LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Уба епизодава. То со Сојер сцената стварно малце холивудски напраена, ама шо да се прај, главен лик е. :)

----------------- SPOILERS - 4x09 -------------------------

Можно е Бен да се има телепортирано во Сахара. И јас го помислив истото на прво, ама не мора да значи.
Можно е Бен да е „исфрлен“ од некој хеликоптер и остана жив зошто „островот не му дозволува да умре“ исто како и на Мike шо не му дозволи повеќе пати.

Можно е островот да го штити и Charles.

Само прашањето е КАКО и ЗОШТО островот ги штити сите!? :)

pa na 4x9 na krajot od epizodata charles vikat ostrovot bese moj, i PAK ce e moj.
znacit porano nikoj nemalo na toj ostrov osven darma znacit ispaga deka charles e upravnikot na darma ??::::..

Добра епизода , можеби не како "Констант" ама Лост се Лост , стандардно се добри .
Дознавме и други момент т.е :
-зашто Саид е заедно со Бен во потрага по луѓето на Чарлс Видмор
-Бен и Видмор се познавале од претходно
-Смоки е под контрола на Бен :tv:
Ги обожавам , иако мислам дека треба побргу да се откриваат работите (неизвесноста ме уби:uvo:)

Друга интерпретација на тоа дека Видмор бил на островот и дека бил негов... Е дека Видмор е капетанот на Црната Карпа (Black Rock) и е прадедото на Хансо(го заборавив името ), истиот хансо кој ја основа дарма, односно дека и самиот тој се презива хансо. И не дека само тој е член на екипажот на карпата туку и Ричард , човекот кој Бен го среќава како мал кога првпат ќе дојде на островот... Се сеќавате на ричард кој се појави повеќе пати низ серијата а не остаре ни малку. Беше на иста возраст и лик кога се сретна со младиот Бен. А беше и ист кога о ја понуди работата на докторката за бременост (заборавив како се викаше)... А постојат и еден куп други теории. Дека всушност целата битка меѓу Бен и Вилдмор е за да се ослободи Јаков(Jacob) . А за тоа како Бен стигна до сахара... Ке кажам само две работи :

1.Или на островот постои телепортер кој постојано телепортира на тоа исто место , но индиректно , прво на некоја друга локација , можеби на артикот (каде беа и двајцата истражувачи на Пенелопе - крајот на трета сезона , играа шах :) ), што ја објаснува дебелата јакна на Бен. Ако се сеќавате на жената археолог што ја најде поларната мечка во пустината. Ја најде баш на истото место...И со знак на некоја од станиците на дарма. Па ова е веродостојно до некаде...

2. Бен како и Десмонд а и други луѓе , како на пример жената со бела коса која на Десмонд му ја објасна теоријата за универзумот(како постојано ги поправа грешките ) , додека десмонд патуваше низ времето , има(бен) способност да патува низ времето и просторот. Но за разлика од десмонд тој ја има усовршено оваа способност и може да ја користи кога сака. Кога падна во сахара Саид беше неговата константа... Ова го објаснува и фактот дека Бен постојано знае што се случува... Објаснува и мн др. работи....

А секако и класичната теорија дека борбата помеѓу Бен и Вилдмор е борба помеѓу доброто и злото. Се сеќавате колку пати Бен има повторено "Ние сме добрите Момчина " , на пример кога го испраќаа на Мајкл...

Ме потсети.

А се сеќава некој на ''кутијата'' на Бен? :)

Ме потсети.

А се сеќава некој на ''кутијата'' на Бен? :)

Имам нешто читано за кутијата ама и мене ми звучеше глупаво. Демек тоа е метафора на способноста на Бен да патува низ времето. Па ќе се врати назад неколку години. Ќе се договори со некои негови соработници од тоа време да го донесат објектот кој ќе се "посака" да се наоѓа во "кутијата" на островот во нивно време. И објектот пуфф... кога Бен ќе се врати во сегашноста ќе е тука.... звучи глупаво ама сепак...

Ке може српски или хрватски превод за 10кава нигде нема:toe:

Oceanix six:

1.Џек
2.Кејт
3.Саид
4.Харли
5.Сан корејката
6.Сојер

Oceanix six:

1.Џек
2.Кејт
3.Саид
4.Харли
5.Сан корејката
6.Сојер

Леле скаран ти сум, А БЕ МОЖЕШЕ СПОЈЛЕРС ДА ПИШИШ ЛЕЛЕ МЕ УМРЕ, ЖИМИ СЕ А БЕ УПМ САНАНДАНЦАУИДАИОСДХАОСДХАИОСДХИОАХИОДХАОИДХОАИХСДИОАДХИОАДХАИОДАИОХДИОА

Aj пред да пишувате Спојлер пишете со болд...
СПОЈЛЕР Е ВОА
Џек и кејт ќе се венчаат (прифати кејт:) )
Џек ќе го види татко му.
Исто така и на клер татко и ќе го земе бебето додека таа спие,таа ќе стане и ќе оди по него
Харли му пренесе на џек порака од ЧАРЛИ дека некој(Џек Шепард(татко му) ) ќе го посети

-------СПОЈЛЕРС МАЛКУ :pos: -------
Аман бе, си ги раскажувате ли веке:pos:И ти па од кај знаеш дека ќе се венчаат по расправијата на крајот. И Џек и Клер немаа исти татко?? значи иста особа гледат.

Воопшто не ми се допаѓаат споилерите околу Клер кои летаат на повеќето страни за Лост. Секој ден се повеќе се нервирам за неочекувани, но толку глупи работи за кои сум се молел да не се случат, да постојано излегуваат во секоја втора минута од новите епизоди.
Ах..... ај ќе си се надевам дека нема да ја прават Клер полумртва ама по тоа шо го прочитав таа (НЕ ЧИТАЈ НАТАКА АКО НЕ САКАШ ДА ЧИТАШ МОЖНИ СПОИЛЕРИ) умрела во куќата од претходната епизода која експлодираше. Постојано гледа илузии(минатата епизода, кога го виде Сојер го помисли Чарли, и повторно кога ја прашаа дали е добро рече дека бар веќе не и се причинуваат работи и неодговорено прашање на Miles "Какви" поради испречувањето на Соер, и секако една скратена сцена како и се причинува нешто која морале да ја скратат, за да може да гледаме една долга развлечена сцена помеѓу Бен и другите во куќата, и војникот со Алекс. Исто после експлозијата кога ја прашаа дали е добро, таа рече отприлика дека е ок, но Miles одговори дека не е сигурен околу тоа)
Да не должам многу, кој сака споилери нека бара.
Ама во секој случај, не ми се допаѓа тоа што и го прават. Една асална приказна не и дадоа. Веќе три сезони ја вртат навака-натака со бебето и сега наеднаш ја прават зомби. Глупости на кубен....
Ама можда и ќе извлечат нешто добро со ова, бидејќи е Лост и се е можно.
А сега да се префрлам на сезонава. Не знам колку добра ја сметаат другите, но реално, повеќе ми се допаѓаше третата :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom