Kate рече дека Sawyer ја замолил да заврши некоја работа за него. Тоа не значи дека Sawyer е надвор од островот и уште помалце значи дека се слушна на телефон со Sawyer.
Пример: Можи дури беа на островот тој ја замоли кога ќе замини од островот да му пренеси порака на некој.....
Sawyer
НЕ Е во Oceanic Six. Aaron e.
edit:
Вервам дека не се сплеткани. За ваква приказна да смислиш и посебно да работиш наеднаш во МИНАТО, СЕГАШНОСТ и ИДНИНА, вервам дека цела приказна му е смилена, сега само ја „полираат“ со детали. И пред 1 недела имаше на интернет интевју со продуцентите и ги прашаа баш за ова:
- Како го пишите сценариото?
- Дали го имате смислено крајот?
И тие одговорија:
- Ние целата приказната ја замисливме уште на почетокот на серијата. (пушти ја сега 1. епизода од 1. сезона па кога ќе го видиш татко му на Jack таму ќе видиш дека уште од тогаш тие си знаеле како ќе оди приказната. Е сега нас ни изгледа премногу сплеткано, ама се надевам дека до крајот на серијата ќе ни се отплетка

)
- Крајот е замислен уште на почетокот, па дури ја знаеме и последната реченица која ќе биде кажана во серијата, ама крајот го знаемe само ние двата (продуцентите) и уште 2-3 кои знаеме дека нема да испуштат никакви споилери во јавноста.
--------------------------- SPOILERS - 4x11 ---------------------------------------
Гледајте го траилерот за 4x11:
Мислам дека по наредната епизода се ќе ни биди НЕјасно, или пак кој знај... можи па се ќе се разјасни. Гледајте го траилерот и ќе видите за шо зборвам....
Man: He's been waiting for you a really long time.
Man: I'm not making any sense am I ?
Lock: No.
Man: That's probably because I've been dead for 12 years.