тогаш најскап пилот, а и марктингот кој го прижи за лост и очајни домаќинки беше огромен). А ако те буни она 13 сите серии првично имаат нарачка од 13 епизоди + 9 back nine. Тоа е за скоро сите серии секоја сеозна редовна постапка, не значи дека некоја серија била планирана да трае 13 епизоди и покрај тоа што повеќето нови серии траат само толку.

By the way јас сум паметен, а ти грешиш :).

Ќе ги направиме најдобрите 12 епизоди кои никој никогаш нема да може да ги повтори -- и ова ќе биде најдоброто дванаесет-епизодно шоу на сите времиња

??? Не вели 100-епизодно... туку 12 епизодно и то е то...

Патем еве ги и резултатите за кои зборев погоре...
Heroes; 54,562,012
Lost; 51,151,396
24; 34,119,093
Prison Break; 29,283,591
House; 26,277,954
Fringe; 21,434,755
Desperate Housewives; 21,378,412
Grey's Anatomy; 19,916,775
Gossip Girl; 19,706,870
Smallville; 19,598,999

Извор

??? Не вели 100-епизодно... туку 12 епизодно и то е то...

Патем еве ги и резултатите за кои зборев погоре...
Heroes; 54,562,012
Lost; 51,151,396
24; 34,119,093
Prison Break; 29,283,591
House; 26,277,954
Fringe; 21,434,755
Desperate Housewives; 21,378,412
Grey's Anatomy; 19,916,775
Gossip Girl; 19,706,870
Smallville; 19,598,999

Извор

ох море мајко не ми е јасно што те буни ама ќе пробам да ти објаснам. од десет снимени пилоти еден добива 13 epizode order. Само 85 проценти од сериите нови успееваат да стигнат до втора сезона. Значи тоа што човекот се плашел дека нема да успеат во тоа да ја пробијат серијата е поради тоа. Но секоја серија како серија еднаш штом влезе во продукција се надева да стигне до sidication (бидејќи таму лежат парите). За синдикација да допрат потребно е да имаат минимум 88 епизоди иако најчесто барана бројка е 100 епизоди. Затоа сите серии кои не се мини- серијали се планирани да траат минимум толку. Лост никогаш не била планирана како мини-серијал. Значи лост никогаш не било планирано да трае само 13 епизоди. Никогаш АБЦ не рекла планиравме по 13 епизода да заврши ама ја сменете го тоа, напротив во првите три сезони крајот никогаш не бил планиран.

Друго бројките што ги покажуваш не се по епизода, и затоа и не се многу релеванти ако видиш слични се со моите само моите се просеци по епизода. И не 50 милиони луѓе не го симнале херој туку толку пати една епизода била симната од серијата. Јас сум ги симнал сите епизоди и затоа мене 20 пати ме броеле. Види ја листата што ја дадов јас за да видиш колку реално има симнувањето на сериите ефект.

Lost_season_6_cast.png

Која беше таа што е најлево ? :uvo:

Голем, ОООО голем спојлер! :

Jacob has a child and it's one of the [following] people: Jack, Sawyer, Kate, Juliet, Hurley, Locke, Michael, Bram, Desmond, Caesar, Illana, Ben, Richard, Sayid.

Source: Lost Spoilers
:nesvest:

Не зезај... :vozbud:
Но оваа информација била од поодамна, и најверојатно Џејкоб има ќерка... Илана :)

ох море мајко не ми е јасно што те буни ама ќе пробам да ти објаснам. од десет снимени пилоти еден добива 13 epizode order. Само 85 проценти од сериите нови успееваат да стигнат до втора сезона. Значи тоа што човекот се плашел дека нема да успеат во тоа да ја пробијат серијата е поради тоа. Но секоја серија како серија еднаш штом влезе во продукција се надева да стигне до sidication (бидејќи таму лежат парите).

85 проценти не е "само", тоа е голем број.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom