LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
od kaj znajme deka bombata eksplodira ,
ako vistinski eksplodira tie nemaa da se zivi .
mozno imase samo eden blesok i pojdoa vo idninata .
Incidentot trebase da se sluci ako eksplodirase bOMBATA ,ako eksplodirase
trebase da se vo
avionot da odat na kaj LA.
a ako ne eksplodirase,, trebase da se vratet vo idninata .
taka da zato darma go imaa izgradeno otvorot .
a inace ona so avionot bi trebalo od ko ce zavrset od ko ce objasnet
se , bi trebalo da napraet nesto da se vrataet vo 1977 i sega da eksplodirat bombata . i da se vo avionot . a ostrovot ce potonit .

pa zato ja mislam deka bombata ne eksplodira ,jek koga ja pusti od onolkava dalecina i ne eksplodira
i juliet so kamenon koga mavase mislam deka bese premnogu kasno , tie vece imaa udreno vo toj jastuk sto go vikaa.
.i nisto ne se sluci samo pojdoa vo idninata . odnosno ne uspejaa da ja izmenat idninata .

Тоа се знае за ланците више
Ричард има како роб дојдено со тоа старио брод.
Во никоја епизода досега тоа не е кажано.Ако си го прочитал ова некаде по нетов или си сам си заклучил е друга работа.:toe:

Во никоја епизода досега тоа не е кажано.Ако си го прочитал ова некаде по нетов или си сам си заклучил е друга работа.:toe:

Испадна како продукциски спојлер од 8 или 8 та епизода мислам, така нешто.

od kaj znajme deka bombata eksplodira ,
ako vistinski eksplodira tie nemaa da se zivi .
mozno imase samo eden blesok i pojdoa vo idninata .
Incidentot trebase da se sluci ako eksplodirase bOMBATA ,ako eksplodirase
trebase da se vo
avionot da odat na kaj LA.
a ako ne eksplodirase,, trebase da se vratet vo idninata .
taka da zato darma go imaa izgradeno otvorot .
a inace ona so avionot bi trebalo od ko ce zavrset od ko ce objasnet
se , bi trebalo da napraet nesto da se vrataet vo 1977 i sega da eksplodirat bombata . i da se vo avionot . a ostrovot ce potonit .

pa zato ja mislam deka bombata ne eksplodira ,jek koga ja pusti od onolkava dalecina i ne eksplodira
i juliet so kamenon koga mavase mislam deka bese premnogu kasno , tie vece imaa udreno vo toj jastuk sto go vikaa.
.i nisto ne se sluci samo pojdoa vo idninata . odnosno ne uspejaa da ja izmenat idninata .
Ако бомбата не експлодира и само се вратија во сегашноста зошто Кејт беше на дрво а не на земја? Нели секогаш кога патуваа низ времето се наоѓаа на истото место и во иста позиција како што биле.

Логично е да е така, бил роб на Блек рок, а оној кинезон бил капетан на бродот. Препотставувам дека и тој не старее.

Логично е да е така, бил роб на Блек рок, а оној кинезон бил капетан на бродот. Препотставувам дека и тој не старее.

E според мене горенаведеново се само шпекулации...

Воопшто не ми е логично кинезот да е капетан на бродот. Бродот беше британски брод, а кинез да е капетан на британски брод во тоа време... не ми се верува. Можеби и тој е биден роб,што е повероватно,или можеби нешто друго? Советник на бродот? Мистик? Што и да напишам ќе тресам зелени....Пошто уште ништо не се знае. Тој можеби и воопшто не бил на бродот. Така да... Не ја гледам твојата логика :smir:. На крај краева сепак ова е лост,па може да испадне како што велиш ти...:toe:

E според мене горенаведеново се само шпекулации...

Воопшто не ми е логично кинезот да е капетан на бродот. Бродот беше британски брод, а кинез да е капетан на британски брод во тоа време... не ми се верува. Можеби и тој е биден роб,што е повероватно,или можеби нешто друго? Советник на бродот? Мистик? Што и да напишам ќе тресам зелени....Пошто уште ништо не се знае. Тој можеби и воопшто не бил на бродот. Така да... Не ја гледам твојата логика :smir:. На крај краева сепак ова е лост,па може да испадне како што велиш ти...:toe:
Па да, можеби не бил капетан туку можеби и тој бил роб. Блек Рок бил упатен кон Тајланд за да тргува со робови. У последната епизода од прва сезона, кога ќе идат по динамитот среќаваат костур со синџири, така да бар на мене ми е логично MIB да мисли на тие
синџири...Али ко шо викаш, у серијава се е можно така да ќе видиме...

Па да, можеби не бил капетан туку можеби и тој бил роб. Блек Рок бил упатен кон Тајланд за да тргува со робови. У последната епизода од прва сезона, кога ќе идат по динамитот среќаваат костур со синџири, така да бар на мене ми е логично MIB да мисли на тие
синџири...Али ко шо викаш, у серијава се е можно така да ќе видиме...

Па да и мене ми беше тоа првиот впечаток... и голема е веројатноста Ричард
да дошол со бродот.

Само,
мене ми беше за овој кинезов пошто ми е чуден, па и другар му ,Ленон.Некако не можам да ги сместам на бродот.Не знам... Ќе видиме.

Почнав да ги гледам LOST од почеток и се мислам дека ова со татко му на Џек е некаква фарса.

Би испаднало дека всушност он не ни е мртов, бидејки и во последнава сезона, пак има некакви проблеми со него и ковчегот. Можеби човекот во мртовечницата е намештаљка, а татко му е нешто поврзан со Џејкоб бидејки кога Лок влезе во колибата на Џејкоб, го виде него.

И баш сега приметувам дека кога Клер се пораѓаше т.е имаше проблеми, приказната беше за Џек. Тогаш не сме ни помислиле дека се брат и сестра (полу) а режисериве уште тогаш го поврзале.

Сомнително ми е, и мислам дека на крај татко му ќе биде голем фактор во откривањето на мистериите за нас.

Почнав да ги гледам LOST од почеток и се мислам дека ова со татко му на Џек е некаква фарса.

Би испаднало дека всушност он не ни е мртов, бидејки и во последнава сезона, пак има некакви проблеми со него и ковчегот. Можеби човекот во мртовечницата е намештаљка, а татко му е нешто поврзан со Џејкоб бидејки кога Лок влезе во колибата на Џејкоб, го виде него.

И баш сега приметувам дека кога Клер се пораѓаше т.е имаше проблеми, приказната беше за Џек. Тогаш не сме ни помислиле дека се брат и сестра (полу) а режисериве уште тогаш го поврзале.

Сомнително ми е, и мислам дека на крај татко му ќе биде голем фактор во откривањето на мистериите за нас.
Јас мислам дека татко му на Џек е мртов исто како Лок ама ковчегот останал во авионот кој се урнал или паднал во океанот незнам, не е пронајден, па MiB е всушност Таткото на Џек и преку него ги прави плановите за да го убие Џејкоб, нели он го испрати Лок да ги донесе другите и му кажа да умре...
Незнам само зошто се изгуби ковчегот кога слетаа во ЛА.

Ако не сте во блиски роднински врски со продуцентите, не мора да ставате спојлери за теориите за Ричард и слично :)

Малку покасно ги изгледав пррвите 2 епизоди од 6та сезона ама повторно ја гледав 5та сезона за спремен да ги дочекам новиве 2 :)
Мене ми ги исполнија очекувањата и сум задоволен од стартот на последнава сезона. Само уште во у глава ми одѕвонува она They are coming... Кој доаѓа? И зошто MIB делуваше исплашено кога го слушна Џејкоб? Се си мислим дека има некоја уште поголема сила над Џејкоб и MIB, нели секој некому одговара, другите на Џејкоб, а Џејкоб на ....? Инаку интересни теории имате изнесено, се надевам не е некоја од нив туку нешто трето :helou:Саид ќе има голема улога според мене во наредниве епизоди.

Site gi zaboravivme tainstvenite brojki koi se pojavuvaat na otvorot i koi go donesoa francuskiot tim na ostrovot. Dodeka spored mene Dzejkob prestavuvase pozitivna sila na ostrovot koj sto go stitese od negativnata a so toa Dzejkob bese vodic i zastitnik na drugite zatoa tie go slusaa i mu veruvaa na slepo dodeka onoj drugiot sto vleze vo Lok toj prestavuva negativna strana Ili kako uste go vikaaa cudovisteto(crniot dim) I drugite koga doznavaat deka Dzejkob e Mrtov na smrt se isplaseni od Faktot deka nemoze veke da gi zastituva od negativnata sila t.e crniot dim i ti nego go ocekuvaat od nego se plasat i od nego go stitat hramot jas mislam deka site misterii se vo hramot I Said ke bide oziven na istiot nacin kako sto bes Lok t.e Cudovisteto ke vleze vo nego zatoa i ke go macat drugite Said pokasno posto ke mislat deka toj e Cudovisteto

Site gi zaboravivme tainstvenite brojki koi se pojavuvaat na otvorot i koi go donesoa francuskiot tim na ostrovot. Dodeka spored mene Dzejkob prestavuvase pozitivna sila na ostrovot koj sto go stitese od negativnata a so toa Dzejkob bese vodic i zastitnik na drugite zatoa tie go slusaa i mu veruvaa na slepo dodeka onoj drugiot sto vleze vo Lok toj prestavuva negativna strana Ili kako uste go vikaaa cudovisteto(crniot dim) I drugite koga doznavaat deka Dzejkob e Mrtov na smrt se isplaseni od Faktot deka nemoze veke da gi zastituva od negativnata sila t.e crniot dim i ti nego go ocekuvaat od nego se plasat i od nego go stitat hramot jas mislam deka site misterii se vo hramot I Said ke bide oziven na istiot nacin kako sto bes Lok t.e Cudovisteto ke vleze vo nego zatoa i ke go macat drugite Said pokasno posto ke mislat deka toj e Cudovisteto
Негативната сила, човекот во црно не влезе во телото на Лок, затоа што Лок е мртов. Тој само ја зазеде формата на Лок без да влезе во неговото тело исто како што направи и со Кристијан - таткото на Џек. Затоа не може да влезе во телото на Саид - Саид е жив :toe:

Ве читам и си мислам... крајот може да испадни многу разочарувачки во однос на очекувањата што можам да ги прочитам.

Сепак се надевам дека креаторите на серијата ќе остават простор за понатамошно/и продолженија, т.е. серија која би имала некаква врска со LOST.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom