LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Тупа епизода. Изгледа се чуват за крајот овие, а крајот ке биде 43 минути само со одговори, ке свршиме на секои 2 минути :)

Очигледно се без идеја како да ја пополнат сезонава па ја тегнат максимално. Се ова во 10 епизоди ќе го собереше, ако не се и премногу.

Па сега, така ако гледаме, можеја ЦЕЛАТА приказна да ја стуткаат во 2-3 сезони. Без тупење за копчето, без тупење за тоа дека The Others се богови (со глупи, сега наназад гледано тотално непотребни сцени во 3 сезона околу нивните погребални ритуали, тоа што не можиш да ги сетиш кај одат исл.), без доаѓање на бродови на островот, без напуштања на островот па повторни враќања, без научни сра*а од Фарадеј и негови експерименти, без патувања низ времето. Едноставно да се стуткаше некомерцијално и да се преминеше дирек од 1 сезона, каде ги запознаваме преживеаните, на некоја втора околу MIB и Џејкоб, и на крај третата за тоа зошто се тие на островот повикани од MIB и Џејкоб. Тоа е.

Џек е тврдоглаво плачипиче.
И се ми се чинит,дека тоа плачипиче на крај ќе испаднит херојот,one and only,the chosen one...:tapp:
5-6 епизоди беа доволни за да се решат мистериите.Сега ќе не убиваат со 18 епизоди.:toe:

И некој ќе рече "Абе нели место Џек, Sawyer беше со Locke?"
Хахахахахахахахаха отровввв!!!

И мене засега ми изгледа дека ова е најмалку возбудлива сезона, како да има многу филер моменти.

А делот со "иднината на минато кое сеуште не се случило" / паралелен универзум, целиот изгледа како филер и изгледа е вметнат за да на крајот изиграат со картата "и сите среќно си живееа".

Многу ме потсеќа крајов на идеата од Babylon 5, сезона 4...

Кој гледал, гледал

Babylon 5: Aided by the other ancient races, and several younger ones, Sheridan lures both the Vorlons and the Shadows into an immense battle, during which the Vorlons and Shadows reveal that they have been left as guardians of the younger races, but due to philosophical differences, ended up using them as pawns in their endless wars throughout the ages. The younger races reject their continued interference, and the Vorlons and Shadows, along with the remaining First Ones, agree to depart the galaxy forever.

Или ќе се деси нешто во последната епизода што ќе не тера да ги изглеаме сите тие моменти пак.
И ќе си речеме "Ај у пичку матер, вака може само LOST!".

Aj aj, сеа ја испохакна и ти, не ја потценувај толку, не барајте игла во сеното, едноставно јас ја гледам како приказна во целина која чекам да се досклопи. Сепак 5 сезони од мајсторија (more or less) не заслужуваат да бидат потиснати од 2-3 досадни, за кои досегашното правило е дека после нив следуваат фантастични. :)

The answer is “yes” to the following:
Will Richard and Ilana exchange some words soon? Will we see another painting by Bender?
Do some of the characters’ last names have significance, particularly Jack’s?
Is Jack married to someone we’ve met before?
Was Jacob telling the truth when he said someone was coming to the island?
Will we learn more about Hurley and Libby’s connection?
Will we see Vincent and Charlie again? Will we learn if Desmond was really on the plane?

The answer is “no” to the following:
Will we get a conclusion to the story of Ben’s love, Annie?
Do the purple circles in Bender’s mural mean anything?
Did Juliet’s ex-husband get killed by a smoke bus?
Will there be a DVD release of the show in chronological order?

The answer is “maybe” to the following:
Will the Hurley bird be explained? Will we see Walt again?

The answer is “no comment” to the following:
Will we learn why women can’t have babies on the island?

Radio silence: After being bombarded with questions about the show for six years, Cuse said they do not plan on commenting on the series finale after it airs.

Final spoiler from Lindelof: “Water.”

Кога излегува новата епизода ?

Кога излегува новата епизода ?

Season 6, Episode 5: Sundown

Original Air Date—2 March 2010
Sayid is faced with a difficult decision, and Claire sends a warning to the temple inhabitants.
Next US airings:

Tue. Mar. 2 9:00 PM ABC
Tue. Mar. 9 8:00 PM ABC

По наше време, вечер во 3.00 Предходно во 2.00 ја пуштаат предходната епизода со дополнителни објаснувања, многу интересно.

Незнам дали е постирано али ја сеа го глеам. Како и да е, интересно е.

Latest Spoilers from E! Online About Hurley and the Island

WHAT LIES AHEAD:

Who's Good and Who's Evil? Jorge Garcia tells me this: "I don't think Hurley is going to be turn-able. Like I don't think he can…turn dark. I mean, it'd be interesting if there was a flash of that." So perhaps some of the candidates cannot be touched/claimed by MIB? Clearly Hurley has to wind up a good guy.

What Is the Island? That very huge question will be answered in less time than you think--somewhere around halfway through the season, according to sources. Awesome, right? And you know who's going to help deliver the message? The fantastic, ever-youthful guyliner model Mr. Richard Alpert (Nestor Carbonell) and his longtime friend Jacob (Mark Pellegrino). It's gonna be good.

So…What Is the Island? It's described as a four-letter word. There's your first clue! Shall we play Hangman? There are no A's or E's in the word…Wanna buy another vowel? Okay, but you only get one.

Another thing I can tell you: The island has to exist, according to my sources, and more importantly, someone has to protect it. It's important to the world outside.

Ej сеа, какви објаснувања, не ќе ја снимам претходната епизода пак.

Незнам дали е постирано али ја сеа го глеам. Како и да е, интересно е.

Latest Spoilers from E! Online About Hurley and the Island
Another thing I can tell you: The island has to exist, according to my sources, and more importantly, someone has to protect it. It's important to the world outside.

:vozbud::vozbud::vozbud: Е ова е стварно многу добро... Па и да нема врска и да не е точно .. баш ме заинтригира ваквата теорија. Gates to Hell???!:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom