LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Така е се си е на место сега полека по полека сите мистерии ќе се разјаснат..Во оваа епизода дознавме кој е Чарлс Видмор..Се одмотува клопчето полека...

Па не знам дали баш дознавме кој е Чарлс Видмор,едино дознавме дека во 1954 г. бил на островот.

SPOILERS S05E03

Ауууу лудило лудило! Ова објаснува како Ричард и Бен секогаш кога беа во „смртна опасност“ делуваја ладнокрвно. Бидејќи знаат дека ќе ја доживеат иднината. Затоа сите од Другите го гледаја Лок како Бог; затоа Ричард и Бен секогаш го гледаја како познаник, како одамна да се познаваат.

Епизодава е потврда дека Lost е No.1 masterpiece серија! Многу е тешко вакво уникатно дејство развлечено низ 5 сезони кои вклучува сцени од иднината/минатото/сегашноста кои не можат една без друга и кои целосно зависат една од друга со цел да не се наруши рамнотежата и развојот на настаните да се прикажи на ваков (слободно кажано) совршен начин а притоа да те држи во напнатост и да има одредена доза на хумор и неоптовареност при гледањето.
Стварно браво. :cuc:

SPOILERS S05E03

Ауууу лудило лудило! Ова објаснува како Ричард и Бен секогаш кога беа во „смртна опасност“ делуваја ладнокрвно. Бидејќи знаат дека ќе ја доживеат иднината. Затоа сите од Другите го гледаја Лок како Бог; затоа Ричард и Бен секогаш го гледаја како познаник, како одамна да се познаваат.

Епизодава е потврда дека Lost е No.1 masterpiece серија! Многу е тешко вакво уникатно дејство развлечено низ 5 сезони кои вклучува сцени од иднината/минатото/сегашноста кои не можат една без друга и кои целосно зависат една од друга со цел да не се наруши рамнотежата и развојот на настаните да се прикажи на ваков (слободно кажано) совршен начин а притоа да те држи во напнатост и да има одредена доза на хумор и неоптовареност при гледањето.
Стварно браво. :cuc:

Ти дури сега свати дека Лост е најувавата, најгледаната и најемитувана сериа на цел свет хехе :pos2::pos2::pos2:

Ти дури сега свати дека Лост е најувавата, најгледаната и најемитувана сериа на цел свет хехе :pos2::pos2::pos2:

Не, ама искрено очекував дека ќе ја усерат сезонава, пошо сметав дека ја одбраа најлејм теоријата за објаснување на настаните т.е дека имаше многу подобри теории. Сепак, ме убедија во спротивното. Картите се отворени за уште вакви феноменални епизоди. Да се надеваме ќе продолжат со исто темпо. :vozbud:
П.С Според ова, Видмор во 2007 има 75 години. Многу стар го напраја...

Не,ама сега сфати зашто е тоа така.

Призон Брејк,како ли само е спомната во ист ранг.:kesa:

Одлично,и ми се допаѓа теоријата дека Статуата со 4 прсти е всушност ногата на Sawyer.
Remember,тој нагази срча/растение итн... на прстот во втората епизода,па можеби патувајќи низ времето ќе стори нешто екстра-благородно,и ќе му изградат статуа.

Уф,пак почнаа теорииве...

Сега сме сигурни дека мајка му на Даниел е Мис Хоукинс, уште да дознајме шо улога има пошо добив впечаток дека е над Бен во нивната weird хиерархија. А добра реплика беше:

Locke: How old is he (Richard)?

Juliet: Old.

Не,ама сега сфати зашто е тоа така.

Призон Брејк,како ли само е спомната во ист ранг.:kesa:

Одлично,и ми се допаѓа теоријата дека Статуата со 4 прсти е всушност ногата на Sawyer.
Remember,тој нагази срча/растение итн... на прстот во втората епизода,па можеби патувајќи низ времето ќе стори нешто екстра-благородно,и ќе му изградат статуа.

Уф,пак почнаа теорииве...

Ја имам прочитано теоријава, сеа демек ќе му се инфицира, па ќе му ја ампутираат, па назад многу во времето ќе напрај нешо амејзинг, па тогашните жители ќе го гледаат како Бог и ќе му напраат статуа. Интересна теорија во секој случај... Ако е таа вистина, тогаш ќе испадни дека преживеаните од 815 се директно поврзани и директно влијаат на сите чудни елементи шо ги гледавме во првите сезони...

Епизодава е совршена. :vozbud:
Дефинитвно после 5Х01 најјака епизода од сезонава!

Можеби сценаристите откако веќе им се потрошиле сите џокери, одлучиле да воведат time-travel, но и вака е доста интересно и ги тера гледачите да останат да ја гледаат серијата за да видат што ќе се случи понатаму.

Оценка за епизодава: *****

Jас сега и се ставам на третата епизода,се трудев да не читам споилери ,ама не ми успеа,како и да е,не открив којзнае што.Идам јас :helou:

Доста интересна епизода беше третава.
Шок беше кога видов кој е Видмор у 50тите. :)

Топ епизода. Мн брзо заврши :vozbud:.
Мене ми беше баш изненадување Видмор, се испочудив што бара на островот, а богами голема мистерија ми беше и таа девојката што ја оставил болна. Што и е бе на Шарлот? Ееее Фарадеј призна дека ја сака. Најинтересен моментално ми е он. А, ќе заборавев, од каде теоријата за Соер и за стапалото?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom