LOST

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    288

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Хм...По малку размислување, дојдов до заклучок дека Лок откако се рабуди ранет од Бен, и стана со помош на Волт, отиде до колибата на Џејкоб. Затоа и после тоа се обиде да го одврати Џек да се јави на бродот...А спасителот на „изгубените” ќе биде дефинитивно Дезмонд заедно со Ричард Алперт...за ова и не сум баш сигурен ама така ми изгледаат работите...

Истотака, се повеќе и повеќе мислам дека сите они „визии” кои ги имаа дека се појавуваат татко му на Џек, Волт мокар, тој келавиот тип пред Харли, не се визии туку навистина се појавуваат...Зошто мислам така? Во последната епизода, флеш форвардите на Џек во една расправија со тој црниот доктор му вика: Go to my father, and if I am drunker than he is, fire me!

...Хммм а? :)

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
TpH_Bo_OkO напиша:
Хм...По малку размислување, дојдов до заклучок дека Лок откако се рабуди ранет од Бен, и стана со помош на Волт, отиде до колибата на Џејкоб. Затоа и после тоа се обиде да го одврати Џек да се јави на бродот...А спасителот на „изгубените” ќе биде дефинитивно Дезмонд заедно со Ричард Алперт...за ова и не сум баш сигурен ама така ми изгледаат работите...

Истотака, се повеќе и повеќе мислам дека сите они „визии” кои ги имаа дека се појавуваат татко му на Џек, Волт мокар, тој келавиот тип пред Харли, не се визии туку навистина се појавуваат...Зошто мислам така? Во последната епизода, флеш форвардите на Џек во една расправија со тој црниот доктор му вика: Go to my father, and if I am drunker than he is, fire me!

...Хммм а? :)
Aх Трну,ме претица....моментално ја гледам епизодата(иакои веќе ја имав прочитано цела за што ќе се зборува) и баш паузирав на тоа Go to my father, and....нели татко му е мртов?Или сакат да посочат дека всушност татко му не умрел...не разбирам :jaj:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
СпаЈдеР напиша:
Aх Трну,ме претица....моментално ја гледам епизодата(иакои веќе ја имав прочитано цела за што ќе се зборува) и баш паузирав на тоа Go to my father, and....нели татко му е мртов?Или сакат да посочат дека всушност татко му не умрел...не разбирам :jaj:

Мислам дека е алтернативна иднина, во која татко му не е мртов.
На Дезмонд флешбековите и менувањата на историјата, може да се продуцира и некоја поинаква.
Абе можат да не маткаат колку сакаат. :)

Deswaldos

Bob's your uncle!
Член од
11 февруари 2007
Мислења
585
Поени од реакции
2
Tanes напиша:
Cisto sumljam deka ovaj brodov e od DHARMA ama neznam mislam deka ke dojdat da gi ubijat site ZA DA NE KAZAT DEKA DHARMA postoela ama nekako ke bidat spreceni!!!Samo sakam da kazam DEKA MISLAM SIVE SE NEKAKO POVRZANI ako nkoj gledase poslednata epizoda od lost VIDOVTE deka KATE SE ZNAELA so JACK!!!James i Locke go znaea na vistinskiot SWAYER :salut:
Da, taka e Tanes. Svi su vrzani u tom smislu, ako nebi bilo jednog, ni drugi nebi bio na avionu, i posle ni drugi , i posle ni drugi,...

jove_bt напиша:
i'm sorry за постов еден под друг дека, ама видете нешто интересно си играв со бројките и прати шо излезе

4+8+15+16+23+42= 108

на 108 минути требаше да се внесуваат за да ''се спаси светот''...фаца работа се поврзано маме да тииииитт!!!!!
Jove bato, malo kasnis, ali fala sveedno. Inace proveri na pocetku ove teme, objasnili smo sve oko ovih brojeva. Kako je i Hurley pobedio na Lotu sa tim brojevima itd.,...

Inace, ovi nema da se spasiju, inace vise nisu Lost ;)

TpH_Bo_OkO напиша:
Истотака, се повеќе и повеќе мислам дека сите они „визии” кои ги имаа дека се појавуваат татко му на Џек, Волт мокар, тој келавиот тип пред Харли, не се визии туку навистина се појавуваат...
:pos: Nesi normalen, zimi sve.
Kako je mogla da se pojavi majka od Bena? I tata od Jack? Rekli su producenti, deka ostrov vidi sta ti mislis, i vodi te us pomoc nekih stvari, koje su tebi nesto znacile u zivotu. Kao sto je Jack uz pomoc "svog otca" pronasao cistu vodu... I tako. Nema sanse da su to pravi ljudi, alo!
Inace dobro mislis za ostalo, samo tako ;) :salut:

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Abe zaborajvte ili so e rabotava SLSAJTE OVA!!!::::

Koga ja najdoja vodata vo sezona 1 taka?>????Tamu bese i kovcegot ama tatko mu go nemase taka ?????? Samo frkava na poslednava epizoda e to so tatko mu nebese pogreban taka?????I ova vizijava vo idninava E FAKTICKI JACK KAJ SO E RAZOCARAN deka site go napustija a na od tatkomu SOZALUVANJETO nikoj ne dojde *ova poslednovo neznam dal e taka (koj bese vo kovcegot?????)

