- Член од
- 6 март 2010
- Мислења
- 27
- Поени од реакции
- 3
Па не ја измислиле целата. Кој вика целата? Колу пути кажав дека се работи за груба основа шо ја има кај Толкин на помалку од пола страна.
А види ти шо викаш:
ОК ако сакаш да ситничариме, у реду.
Значи, официјално тврдам дека сценариото за филмот Born of Hope e праен врз база на помалку од пола страна во додатокот на ГНП и нигде у делата на Толкин нема поише за ова.
И со тоа го негирам твоево тврдење:
"Можеби „Born of Hope“ е сниман по иницијатива на фанови, но те уверувам дека целата приказна за филмот е земена од делата на Толкин."
- со акцент на црвениот збор.
Тука до мене е мојот адвокат и он е правен сведок, за официјалноста на мојот став. После идеме на нотар да завериме.
Ако ми викаш дека не можеш да најдеш цитат од Делата на Толкин или да ми кажеш кое е тоа дело (надвор од додатокот во ГНП) што содржи сторија за Араторн (затоа што не си ги читал/а), тогаш врз основа на што ме "уверуваш дека целата приказна е од Толкин".
Е ова више звучи коректно. И поразлично од предходното твое тврдење.
Коа некој врз основа на помалку од пола страна ќе напише сценарио за филм, шо знам ваљда моеш да каеш дека е инспирирано од делата на Толкин. Мада не стануе збор за некакви си дела него за пола страна од додатокот во ГНП и нигде на друго место.
Иначе знам дека денес копиљаците све читаат од компјутер и книгите ги немаат у хартија издание. Али не им скокам на глаа заради тоа. Немаат пари бре, или не им се даваат за книги (коа можат да ги имаат бесплатно електронски), шо е полошо од првото, но то е нивна работа. Мене не ми е јасно што те наведе на тоа да ми имплицираш цело време дека ја моето го читам од тамо, од нет, од компјутер? Шо е битно тоа?
Ја све што имам - е издадено, на хартија. Уопште не можам да читам книги од компјутер. Што го сметам за хендикеп, а не за нешто со што треба да се гордеам.
Многу е просто ја викам дека нема поише за нив од таа помалку од пола страна, ти викаш дека има.
Каде има?
Еве уште полесно: Каде би можело да има?
Не си прочитал/а све па да ми даваш цитат или инфо за ова? Тогаш од кај ти инфо за тоа дека има?
Уопште не разбирам латински, and dont give a fuck about it.
Evil Betty е машко име.
Извини за името и навистина ми е мило што дојдовме до компромис.