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Deswaldos напиша:
Jove bato, malo kasnis, ali fala sveedno. Inace proveri na pocetku ove teme, objasnili smo sve oko ovih brojeva. Kako je i Hurley pobedio na Lotu sa tim brojevima itd.,...
Дезмонде :) јас се зачленив тука после тебе така да не знам што сте коментирале пред тоа многу се 50+ страни сеа јас секој пост да го прегледувам, нема врска него муабетот ми беше друг, како оди натаму ова серијава се повеќе се согласум со теоријата на повеќето лост фанатици дека сево ова е чистилиште многу сличности гледам помеѓу Лок и Дезмонд со ликовите од библијата, спасителска улога имаат а Дезмонд не ви личи на Џизс Крајст(lol е сеа претерав). шала на страна сепак испаѓа дека сите се донесени на островот со причина-да станат подобри луѓе да се искупат за грешките и лошите ствари што ги правеле предходно.... според мене досега највеќе како поединец се издвои Чарли мислам дека е легенда успеа од еден нарко еден никаквец да стане вистински херој и пред се да стане човек и доби ''спасение'':)... иако продуцентите негираат сепак мислам дека има некоја тајна скриена порака во серијава и таа е токму оваa

T

tino097

Гостин
Муабетот со go to my father е чисто игра на зборови само колку да не заматат. Ако добро заприметив Џек ппокажува нагоре, па ако добро се протумачи муабетот е дека татко му и таму ”горе” е дамла пијан :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
И јас се сложувам со Тино...затоа и докторот така го погледна после :)
Иначе размислете малце теориите ви се безвезе...
Ако умрел татко му на Џек ваљда мајка му ќе отишла као прво,а и што има да ја прашува Кејт зашо не била?!
Ако тоа се вистински луѓе зашто никој не го гледаше пријателот на Hurley освен Hurley...или татко му на Џек освен Џек?
Само коњот на Кејт го виде и Сојер а тоа значи дека било the Smoke Monster...истото после му се деси на црнион свештеник као ли се викаше :)

Deswaldos

Bob's your uncle!
Член од
11 февруари 2007
Мислења
585
Поени од реакции
2
Pa da, to vam i ja govorim,...
Bravo mac...:salut:
Dali neko zna, sta se sprema za novu sezonu?

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Abe da prasam, prevod kaj da najdam za lost, na mak ili srpski ili hrvatski

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
tino097 напиша:
Муабетот со go to my father е чисто игра на зборови само колку да не заматат. Ако добро заприметив Џек ппокажува нагоре, па ако добро се протумачи муабетот е дека татко му и таму ”горе” е дамла пијан :)

И јас се сложвам со ова.
Мислам дека тоа беше само за да „не се насети“ дека flash - от не е од минатото туку од иднината.

Deswaldos

Bob's your uncle!
Член од
11 февруари 2007
Мислења
585
Поени од реакции
2
dungeon master напиша:
Abe da prasam, prevod kaj da najdam za lost, na mak ili srpski ili hrvatski
:helou: vidi da nije ovde.
Samo stegaj na makedonska zastava, ke bide stranica vo mak. jazik. Inace neznam kaj se, ama tuka sigurno ima nesto...

P.S.:You're welcome :pos:

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
Никола напиша:
Мислам дека е алтернативна иднина, во која татко му не е мртов.
На Дезмонд флешбековите и менувањата на историјата, може да се продуцира и некоја поинаква.
Абе можат да не маткаат колку сакаат.
Tatko mu na Jack umre pred da pochne bilo koj od fleshovite na Desmond, ne zaboravaj. Neshto ima simbolichno so avionot na kraj. Zoshto poletuva? Kontradiktornost. Jack i vika "morame da se vratime", ovaa odbiva. I POLETUVA AVION. Skoro cel film e so kontradikcii. Osobeno Jack i Sayid, Jack i John.
Losh kraj. Sega ke kazhe nekoj "interesen"... NE, tuku losh. Tapa kraj. Me razochara poslednata epizoda. Vaka, tatko mu e zhiv na dzek koga ima brada, a na krajot ima ista identichna brada. Se na se, dve opcii:
1) Se' ova e pred da dojdat na ostrovot. I plus e razveden so zhena mu.

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
2) Se' ova e posle "spasuvanjeto" koe ne vidovme nishto od toa, a tatko mu e zhiv bidejki.. ima direktna vrska so se' shto se sluchi.

Anyway, ako nekoj ima zhelba da go prochita postov, neka vrakja mislenja, mi se diskutira na temava. Druga MNOGU zanimliva rabota shto mi ostana vo ochi e... neli koga ima brada e vo idninata? (da pretpostavime otkako se spaseni).
Znachi site znaat za 815. E sega koga ide da zema apchinja, gi zema pod recept na tatko mu (Definitivno e zhiv, taa vika "ke se javam kaj tatko ti") a tipot pozadi nego shto cheka mu vika "Ej dechko, ti si toj HEROJOT".
KOJ HEROJ? Car accident herojot ilil herojot od avionoit, shto se javil, itn, itn.

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
A da pretpostavime deka ne e idnina, tuku minato. Togash kate i jack se znaat. I znaat za ostrovot definitivno. Navaka mi nema logika mnogu. Neka dodade drug.

Druga rabota, pri krajot koga Ben mu vika na Jack: "Do you have any idea what are you doing?" I ovoj mi vika "I know *exactly* what I'm doing". Kakov pogled sledi od Ben (demek Dechak, ti si lud ako mislish deka znaesh za shto se raboti).

Kajgana Shop

На врв Bottom